Dobbelte blomster

Jeg ved, at rigtig mange er vældig imponerede af dobbelte blomster, og det var jeg også i begyndelsen af min havekarriere. Jeg tror, at man senere ’modnes’ lidt og i højere grad begynder at set det smukke i det enkle. Sådan har jeg det i hvert fald i dag.

 

claus20100912_105837

 

Der er selvfølgelig undtagelser, og den klematis, jeg viser her, er absolut en af dem. Den hedder Clematis florida ’Alba Plena’. Det er nu ikke kun formen, jeg finder attråværdig, men også den smukke hvidgrønne farve.

 

claus20100912_105758

 

Desværre er denne klematis ikke helt hårdfør under vore breddegraver, men næste år forsøger jeg mig alligevel. Så vil jeg have den sammen med klokkeranke, som jeg skrev om tidligere i dag. Sikke et farvematch. Lad os håbe, at den overlever.

15 kommentarer:

 1. Denne er fantastisk flott! Jeg vurderer å ha den eller C. florida i mitt drivhus.

  Jeg har forøvrig vært vild med fyllte blomster så lenge jeg kan huske, dvs fra rundt 10 års alder. Nå er jeg over middagshøyden og fortsatt fullstendig bettatt av fyllte skjønnheter. Jo mer mer fyllt og jo mer skjørt jo bedre!

  SvarSlet
 2. Sånn går det når en er litt for rask på tastaturet, det var naturligvis C. florida sieboldii det skulle være!

  SvarSlet
 3. Hej igen,
  Jeg tænker på om Abelmoschus ikke ville være perfekt i din hvide have. Jeg ved dog ikke om den kan trives på disse breddegrader. Hilsen Anne fra Fyn

  SvarSlet
 4. Fargen er bedårend og klematis er alltid en vinner synes jeg;)

  SvarSlet
 5. Jeg har ikke nået at kikke her i nogle dage, men der var masser at læse, det er en stor inspiration at besøge bloggen her! Jeg er enig i det der med de enkle blomster, selvom man jo lave sine undatgelser når der er sådan en yndig en som din clematis.
  God arbejdslyst med bogen!

  SvarSlet
 6. jamen claus
  den er da helt fantastisk,
  super farve ,det er så flot at have de hvid/lime farvede i sine farvede bede de stikker ud og man lægger mere mærke til alle planter
  mange hyggelige blomsterhilsner fra maj britt,højmark

  SvarSlet
 7. Mycket vackra foton! Clematis florida ’Alba Plena’ och likaså florida 'Sieboldii' har jag också försökt att övervintra utomhus, men förgäves.

  SvarSlet
 8. Det er en ret skøn clematis du har, jeg kan godt lide de grønne aftegninger. Jeg er lidt konservativ i forhold til de enkle og dobbelte blomster - på den måde at de blomster der i "gamle dage" kun fandtes som enkle her i landet, holder jeg stadig mest af i enkel form.Lige for tiden, hvor man kan købe tulipanløg er der nærmest ingen grænser for hvor krøllede, dobbelt-dobbelte og deforme tulipaner der er i handelen og jeg synes stadig de små vilde er de mest fantastiske:0)

  SvarSlet
 9. Jeg har denne skønne clematis i mit drivhus, og der er ikke varme på overhovedet hen over vinteren, for det er et kold-hus (er det ikke det, det hedder, når det "bare" er et almindeligt drivhus?). Mit hus er grønt, så det forskønner det noget. - og når først denne clematis blomstrer i huset, er der "ikke et øje tørt". HVOR er den bare smuk. Besøgende i min have beundrer den til fulde, og det gør jeg selvfølgelig også selv. - også selvom den på et tidspunkt begynder at drysse meget og der er et fejende element hen over seancen med kost og fejebakke. Pyt med det. Jeg har haft den i flere år, og den kommer da troligt hvert år. Flemming Hansen anbefaler da også, at netop denne clematis står i drivhus, så der har jeg selvfølgelig plantet den. Man må jo lytte til dem, der ved bedre ... :-)

  SvarSlet
 10. Plötsligt händer det! Det skadar inte att försöka. Hoppas det går bra för den är ljuvlig!

  SvarSlet
 11. Jeg er også ejer af denne skønne clematis, som jeg har stående i en krukke på friland når det er lunt, og i drivhuset når det bliver køligere igen. Jeg har haft den stående foran min hortensia Limelight i lune efterår. En rigtig sød kombination. Kunne også godt forestille mig, at den vil være super sammen med klokkeranken. Om planterne er dobbelte eller enkelte er mig ligegyldig, når bare der er harmoni og ro i kombinationen.
  Madam Bæk

  SvarSlet
 12. For ca 4 år siden kom jeg forbi en mindre blomsterhandel i byen;helt forbi kom jeg
  dog ikke, for denne hvidgrønlige klematis
  stod på fortovet.Den måtte jo med hjem
  Først herhjemme så jeg efter i Flemming
  Hansens bog -og! nåja,når jeg nu ikke har
  sådan et hus,blev den plantet i en krukke
  nær huset og i læ af en middelstor cypres.
  I år kom den ikke;men jeg tror,at mere lys
  og omsorg med næring og vand ville have
  fået den til at klare sig. Jeg vil ikke
  "græmmes",men prøve at gøre det bedre.
  Held og lykke! Ulla h

  SvarSlet
 13. Hej Claus. Meget smuk klematis!!! Når den ikke er helt vinterhårdfør, skal man så dække med kvas/blade eller sætte en klokke over planten?
  Verbena borariensis skulle jo også være en staude, men overvintrer jo heller ikke her i DK - kunne man ikke vinterdække den? Eller skal den også flyttes indenfor?
  kh tomas fra langeland

  SvarSlet
 14. Kære Tomas - prøv. Jeg lover ikke noget.

  SvarSlet
 15. Kjære Claus, jeg leter etter et eldre innlegg hos deg og kom over denne fantastiske klematisen jeg har på listen over planter til terrassen neste år. Overlevde den den strenge vinteren?

  SvarSlet