Bed and Breakfast

I England findes de skønneste B & B-places, og I ‘Mit haveliv’ fortæller jeg om nogle af dem. Jeg kunne simpelthen ikke tænke mig at bo anderledes.

 

20090918_091946

 

Der er selvfølgelig stor forskel på standarden, men jeg er udstyret med en sjette sans og støver de gode steder op.

 

 

20090918_091227

 

Billederne her er fra Clapton Manor, kun cirka tyve minutters kørsel fra Snowshill Manor, som jeg skrev om tidligere i dag. I dette skønne hus bor James, der er gardendesigner og arrangerer haverejser over hele Eoropa, og hans hustru Karin samt deres fire børn.

 

20090918_091552

 

 

Det er Karin (som for øvrigt har danske aner), der står for B & B, som er uden sidestykke. Morgenmaden er et højdepunkt. Flere slags hjemmelavet marmelade (som Karin har vundet første pris for i en lokal konkurrence – det ér da engelsk), James’ hjemmebagte brød, egg and bacon fra af den bedste slags og, og, og …

 

20090918_091642 20090918_091740

 

Når man kommer ’træt hjem efter at have besøgt en række af de skønne haver, serverer Karin hjemmebag og te foran pejsen. Man føler sig SÅ velkommen.

 

20090918_091417

 

NB. som en kommentar til forrige indlæg skrev Vilhelmsdal on-line, at jeg burde besøge The Lost Garden of Heligen. Men dér har jeg været. Se her.

21 kommentarer:

 1. guuuuuuuuuuu vilket underbart ställe claus!
  må gottigott, varmkram lotten

  SvarSlet
 2. Gleder meg til å lese mer:) Og håper jeg kommer meg på en hagetur til england også. Skulle ønsket meg at du nevnte mer om steder du kjenner i danmark goså, dit skal jeg på hagetur til våren:) Ingen press, men bare et bitte lite ønske:) Danmark er nemlig et fantastisk hageland synes jeg. Var avgårde i helgen, og besøkte noen fantastsike gartnerier i området vejle, og en fantastisk hage på åtte mål, med så mange rhododendroner at den må være et fantastisk syn om våren. Så nå er jeg nok en gang full av inspirasjon. Jeg sanker frø, samler planter, stiklinger og forbereder meg til neste sesong. Lærte visst ingenting av denne vårens kaos med frøplanter... Er man hagegal når man med sorg i hjertet teller antall potensielle planter når man skyver restene av tomaten man hadde på brødskiven i søppeldunken???:) Takker for masse inspirasjon, reisebrev er topp:) Klem

  SvarSlet
 3. Kære Linda - hvis du ser godt efter på bloggen, skriver jeg ind imellem også om danske haver. Og det samme gør jeg for eksempel i bøgerne 'Drømmehaver 1 og 2 samt 'Drivhusdrømme'. Danske haver er også emnet for 'Hemmelige haver', der kommer næste forår.

  SvarSlet
 4. Åh et vidunderligt sted, kan godt forstå at du længes når du sidder og skriver!
  Næste år skal jeg til England og se på haver og jeg glæder mig allerede helt vildt.

  SvarSlet
 5. Det ser utrolig dejligt ud, jeg håber at komme på haverejse til England så jeg glæder mig til at blive inspireret af bogen "Mit haveliv"

  SvarSlet
 6. Hvor er det dog helt fantastiske billeder...der findes så mange skønne B og B både i England, men også i resten af verden!

  SvarSlet
 7. Kære Kirsten - du har ret. Men til gengæld findes nogle af de skønneste haver i England.

  SvarSlet
 8. It's a wonderful place.
  Groeten Willy

  SvarSlet
 9. Hei igjen:) Joda har sett du skriver og de bøkene har jeg sumfart, de er godt brukt og ligger knapt i hyllen:) Jeg er så takknemlig og har hatt stor nytte av alt du deler:) Det er nok bare meg som krever for mye, får liksom ikke nok av danmark jeg:)Klem og god kveld:)

  SvarSlet
 10. Kære Linda - ja i dig har vi i Danmark en ægte fan. Og det er rigtig stolte af.

  Klem fra Claus

  SvarSlet
 11. Åh - det bliver jo værre og værre - eller rettere bedre og bedre.
  Sidder og får helt sommerfugle i mellemgulvet af at kigge på dine pragtfulde billeder.
  Bliver nødt til at fortælle mig selv, at England OGSÅ er store snavsede industribyer og trøstesløse boligkarreer - for ellers emigrerede jeg right away og på en studs!!
  Drømmende hilsner

  SvarSlet
 12. Åhh, ja, jeg bliver bare så utrolig glad og inspireret af at læse dine daglige indlæge her på bloggen, Claus - og så de stemningsfuldse billeder! Ligesom det er gasnske herligt at læse de andre 'medlæseres' indlæg..Nu står haverejser kombineret med B&B ophold OGSÅ på min ønskeliste, men det må nok vente et par år endnu til børnene er større. Jeg glæder mig så meget til bogen udkommer, og også til du får tid til flere små videoer fra haven. Holder du åben have igen?
  Kh.Helle

  SvarSlet
 13. Kære helle - jeg er alene hjemme indtil lørdag, men så får jeg igen hjælp til at publicere nye videoer. Jeh´g er en ren tumbe, hvad teknik angår.

  Ja, jeg holder også åben have næste år. Der kommer snart nye datoer på bloggen.

  SvarSlet
 14. så er det godt, du mestrer så meget andet, livsglæden og kreativiteten er i top, så skidt pyt med, om teknikken er helt i prof.niveau - og selv et par 'slåfejl'på tastaturet gør heller intet - det er du ligeså go til som jeg er, kan jeg se;-)
  Hvor er jeg glad for, du holder åben have igen, er virkelig taknemmelig for at du vil dele dine erfaringer m.m.med os derude, krydser fingre for det denne gang lykkes, såfremt det bliver med lodtrækning som sidst?
  Kærligst, Helle

  SvarSlet
 15. skønt at du fortæller om b&b's :-)

  SvarSlet
 16. Tusind Tak for den fine oversættelse af Heligans historie! Jeg tænkte jo nok du havde været der, men ville lige give dig linket 'i tilfælde af . . . '
  Jeg har ikke selv været der, men faldt over deres website for nogle år siden – og blev, ligesom du, dybt fascineret og fik voldsom lyst til victorianske tilbygninger :-)
  Jeg har selv en gemt og glemt have her på gården, men har ingen anelse om jeg nogensinde formår at få den fremkaldt igen. På gamle luftfotos af Vilhelmsdal tegner sig snoede gange, stisystemer, rotunder og bede . . . indimellem, når vi fælder et træ, springer skovbunden i blomst af glemte vækster og stauder, og en efterkommer af gården har forleden fortalt mig om en klematistunnel/gang i bunden af haven, hvor der nu er en dyster hasselgang der har lukket al lys (og planter) ude.
  Men hvis jeg nu tager lidt af gangen og gør vildnis til en dyd . . .

  Din blog er en guldgrube af ideer til mine haveplaner, og se engang, ogå Bed & Breakfast kan jeg nu få ideer til her! Vores foreløbige planer er at udvide med en cottage med to små lejligheder ved søen. Svensk landliggerstil, forstås ;-)
  Hav en dejlig onsdag!

  SvarSlet
 17. Åh altså hr. Dalby
  Nu må jeg give mit besyv med - jeg sidder her og nærmest savler over de flotte, flotte billeder, og er næsten ude af døren og på vej. Jeg ved, du har 1000 jern i ilden, men du ville sikkert kunne arrangere nogle helt fantastiske haverejser - var det ikke en nebengesjæft for dit forlag? Jeg ville ihvertfald gerne med. Jeg kan ikke andet end bukke mig dybt i støvet for dig. Du er en daglig kæmpe inspirationskilde med alle dine superinput - og så har du pudler - du gør ihvertfald min hverdag skønnere. Er man lidt sur og trist, så er det bare ind på visit hos haven i Risskov, så bliver alting lidt mere sjov.
  Hilsen en der også har puddel (trods mange drillerier herfor).

  SvarSlet
 18. Dette sted og disse fantastiske billeder TRYLLEBINDER mig i en grad, så jeg næsten får lyst til at SVØMME over Nordsøen, selvom jeg er hundeangst for dybt vand:o) Det nærmest SUGER een over til sig. Hvor er det dog charmerende ud over alle grænser:o)

  TANTE GRØN

  SvarSlet
 19. Kjære Claus i deilige Danmark!
  Dette har du virkelig nese for Claus.
  Artig å se forskjellen mellom landene. Byggeskikk, landskap og interiør.
  Heldige vi som har et slikt mangfold å velge i. God hage ettermiddag til deg Claus. Hjertens fra Sandefjord i flotte høstfarger.

  SvarSlet
 20. Det er bare så dejligt at du også skriver om hvor du overnatter på dine mange haverejser. Så vi andre også kan få glæde af disse steder, mund til mund metoden er jo altid den bedste . Dine fortællinger fra Belgien (eller var det Holland?) og det smukke B&B du boede på dernede, har gjort at jeg bare må besøget stedet:-)

  SvarSlet
 21. Hmmm ... ja, England trækker :-) Jeg ved ikke hvad det er med England, det tryllebinder mig, og jeg savner det når jeg ikke er der. Måske er det de mange "Please"og "thank you" - man kommer i godt humør af at blive mødt med venlighed. Jeg var i Bath denne sommer, og der er både flotte bygninger og smukke parker og mange haver i nær omegn.
  Og så er det sjovt når en svensker roser Danmark - det er mærkeligt så glad man kan blive af at høre at nogen synes godt om at være her - det er altså skønt. Og i lige måde i øvrigt, Sverige er i skarp konkurrence med England for mit vedkommende. Hvis jeg skulle vælge mellem de to lande, så ved jeg faktisk næsten ikke ... svensk midsommer overgår ALT!
  De bedste hilsener, Lisbeth K.

  SvarSlet