En efterårsbuket

 

20100928_082537

 

Som nævnt tidligere har jeg i dag været gæst i radioprogrammet Café Hack. Tiden fløj af sted, og det blev ikke så meget en snak om blomster, men mere om min ’fortid’.

 

20100928_082256

 

Blandt andet fortalte jeg om dengang, jeg i ramme alvor overvejede at købe en elefant. Hvis du vil høre den historie, skal du tune ind på P4 på søndag kl. 11.00.

 

20100928_082402 20100928_082408

 

I går eftermiddags ringede programmets hyggelige vært, Søren Dahl, for at spørge om jeg ikke kunne tage nogle blomster – for eksempel en krukke eller lignende – med. ’Jo da, jeg laver en buket,’ sagde jeg.

 

20100928_082417 20100928_082425

 

Det er alt for sjældent jeg laver buketter, men mindre det er til tv eller en eller anden mediemæssig begivenhed. Jeg hygger med at lave dem, og nu har jeg besluttet mig for at lave lidt flere buketter. Så skal jeg nok vise dem her på bloggen.

 

20100928_082438 20100928_082447

 

Jeg er helt klar over, at folk med professionel kunnen indenfor blomsterbinding måske trækker overbærende på skuldrene over min ’rodebutik’ af en samling blomster. Men sådan kan jeg lide det: masser af blomster i et smukt underlag.

 

20100928_082451

 

Jeg skriver med vilje ikke ’vase’, fordi jeg ofte bruger så meget andet. For eksempel som her, hvor jeg har anvendt en smuk urtepotteskjuler udført af keramikeren Hanne Bertelsen. Besøg hendes hjemmeside her.

 

20100928_082715

24 kommentarer:

 1. Hej Claus.
  Ja, jeg kan absolut ikke være uenig - en fantastisk flot og frodig buket, du har lavet - jeg kan blive helt misundelig - tænk at kunne gå ud i sin egen have og plukke til sådan en lækkerbisken - det kan man da kun blive glad af.
  Hilsen Anita

  SvarSlet
 2. Den måtte gerne stå på mit bord.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 3. Hold da op hvor er den smuk - jeg er virkelig imponeret! Jeg synes netop, at det store repertoire af blomster gør den ekstra smuk - og ikke så enkel og 'arrangeret' som blomsterhandlere ofte får lavet buketterne.

  Jeg må lure et par tricks til, hvordan jeg kan gøre gemalen interesseret i blomsterbinding... ;-)

  SvarSlet
 4. Kære Claus. Virkelige dejlige afslappede buketter - lige i min smag. Jeg er altså ikke til de opstillede, såsom dem du viste fra ridehuset. Jeg har fået en del løg hjem, som jeg lige skal blive enig med min balance funktion om, hvornår de skal i jorden. Desuden har jeg fået bestilt mit træ, og fået købt til vinterkrukkerne. Træet blev en glansbladet tjørn. Og så har jeg lige et lille spørgsmål. De valmuefrø som jeg fik af dig, det er da ikke en staude vel??
  Madam Bæk

  SvarSlet
 5. Hej Claus- Er det ikke kl 10 Cafe Hack begynder? En fantastisk buket du har lavet og farverne harmoner.

  hilsen Jesper

  SvarSlet
 6. Jeg er også mest til de "vilde" buketter. Den slags du viser her, bliver man glad i låget af. Må ganske enkelt være pragtfuldt stadigt at have så mange skønne blomster i haven :)

  SvarSlet
 7. Kære Jesper,

  Jo, du har ret. programmet begynder kl. 10 med Elsebeth Gerner Nielsen. Jeg er 'på' fra kl. 11.00.

  SvarSlet
 8. Flot, flot buket, ja, jeg vil meget gerne se flere buketter på din blog - og havebuketter er noget af det dejligste.

  SvarSlet
 9. Skøn, skøn buket. Elsker det lidt vilde, frodige udtryk. Er heller ikke nogen fan af stramme buketter fra blomsterhandlen... Det skulle dog lige være fra Pindstrup.

  Og jeg er da også meget interesseret i at få nogle løgtip, da jeg lige har shoppet amok hos "Vild med blomster" Glæder mig allerede til næste forårs blomsterflor!

  Mette E.

  SvarSlet
 10. Det der er da bare den smukkeste overdådige efterårsbukett! Jeg tror lige jeg skal lytte og høre hvordan det var at du overvejede at købe en elefant..det har jeg aldrig gjort, jeg har kun lavet en elefantskulptur en gang der var så stor at børn kunde ride på den. ha en god aften!

  SvarSlet
 11. ØV, ØV, ØV!
  Nej det er ikke en ny fancy forkortelse af internet-jargon'en, men det er ikke særligt befordrende for ens velbefindende at løbe ind i computerproblemer (så som trojaner og virus), når man er Clausaholic!
  Men nu vover jeg igen det ene øje efter at have haft en nørdet systemsupporter til at styre slagets gang pr. fjernbetjening!
  Fascinerende at det kan lade sig gøre!
  Hurra for nørderne!

  Men sådan et par dage i "ingenmandsland" viser jo rigtigt, hvor meget der sker her på bloggen.
  Der er sandelig noget at "læse op" på!
  Så det vil jeg gøre i ro og mag og nyde det hele.

  Claus, jeg synes at din "rodebutik" af en buket er noget af det dejligste.
  Det er lige før du går selveste Karen Blixen i bedene, for hun lavede jo heller ikke stramme og stive blomsterhandlerbuketter.
  Glæder mig til at se flere buketter fra din hånd i kommende indlæg.
  Forærede selv en havebuket væk forleden dag, der bestod af udelukkende grene med røde/orange bær/hyben samt lidt højrøde roser og en masse grønt.
  Den vakte glæde hos en 93-årig gammel dame.

  Mange tirsdagshilsner med håbet om, at min computer ikke igen afholder mig fra mit "drug"!

  SvarSlet
 12. Kære Karen og alle I andre - hvor er det skønt, at vi er kommet dertil, at en buket fra haven er noget ganske særligt. For det er den selvfølgelig - på lige fod med et hjemmelavet måltid, et hjemmebagt brød eller et glas med hjemmegjort syltetøj - ting, lavet med kærlighed og omsorg. Jeg tror, at der de sidste år er sket en holdningsændring. Tidligere var det ikke så 'fint' med blomster fra haven. Nej, de skulle være fra blomsterhandleren og helst se ud som om, de var støbt i en plasticform. Tænk bare på gerbara. Uha!

  Jeg mærker ofte, at en buket fra haven er ekstra kærkommen, for eksempel i stedet for den oblatoriske flaske vin (som nu også er dejlig - hvad med at komme med BÅDE blomster of vin). Der er ligefrem prestige i hjemmedyrkede buketter. Det mærkede jeg også i dag, da jeg præsenterede min dugfriske samling blomster i Cafe Hack. Der gik næsten et sug gennem salen og folk begynde spontant at klappe. Det kan da kun glæde en blomsterelsker.

  Føst på sæsonen har jeg ikke rigtig behov for blomster inde, fordi jeg er ude det meste af tiden, og jeg nænner heller ikke rigtigt at plukke, fordi jeg synes, blomsterne er meget skønnere i haven. Men nu ... ja, nu vil jeg gå amok. Blandt andet med alle de skønne dahlier, som jeg har rundt omkring. Og jeg skal nok fotografere.

  SvarSlet
 13. Din buket er bare fantastisk. Jeg synes en hjemme-have-håndbunden buket er meget personlig, og en bid af én selv. Du har udvalgt og passet blomsterne, plukket dem, haft nogle tanker og følelser da du arrangerede og ordnede dem. Og garanteret beundret det færdige resultat. jeg kan da kun blive glad af at se buketten.

  SvarSlet
 14. Kjaere Claus!

  Flott buket! Den er da aldeles overdaadig! Jeg foretrekker saa absolut en slik buket over en fra blomsterhandelen. Naa har jeg riktig storkost meg med forrige ukes poster her paa bloggen. Jeg mener bestemt at skjoennheten i en have gjoer mennesker snillere. Der er mange hyggelige kommentarer blandt dine venner her inne og enkelte er jo saerdeles farverike og viser slik en entusiasme at enhver kan bli smittet. Jeg tror vi alle kan ha godt av a laere og bli litt mere rundhaandet med komplimentene bade paa det ene og det andre omraadet.
  Her har vi en nydelig hoestdag. Marken er paa denne aarstiden full av asters, gyldneris og roede nyper... Jeg elsker aa plukke med meg inn fra skog og mark. Jeg savner de norske blomsterengene om sommeren men eng og groeftekantene her tar seg riktig opp om hoesten. Skogen blir etterhvert til en eksplosjon av farver. Himmelen er igjen knall blaa med et par hvite svende pudderskyer (Sett med en scandinavers oeyne kan himmelen virke litt blass paa varme sommer dager p.g.a den hoeye luftfuktigheten). Nede i landsbyen presser de naa druer baade dag og natt. Det dufter dermed riktig deilig i hele dalen. I helgen gikk den aarlige paibake konkuransen av stabelen og "alle husmoedre og -fedre" med respekt for seg selv selger frukt terter; eple-, drue- eller gresskar- fra en liten stand ved veien. Det er ofte selvbetjening og pengene legges igjen i et syltetoeyglass “The Leaf Pepers” kommer valfartende fra storbyen for aa beundre hoestfarvene og det gode liv paa landet.

  Hoesten er nydelig i NY.

  Vennlig hilsen AG.

  SvarSlet
 15. Kære AG - tak for dine altid hyggelige kommentarer. Jeg synes, det er så koseligt, at du følger med fra NY. Hvordan er det med sæsonerne hos dig? Er de meget forskudte fra Skandinavien? Hvordan er dyrkningsforholdene? Etc.
  ja, jeg er ret nysgerrig.

  SvarSlet
 16. IH hvor kunne jeg godt have tænkt mig at se noget af det AG fra NY beskriver. Jeg bliver nærmest sat til drømmeland på samme måde som de hollanske haver. Claus var det ikke noget for dig, at smutte en tur over dammen? Ærgeligt at AG ikke kan vise os billeder derfra. Eller kan man?

  Ha en dejlig dag.

  SvarSlet
 17. What a beautiful pink bouquet!

  SvarSlet
 18. Vidunderlig buket netop som jeg elsker dem allermest. For mig er det at plukke blomster den halve fornøjelse ved at have dem i haven for jeg synes at blomster som man møder øje til øje i sin stue giver noget helt andet end det man oplever i haven. Normalt er jeg dog lidt nærig så det er sjældent jeg under mig selv så store buketter som denne, oftest prøver jeg i stedet at få så meget som muligt ud af nogle få "juvelblomster". Jeg håber din dag er lige så overdådig smuk som din smukke buket.

  SvarSlet
 19. Og Å hvilken beskrivelse af det landlige NY. Jeg har selv boet i NY og elsker byen, men jeg havde kun meget sjældent tid til at komme ud på landet. Efteråret er helt vidunderligt, også inde i byen med meget smukke farver og varme meget længere end i Danmark. Foråret kommer også tidligere, men er tilgengæld alt for kort før den varme sommer kommer.

  SvarSlet
 20. Kære Claus:o)

  Ja, en hjemmelavet buket er en bid af eenselv og udtrykker ens egen personlighed. Og din vidunderlige buket er jo fuldstændig ligesom dig: Farvestrålende, livsglad, generøs, dynamisk, inspirerende, bredtfavnende, kompromisløs, lidt vild, vital, livskraftig, frodig, livsbekæftende og meget smuk.

  Glæder mig meget til at se flere af skønne buketter. Har siden jeg var en ganske lille pige ELSKET buketter. Noget af det allerførste jeg kan huske, er at jeg en vinterdag plukkede en buket grene med den smukkeste rimfrost på og satte dem ind i en vase. Har vel ikke været mere end 3 år. Men ak, rimfrosten smeltede og den lillebitte Tante Grøn begyndte at græde over tabet af al den skønhed, der bare begyndte at dryppe ud på bordet.

  Tak for al den solskin du spreder, Claus:o)

  TANTE GRØN

  SvarSlet
 21. Kære alle blog-kollegaer:o)

  Føler bare lige trang til at udtrykke min glæde og taknemlighed over alle jeres positive og livsbekræftende kommentarer her på bloggen. Jeg labber hver eneste kommentar i mig, som en kat labber 38% fløde i sig. Og det er lige før jeg også begynder at spinde af velvære....!
  Det er ubeskriveligt skønt, at have nogle at dele sin havepassion og blomster-eufori med. Og udover blomstersnakken, får man jo en masse ekstra dejligt bonus-materiale med. Tag nu f.eks AG i NY s seneste kommentar..... Efterårsstemningen i hendes verdenshjørne er så sanseligt smukt beskrevet, at man ligefrem kan mærke atmosfæren, og får lyst til at læse meget meget mere. Tusind tak for det AG. Og TUSIND tak alle I andre. Denne blog gør virkelig en stor forskel i mit liv.

  Idag skinner solen på os. Hvor er vi heldige:o)Lyse øjeblikke ses nu engang tydeligst på en mørk baggrund og alle vi lalleglade, er måske lalleglade, fordi vi ved, hvor vigigt det er, at nyde hvert dyrebart sekund og fange hvert et magisk øjeblik, som livet sender os.

  Claus, jeg er så glad for, at du fik sorteret alle "joykillers" fra her på din blog.

  Mange solskinshilsner fra TANTE GRØN

  SvarSlet
 22. Hørt, hørt!
  Kæreste Tante Grøn, du har sagt det hele på din sædvanlige smukke facon.
  Flere ord her fra min del af udkants-Danmark er overflødige.
  Smukke onsdagshilsner

  SvarSlet
 23. Kære Claus

  Ville blot tilkendegive min beundring for de flotte buketter ... SÅ FLOTTE og nydelige og smagfuldt! Som en anden allerede har nævnt, så er der altså noget Karen Blixen over dem, og det er kun positivt, for hun kunne om nogen lave imponerende buketter med overraskende sammensætninger. - Men jeg fornemmer at dine ofte er lidt minde i højde og drøjde, og det falder helt i min smag - det er smukt gjort, og dejligt at få et indblik i.
  De bedste hilsner Lisbeth K.

  SvarSlet
 24. Kære Claus.
  Det er bare den smukkeste og mest vidunderlige blomsterbuket jeg har set. Hvilke farver og hvilken sammensætning! Man bliver i godt humør!
  I det hele taget er det den flotteste hjemmeside du har! Den er smuk, fyldt med de skønneste billeder. Inspirerende. Lærerig. Vi får lov til at tage del i dit haveliv og dine erfaringer. Og vi bliver fyldt med gode idéer, som man gerne vil have ført ud i livet. Vi bliver hele tiden ført á jour. Man må blot ind og kigge på din hjemmeside så ofte som det er muligt for lige at se, hvad du mon nu har skrevet.
  Jeg er sikker på, at vi er mange der glæder sig til din nye bog. Dine havebøger er også bare de bedste.
  Mange hilsner
  Mette Marie

  SvarSlet