En stille sagte regn

Af fare for at blive udråbt som skingrende vanvittig vil jeg alligevel sige, at jeg ligefrem har ventet på vand de sidste ti dage. For det var begyndt at blive tørt her. Jeg er klar over, at mange af jer har fået så meget vand i august, at I end ikke orker at høre ordet ’regn’, men jeg er altså glad. Vi har siden i går aftes fået 15 mm, og der må gerne komme ligeså meget til, for vi er jo i gang med at plante.

 

20100910_093828

 

Jeg elsker at gå ud, lige når det har regnet. For alt er så frisk, og det er herligt at tage billeder med dråber på. Den store flotte pibegræs, Molinia arundinacea 'Transparent’, hænger dog lidt med aksene, men skøn er den alligevel.

 

20100910_093908

 

Hvis regnen ikke begynder lige med det samme igen, falder dråbeene til jorden, og snart rejser aksene sig. Det er utroligt, så mange kræfter sådan en spæd plante her.

 

20100910_094002

 

Den blå, blå mandstro, Eryngium planum ‘Blauer Zwerg’, får I også lige et billede af. Den er fin i selskab med græsser.

10 kommentarer:

 1. Hej
  Jeg synes også det er skønt med regn. Nogle planter i haven er ved at hænge med hovedet og jeg har også vandet lidt de sidste dage. For min skyld må der også gerne komme mere vand. Jeg vil gerne have at der ialt kommer mindst 30 mm. Det er den mængde landmændene giver deres marker når de vander.
  Du er vel ved at plante alle de flotte hortensiaer du har købt. Det bliver et utroligt flot syn, for jeg tror ikke du nogensinde sætter noget sammen der ikke bliver flot. Hilsen Lis B.

  SvarSlet
 2. Har lige været ude og plukke en stor buket ærteblomster i stille regnvejr, herligt. På billederne fra i torsdags kan man lige ane alleen, hvad er det blå der blomstere i den nu? Det ser skønt ud. Forventer naturligvis ikke svar, men måske du på et tidspunkt ville vise flere billeder fra alleen.

  Mange hilsner fra Trine

  SvarSlet
 3. Her er en der også er skingrende vanvittig:o)
  Jubler over den lille smule regn, vi får idag. Har måttet vande hele den sidste uge og det er altså noget bøvl med alle de vandslanger og vandkander:o) Vejrguderne har fordelt nedbørsmængderne meget ulige i august og september og her er meget meget tørt.
  Pragtfuldt plantevejr, så jeg iler......

  TANTE GRØN

  SvarSlet
 4. Hej Claus
  Ja det er dejligt med regn, jeg har nemlig også plantet idag ca. 300 stk, storkenæb, floks og andet godt. Mon det kan tænkes, at der på et tidspunkt kommer et lille indlæg om dine mange løg i krukker og deres vinteropbevaring?? Bedste hilsner Krullskrukker

  SvarSlet
 5. Ja det var helt fint med regn. Vandtøndene var tomme og alle potteplantene trængte til vand.:)
  Stille regn som nu er skønt og at det ikke blæser så meget.

  God weekend fra Lisbeth

  SvarSlet
 6. Kære Trine - det er floks 'Amethyst'. Jeg kommer nok ikke til at vise billeder fra alleen mere i år, da vi er ved at plante om.

  SvarSlet
 7. Kære Fru Krull - god idé. Jeg skal nok vise, hvordan jeg/vi lægger løg i krukker. Du/I må dog have lidt tålmodighed. Der er så mange andre gøremål lige nu.

  SvarSlet
 8. Jeg skal også altid passe på, i hvilket forum jeg siger: "Dejligt med regn", eller "Kommer der ikke snart regn?". Hvis jeg i en varm periode midt om sommeren, hvor folk drager til stranden, ønsker mig regn, fordi alt i haven er ved at blive svidt af, synes mange jo, man er "van(d)vittig"!. Jeg kan i sådan en periode gå og blive rastløs over manglende væde i jorden. Derfor holder jeg også meget af denne årstid, vi lige nu befinder os i, da der som regel er væde nok. En stille regn efter en lang periode, hvor det har været TØRT, er usigeligt skønt. Så skønt, at jeg godt kan finde på at stå midt i regnen og lade håret blive vådt og mærke regndråber på kinderne. - Og at studere dråberne på den utrolige dejlige staude, der hedder løvefod, bliver jeg aldrig træt af!

  SvarSlet
 9. Jeg nyder også den smule vand vi har fået nu, men det er langt fra nok. Jeg har fået plantet nogle hortensia, kermindesøster, guldjordbær og høstannemoner (håber at de klare vinteren) Skal også have plantet et pr træer, da min mispel væltede under den sidste storm. Har bare ikke fundet ud af, hvad jeg vil have, da det skal være noget som man ikke ser alle vegne, og ikke må blive for højt. Måske nogle af bloggens læsere har en idé?
  Og Claus, hvor er det skønt at se du nævner Molina Transparent, for jeg elsker græsser. De er så taknemmelige at have med at gøre, så vis gerne flere græsser - mange flere.
  Bedste hilsner
  Madam Bæk

  SvarSlet
 10. Kære Madam Bæk - tillad mig at foreslå prydpære. Se evt. mit indlæg fra 5. maj.

  SvarSlet