Endnu en pragtfuld rose

Ja, jeg ved godt, at jeg leder rigtig mange af jer i fristelse, og jeg tror ikke, at indslaget her bliver nogen undtagelse. Endnu en gang handler det om en skøn rose. Men …

 

20100913_062202

 

… her er det slet ikke blomsterne, det handler om, for de er nemlig små, rødpink og undseelige. Kig i stedet på løvet. Hvad siger I så. Skønt ikke? Det er fra kobberrosen, Rosa glauca, som jeg har adskillige steder i haven som små pausefaktorer. Den kan man ikke undvære.

9 kommentarer:

 1. hej claus
  den har vi osse her i haven,men den bliver ret stor.Kliper du dine ned hvert år? eller bøjer du dem ned af.
  hilsen michael

  SvarSlet
 2. Kære Claus,
  Heldige jer, der har kobberrosen i haven. Stænglerne er jo også meget smukke om vinteren.
  Med venlig hilsen, Annette Halling

  SvarSlet
 3. Kære Claus.

  Hurra endelig én, som jeg har og ikke bliver fristet til at købe *ler hjerteligt* Den fulgte med mig hjem fra "Lille Malund" i sommers efter, jeg længe har ønsket mig den. Og ja jeg er også helt skudt i bladene og iø de smukke hyben, den får senere!

  Håber ikke dine krukker m.m.m. tager skade af blæsevejret idag!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 4. Hej Claus
  Jeg synes det er skønt med alle disse fristelser,altså alle disse gode forslag til os ang. planter, som du har set det smukke i og derfor har plantet i din have. Så hvis vi ser de samme i planten kan vi købe den eller lade være. Det er da at være priviligeret. Vi får det hele serveret på et sølvfad. Du skal have stor tak for, at du bruger så meget tid på os. Hvis vi bliver for krævende, må du sige til. Det kan man til venner også havevenner. Hilsen Lis B.

  SvarSlet
 5. Lene Borreskov Andersen15. september 2010 kl. 15.46

  Ja, jeg må desværre undvære den idet rosen ganske enkelt gik ud det første år i min have,
  det er første og eneste gang jeg har oplevet det
  med mine roser. Istedet købte jeg den engelske rose Mortimer Sackler som har et løv der ligner og desuden blomstrer med lette, fine roser som minder om åkander (nøkkerose).
  Tak for al den tid du bruger her på os, det er en daglig fornøjelse :-).
  Glade havehilsener fra Lene.

  SvarSlet
 6. Kan fuldt ud tilslutte mig Lis B´s. indlæg. Så kom bare med flere fristelser ;-)

  SvarSlet
 7. Ja, det er dyrt at kende disse sider. Heldigvis. Har lavet to nye terasser og en smuk sti med slotsgrus og nu er jeg endelig nået til planterne. Der er blevet skrevet ned og fulgt med. Og nu er de fleste planter i jorden - fundet på disse sider stort set allesammen. Tusinde tak for hjælpen.

  SvarSlet
 8. Det er rigtigt. Rosa Glauca er bare en skøn "rose". Og så kan den gro overalt...

  SvarSlet
 9. Hejsan :)

  Ja, det är en vacker ros! Passar bra i skuggan, då blir både blad och blomma lite självlysande.
  Jag fick en stickling av en bloggvän och nu är den över 1 meter hög och jag hoppas på blommor nästa år :)

  Ha det gott :)

  SvarSlet