Duft ved døren

Lige ved vores udgang til udekøkkenet har jeg en engletrompet stående sammen med en mængde andre lysegule blomster. Den dufter simpelthen så pragtfuldt, og man kan ikke undgå at bemærke den, når man går ud eller ind.

 

20090911_150247

 

Engletrompeter er skønne, men desværre overlever de ikke vinteren ude. De er er faktisk ret kundskære og skal bringes indenfor i et svalt lyst rum eller et opvarmet drivhus, før den første nattefrost.

6 kommentarer:

 1. Den ligner min i udspring, men hen af vejen bliver min laksefarvet. Jeg har været heldig før jeg fik min havestue, at overvintre dem i et mørkt og køligt viktualerum i kælderen, hvor jorden ikke må udtørre helt men heller ikke være for fugtigt. ( Lidt ligesom dahlia knolde, man må bare ikke klippe stammen ned)

  SvarSlet
 2. Kære Claus

  Jeg har købt en engletrompet i foråret og blev anbefalet, at den ikke måtte få direkte sollys. Det var den ikke videre glad for, så den begyndte at smide bladene i protest. Til sidst flyttede jeg den hen hvor solen var og vupti, så kvitterede den med nye blade. Nu nærmer den kolde tid sig og jeg sætter den ind til opbevaring. Men hvordan holder jeg denne "humørsyge" plante glad både sommer og vinter?

  Med venlig hilsen

  Flora Danica

  SvarSlet
 3. Kære Flora Danica - det var da et mærkeligt råd, du fik. For engletrompeter elsker sol! Inden længe, begynder bladene at blive gule, fordi det bliver koldere. Samtidig begynder planten også at smide bladene. Det er helt normalt. Vinteren igennem, vil kun stammen være tilbage. Men den begynder at skyde til foråret.

  SvarSlet
 4. Kære Claus

  Tusind tak for hurtigt svar.

  Jeg var næsten klar over det, for på en anden planteskole så jeg dem stå så flot i den skarpeste sol :o)) Så noget sagde mig at jeg var blevet rådgivet forkert. Så er det vel nok godt vi har dig :o))

  Med venlig hilsen

  Flora Danica

  SvarSlet
 5. Vi sender vores 3 mandshøje engletrompeter på hotel om vinteren, der står bla. baljeplanter fra Tivoli. Plante opbevaringen ligger i Smørum. Det er naturligvis ikke gratis, man får en palle eller ca 1 m2 hvor planterne bliver passet, vandet og beskåret indtil det bliver udevejr igen. Det koster 500 kr, men det får man jo ikke mange store engletrompeter for.
  Med venlig hilsen
  Jytte

  SvarSlet