Flere flammer

Forleden viste jeg et lille sammensætning af forskellige lysegule blomster. Her har jeg lavet et lignende arrangement blot med orange blomster. Her kan jeg dels se, hvad det passer sammen, og dels hvad der blomstrer på samme tid. Det er en god reminder ved sammensætning af et staudebed. Lav gerne sådan et ‘maleri’ hver måned og sæt det ind i havedagbogen. Billeder fortæller mere end tusind ord …

 

claus20090826_163207

18 kommentarer:

 1. Hej Claus.

  Det eneste disse sammensætnings-foto's mangler er en flot ramme. De er kunstværker i sig selv og lige til at hænge op.

  Go' week-end
  Bo

  SvarSlet
 2. Kære Bo - Tusind tak. Også for dine mange indlæg.

  SvarSlet
 3. Kjaer Claus!
  Fantastiske farver! Jeg er selv veldig glad i gult og orange i haven. Disse farvene faar meg til aa tenke paa de mer eksotiske breddegrader, "munker i safrangule kapper og kvinner i vakre sarier". Oversikts bildet ifra det forrige innlegget er aldeles nydelig!
  Jeg har ventet paa bildene fra flamme bedet, Tusen Takk!
  Det er overraskende og flott og se hvordan du til og med med denne farveskalaen faar frem det lette og nordiske. Jeg er veldig begeistret for maaten du bruker det burgunder/ sorte loevverk , det virker naermest som en bindende "roed" traad gjennom det hele.
  Jeg oensker deg en riktig god helg og haaper vaeret blir nydelig slik at du riktig kan nyte tilvaerelsen i den skjoenne haven din.
  Jeg gleder meg til videoen.

  Vennlig hilsen AG, New York

  SvarSlet
 4. Kære AG . det er så hyggeligt, at du sidder i NY og følger med. Også tak for dine meget søde kommentarer. God weekend.

  SvarSlet
 5. Og MUMS - en flot header, du har fået i dag Claus. Skønne blodrøde blomster!:-)
  KH-Marianne

  SvarSlet
 6. Å hvilken god ide, tusen takk!

  SvarSlet
 7. Hej
  Sikke farver. Du har en fantastisk evne til , at sætte planterne sammen, så de klæder hinanden. Sikke en evne at have. Jeg vil forsøge, om jeg kan bare få lidt af dine ideer, både med farve- og plantevalg ind i mine staudebede. Jeg glæder mig til at se hvad Geografisk have har at byde på af planter på søndag. God week-end. Hilsen Lis B.

  SvarSlet
 8. Tillader mig lige en pause i min huslige travlhed i disse dage - det er jeg simpelthen nødt til.

  Både igår og idag har jeg i den grad nydt billederne fra det forrygende Flammebed og de fortjener et par ord med på vejen! Bedet har ganske rigtig ændret karakter, siden jeg så det ved selvsyn for 2 år siden. Dengang var jeg totalt "solgt" og måtte efter rundvisningen liste derom og fordybe mig i det. Jeg husker adskillige, flotte Purpursolhatte, rosen Westerland og ikke mindst de oprette Rævehaler.

  Sidste år såede jeg derfor bl.a. Amaranthus "Hot Bisquets" - en kiksefarvet Rævehale, jeg næsten er sikker på, jeg så i dit bed og derforuden en mørk rød, jeg ikke lige husker navnet på. De var en fryd i mit Flammebed! Jeg havde en forventning om, at de ville så sig selv og komme igen i år - men den holdt ikke. Så næste år må jeg igang med såbakkerne igen, hvilket heller ikke er så galt, da de var ret nemme at forkultivere. En lille artikel om Rævehaler til interesserede, findes her: http://www.havenyt.dk/artikler/koekkenhaven/groensager/salat_og_bladgroentsager/1044.html

  Dit nye Flammebed ser også superskønt ud og jeg glæder mig til at se det næste år! Tak for fremvisningen. Den sætter jeg stor pris på.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 9. God idé at være så systematisk. Sådan noget lover jeg også af og til mig selv at få gjort. Nogen gange bliver det bare kun til en enkelt gang.

  Men en god reminder med dette billede.

  SvarSlet
 10. Det er rigtig flot. Og super inspirerende. Jeg kunne godt tænke mig et par dyb røde blomster også. Men det volder mig noget besvær at finde eksemplarer. Glæder mig til i morgen, hvor jeg skal på plantemarked i Kolding. Og håber jeg finder noget godt dér.
  Venlig Hilsen
  Vibeke Viuff Andersen

  SvarSlet
 11. Kære Claus
  Det er rigtig flot. Og super inspirerende. Kan rigtig godt lide, du bruger den næsten sorte nuance. Jeg kunne godt tænke mig et par dyb røde blomster også. Men det volder mig vanskeligheder at finde. I morgen skal jeg på plantemarked i Kolding. Og håber jeg kan finde et par eksemplarer dér.

  Venlig Hilsen
  Vibeke Viuff Andersen

  SvarSlet
 12. Hej Claus

  Det er et flot maleri. Tusind tak for ideen.
  Hvad hedder liljen, den synes jeg samler farverne i buketten.

  God weekend, det kan være vi ses i Kolding

  Vh Maibritt

  SvarSlet
 13. AG i fantastiske NY har helt ret.
  Thailand, munke, Indien, karry, safran og gurkemeje.
  Men det får også mig til at tænke på Indian Summer i Rocky Mountains, Canada - hvor en solbeskinnet oktoberdag viser netop de ovenfor viste farver i så ekstrem grad, at man bliver helt stille og blot må stå stille og beundre hele sceneriet.
  Har aldrig oplevet SÅ stærke efterårsfarver her i Danmark.
  Måske derfor kan jeg bedst lide "flammefarverne" her i efterårstiden.
  Mange hilsner

  SvarSlet
 14. Hej Claus
  Det ser rigtig flot ud. Og er vældig inspirerende. Jeg kunne tænke mig, at dyb røde blomster også kunne være flotte til. Jeg har forgæves søgt efter de rette. Men håber at finde nogle fine eksemplarer på plantemarkedet i Kolding i morgen.
  Venlig Hilsen
  Vibeke Viuff Andersen

  SvarSlet
 15. Kære alle - tak for søde ord. Og Zeb - jeg skal nok vende tilbage til rævehaler. Dem elsker jeg også.

  SvarSlet
 16. Kjære Claus, i deilige Danmark!
  Sitter nå og hygger meg med dine siste innlegg på bloggen. Har altid vært glad i naturen og hva den gir oss av alt det skønne, men nok en gang har du lært meg mye om det flotte blomsterhav vi har i vår natur og hage. Takk, kjære Claus. Jeg har malt på porselen siden jeg var bare ongjente, en hobby som jeg har hatt og har stor glede av. Maler helst bilder og på frihånd. Blomsterenger er min favoritt. Ser så mange gode og flotte motiver i dine bilder. For meg ser de ut som flotte akvareller. Fantastisk at det blomstrer så rikt i din hage nå, her er alt på hell. Gleder meg til neste innlegg. God helg til deg. Til TANTE GRØN. Jeg "Digger" deg, betyr. Jeg "LIKER" deg.
  Hjertens fra Sandefjord, som idag viser seg fra sin aller beste side i høst mnd september.

  SvarSlet
 17. Smukt, smukt, smukt:o) Din farvesans og sans for detaljer er nogle gange næsten helt chokerende, Claus:o) Jeg bed lige mærke i detaljen omkring alunrodbladene og så de brunlige prikker i den orange lilje. FANTATISK:o) Når "godtnok" ikke er godtnok, men man som dig stræber efter det sublime, det ophøjede og det perfekte, så får en måbende tilskuer som jeg helt gåsehud........

  TANTE GRØN med ståpels (som vore naboer siger....:o)

  SvarSlet
 18. Vilken bra idé att plocka blommor och fotografera, för att se vad som passar ihop och vad som blommar samtidigt! Jag brukar ta månadsbilder den 1a varje månad (september månads ligger just nu på bloggen) just för att komma ihåg vad som blommar vid olika tider och vad jag ska komma ihåg att köpa, när jag är på plantskolan. Nu har jag äntligen fått köpt en höstanemon, det blir nog flera sådana vad det lider - de är så vackra!

  Gult och rött har jag nästan inte i min lilla trädgård, men när jag ser dina bilder på "flammebedet" blir jag riktigt sugen - kanske till nästa år? :)

  Tusen tack för en härlig blogg och många goda idéer!

  Hälsningar Birgit, Göteborg, Sverige

  SvarSlet