En anderledes klematis

Der findes et utal af forskellige klematis, og nogle skiller sig mere ud end andre. I forgårs viste jeg den utroligt dejlige Clematis florida ’Alba Plena’, og i dag gælder det en helt anden - men også yndig - type.

 

claus20100912_111802

 

Den tilhører arten texensis og hedder Clematis texensis ’Princess Diana’. Hvis man ikke kender til denne særlige art, er det slet ikke sikkert, at man ville tænke på den som en klematis.

 

claus20100912_111826

 

Det særlige ved texensis-hybriderne er, at de alle har nærmest tulipanformede blomster, der springer ud et godt stykke hen på sommeren. De hører altså til de sentblomstrende klematis, der alle blomstrer på årets vækst. Derfor skal de klippes helt ned til grunden hver vinter.

6 kommentarer:

 1. Kjaere Claus!

  Nydelig klematis. Den haaper jeg aa finne ogsaa her.
  Endelig er solen kommet tilbake, gradstokken viser 23 gr C, jeg skal ut og riktig nyte haven i dag. Her gaar vi hoesten i moete med brask og bram, dvs her er mye som blomstrer paa denne tiden. Det at mange private haver er flottest paa forsommeren er nok universalt. Jeg har nok vaert litt for oppmerksom paa dette slik at haven vaar er litt i groenneste laget tidlig paa sommeren. Dette skal det naa arbeides med. Jeg har vaert rundt paa mange havesentre/gartnerier og kjoept vaarloek i Claus Dalby farver. Dessuren skal jeg bruke litt tid her inne med aa gaa tilbake til postene i fra mai og juni og dermed utbedre oenske listen min slik at den ogsaa inneholder planter til forsommeren.

  Claus det har vart helt fantastisk aa kunne foelge med i haven din helt i fra mars. Det har vaert baade laererikt og inspirerende. Haven din er rett og slett en estetisk nytelse. Min egen have kan bare bli bedre etter at jeg er blitt "kjent" med deg.

  Vennlig hilsen AG, NY

  SvarSlet
 2. Kære AG - Tak for dine søde ord og altid hyggelige indlæg.

  SvarSlet
 3. Hej
  Jeg faldt for denne clematis hos Clematis Danmark til høstmarked i Geografisk have og måtte simpelthen have den med hjem. Jeg ville også have købt Clematis florida ’Alba Plena’, men fik at vide, at den egnede sig ikke til at stå ude, så jeg købte den ikke. Jeg har lyst til at prøve, så det kan være det ender med det. Ha` en god lørdag aften. Hilsen Lis B.

  SvarSlet
 4. Jeg er også faldet for "Princess Diana", den er i min have nu på 3. sæson. Det er en meget smuk og længeblomstrende klematis. Der er stadig blomster og flere knopper er på vej. Flot klar og ren pink farve som lyser op på hegnet, hvor den vokser. Kan helt klart anbefales!!

  Mvh. Karen Riemenschneider

  SvarSlet
 5. Jeg vil også gerne anbefale denne clematis. Jeg har den også, og den står nemlig stadig i blomst. Jeg har en anden texensis - Ladybird Johnson, som minder som Diana, men den får i min have meldug, hvorimod Diana står fint uden antydning af sygdom. Ellers kan de godt minde meget om hinanden.
  God søndag! Håber vejret bliver godt, for så skal jeg i haven om eftermiddagen. Trænger til at komme UD. I dag har jeg haft gæster, og skulle så lige ordne lidt inde (gøre rent - lave dejlig mad m.m.)

  SvarSlet
 6. Jeg simpelthen elsker texensis sortene:)) Og 'Diana' er bedårende i sin flotte rosa drakt:) Kanskje hun må få komme i min hage også??? Klem

  SvarSlet