En bedårende buket

Denne buket er slet ikke mit værk. Jeg synes, den er utrolig smuk – ganske enkelt bedårende - og når jeg så godt kan lide den, er det fordi, jeg aldrig selv ville have fundet på at sætte rosa og orange sammen. Det er netop det, det er så spændende med farver; alle de måder, de kan sammensættes på.

 

claus_UCD4766

 

Buketten er lavet af Hanne Ploug, der har udgivet utallige bøger om blomsterdekorationer og buketter. på Klematis Jeg har lært rigtig meget af Hanne. Den måde hun sætter blomster sammen på, er sublim, og den kan også give inspiration til bedene.

 

claus_UCD4801 claus_UCD4797

 

Buketten er fra bogen Blomster fra haven, hvor Hanne plukkede i min have gennem et helt år. Jeg fotograferede og skrev. Husk, at du kan se bogens indhold under omtalen på Klematis’ hjemmeside.

8 kommentarer:

 1. Det må være helt vidunderligt at få lov at plukke blomster fra en have som din - til fantastiske buketter.
  Lene

  SvarSlet
 2. Kære Claus.
  Skøn, skøn buket. Måske lidt "fræk" i nogles øjne. Men jeg tror, det er de gul/grønne "øjne" i høstanemonerne, der med til at samle det på så smuk vis.
  Glæder mig til igen at se video fra din have. Godt din tekniker er kommet hjem igen.
  Kærlig hilsen Inga Nygaard Hansen - fra et sted, hvor solen har braget ned hele dagen.

  SvarSlet
 3. Kære Claus Dalby og Hanne Ploug

  To mestre sammen... kan kun blive et sublims samspil.

  SvarSlet
 4. Guuud....den bog har jeg ikke! Kendte ikke til dens ekstistens! PINLIGT! Det er da en skandale!!! Den er fluks skrevet på min efterhånden meterlange ønskeliste til jul og fødselsdag.

  Ja, en overraskende og fræk sammensætning, men som Ínga så rigigt siger, så bindes det hele sammen "qua" (som Kronprinsen ynder at sige)høstanemonernes gule "øjne". Og så ELSKER jeg buketter i pokaler/ vaser på fod:o) Og også meget gerne i glasvaser, så man kan se blomsternes ben:o)

  Inga, den haveplan du snart skal have effektueret og realiseret lyder fuldstændig vidunderlig rent farvemæssigt:o) Det kan KUN blive GODT:o) Pøj pøj med projektet:o)

  Mange hilsner fra en anden, bosiddende "in the middle of nowhere" i "Udkantsdanmark", som politikerne så smukt benævner vore pletter på samfundet......øh landkortet!

  TANTE GRØN

  SvarSlet
 5. Gud, findes der lyserøde Nicotiana? Der er MEGET jeg ikke ved:0) Den er da helt vidunderlig:o)

  TANTE TEMMELIG GRØN

  SvarSlet
 6. Det er en meget smuk buket - jeg er også vild med, den måde farverne bliver bundet sammen på af høstanemonernes midte. Naturen selv kan ofte lede os ad utraditionelle veje, som er meget smukke og effektfulde - hvis bare man har øjnene åbne :o)

  SvarSlet
 7. Meget, meget dejlig og levende buket. I buketter kan man netop lege med farvesammensætninger og blomsterkombinationer som ikke nødvendigvis ville gøre sig i haven, men nogen gange sker der også det at en farvesammensætning som man bliver glad for i buketter senere får lov at danse i havens bede. Sidste år prøvede jeg for sjov at blande lyserøde tulipaner ind mellem de solgule påskeliljer under figentræerne og det blev ret overraskende rigtigt dejligt og blev bemærket af mange. Ideen til den lille leg fik jeg netop fra en buket plukket af min yngste datter på dengang 3 som jeg knuselskede.

  Nicotiana er vidunderlig i alle farver og den er en rigtig dejlig buket blomst. Jeg har kun haft den lyserøde blandet med andre pasteler og også der var den dejlig.

  Hannes bøger er iøvrigt dejlige og jeg er glad for at hun især anbefaler at arrangerer direkte i vasen, en metode der er nemmere end den traditionelle og som desuden kræver meget færre blomster.

  SvarSlet
 8. Jeg har en håndfuld af Hanne Ploug's dekorationsbøger - de kan varmt anbefales, hvis man vil sætte lidt kulør indendørs på efterår og jul! De skal "støves af" her meget snart...

  Og jeg er noget så glad for den buket, du "giver" og her kære Claus! Gul er forbundet med noget nær overtro i buketter - vel nok mest den gule rose, som svjv skulle udtrykke falskhed eller had... Og det gør mig næsten ondt, at de gule blomster "lægges for foragt" på den måde. Hanne Ploug viser på smukkeste facon, hvad gul kan gøre ved buketten, hvor hun binder sammen med støvdragerne i Høstanemonerne. Hun putter slet og ret solskin i vasen! Den understreger de lyserøde nuancer og det er meget meget yndigt. Så sent som idag har jeg selv taget en "nævefuld" blomster ind, hvor de gule Morgenfruer "snakker sammen" med de Stolte Kavelerer med gule midter kombineret med Purpursolhat og et par Dahlier. Det er på ingen måde en "ordentlig buket" men en impulsiv lyst til at plukke lidt udsprungent med solskin i ind i varmen - nærmest en fontæne i en vase...

  Hjerteligst

  SvarSlet