Frøindsamling

Nu er jeg i gang med at samle frø. Jeg fik nemlig vældig travlt, da jeg opdagede, at skovmusene var begyndt at forgribe sig på mine ‘skatte’. De kravler simpelthen op ad stænglerne og spiser løs af de dejlige frø. Hvem skulle nu have troet det?

 

claus20090929_113003

 

Når frøene er høstet, kommer de ind i havestuen, hvor de skal tørre godt igennem de næste uger. Herligt på den måde at samle forråd til næste år.

8 kommentarer:

 1. Sikke da nogle små formastelige bæster :) Kunne være rigtigt fint at høre, hvordan du opbevarer de kostelige skatte, når de er blevet tørre. Jeg har været lidt på nettet og lede efter info om dette, men kan ikke prale af at være helt sikker på, hvilken metode der virker bedst. Noget med kølige og konstante temperaturer i tørt klima? (Ved ikke lige hvor jeg har det - udover muligvis i køleskabet).

  SvarSlet
 2. Kære Nette - når frøene er HELT tørre, kommer jeg dem i kaffefiltre, theposer, papirsposer eller lignende, skriver navn og årstal på og placer dem i en lufttæt boks i køleskabet.

  SvarSlet
 3. Ulla siger; Jeg bruger foruden kaffefiltre også de små brune brødposer fra bageren. De er gode til formålet. Og så lufttæt i køleskabet, ja..

  SvarSlet
 4. Kære Claus + alle I andre.
  Jeg har prøvet noget nyt i år - nemlig at så nu i stedet for at ventet til foråret.
  Det er jo det planterne selv gør - så jeg tænkte, at det kunne vel ikke skade at forsøge det.
  Køkkenhaven er jo tømt for grønsager - så nu er der sået Akeleje-frøstjerner, pragtrølliker og hornvioler i massevis.
  Desuden er alle mine Helleborusfrø "plantet" ud under magnoliatræet efter at have stået 2 måneder i drivhuset efter såningen.
  Krydser alle fingre og tæer for at det lykkes alt sammen!:-)
  Nogen, der har erfaring i den retning?
  KH-Marianne

  SvarSlet
 5. Hej Marianne

  Det kaldes koldsåning - langt den bedste måde at så frø af stauder og toårige, der jo er kuldekimere. Hvis Claus tillader 'reklame' her, så vil jeg gerne henvise til afsnittet 'Om at så' på Albinus Frø (www.albinusfro.dk) - der er koldsåning af stauder beskrevet. Endnu mere detaljeret i et nyhedsbrev netop udsendt sammesteds fra - det kan rekvireres :-)

  SvarSlet
 6. Kære anonyme (navn, please) - sådanne reklamer er velkomne.

  SvarSlet
 7. Ha ja, jeg har også stået og kløet mig i nakken efter at have set en mus hænge oppe på stilken af en valmue for et par måneder siden. Jeg troede simpelthen at jeg havde set forkert :-D Men den er god nok, for jeg har set det flere gange siden. Sjove små fyre :-)

  SvarSlet
 8. Efter nogle dage med fødselsdagsfester og anden selskabelighed, vil jeg - inspireret af ovenstående - i morgen så alle mine indsamlede frø. Var i aftes til et arrangement med Lene Tvedegaard fra gartneriet Toftegaard. Emnet var Tomater og Chili. Dejlig aften med skønne smagsprøver af tomater og noget af alt dét, tomater og chili kan anvendes til. Dér vil jeg købe mine planter til næste år. Venlig hilsen

  SvarSlet