Gribende enkelt

Hvis man tænker på den ret overdådige buket, jeg lavede forleden, er det måske svært at forestille mig, at jeg også godt kan være afdæmpet i min stil. Men det kan jeg altså!

 

20100930_145302

 

På en af mine mange daglige ture i haven har jeg netop plukket og arrangeret denne lille buket. I højsommeren har jeg meget svært ved at plukke ind af roserne, fordi der ofte følger en del knopper med. Men på denne årstid er der ingen skrupler, fordi det ikke er sikkert, at knopperne når at springe ud.

 

20100930_145143

 

Hvad den hedder denne rose? Ja, det sidder I nok og tænker på. Den skønne engelske rose ’Falstaff’ er det.

 

20100930_145204

 

Jeg kan simpelthen ikke finde ud af det der med at binde i spiral, så jeg stikker bare blomsterne løst ned i en vase. Her begyndte jeg med en enkelt stor hjortetrøstskærm, der hviler på vasekanten. Ned gennem den stoppede jeg rosernes stængler.

 

20100930_145050

 

Herefter supplerede jeg med den lille fine tudselilje, der passer så fint ind i selskabet med sine mørke prikker, som kompletterer roserne.

 

Endelig stak jeg lidt blade fra hjortetrøst ’Chocolate’ ned imellem. Enkelt. Og dog effektfuldt.

 

Nu vil jeg skrive videre og nyde rosenduften.

22 kommentarer:

 1. Hvor er den flot og sikke en rose !

  Bare man kunne få internet med duft :-)

  God skrivelyst...der står ikke meget på min ønskeliste til jul, men din nye bog står der og har stået der et stykke tid.

  SvarSlet
 2. wauuuu fed afdæmpet stil ... det er den smukkeste rose jeg har set længe.

  SvarSlet
 3. Smukt, og ja, gribende enkelt - hvis man har blomsterne! Den rose er da det smukkeste, jeg har set. Hjortetrøst, som her hedder Joe Pye Weed er også en af mine favouritter, og nu vil jeg finde ud af, om rosen og tudseliljen kan fåes her.
  Lene

  SvarSlet
 4. Hej, jeg har hidtil med stor fornøjelse læst bloggen og nydt de skønne billeder, så nu må det vist også være min tur til at bidrage med et svar på din efterlysning. Jeg tror ikke, at dette firma er blevet nævnt:

  Albinus Frø – http://www.albinusfro.dk

  Det er et lille frøfirma med en meget overskuelig hjemmeside. De har rigtig mange anderledes frø. Bl.a. fandt jeg her, efter at have ledt mange steder, frø af den prinsseseskørt, som Claus engang vidste i fjernsynet. Jeg har også købt frø derfra af en yndig eng-nellikerod, som jeg havde set i en af Jane Schuls bøger, og som jeg heller ikke havde kunnet finde frø fra andre steder.

  Det lyser langt væk, at firmaet er et rigtigt con amore-projekt. Fx er alle frø pakket i fine papirsposer med plantenavne skrevet i hånden – det er rigtig hyggeligt og personligt! Dejligt at der er nogen, der gider lægge vægt på den slags detaljer (lissom dig Claus)!

  Men allerbedst er det ugentlige nyhedsbrev, som indehaveren af firmaet sender ud: Det stråler virkelig af kærlighed til blomsterverden og er MEGET inspirerende.

  Jeg er (næsten :-)) lige så afhængig af det nyhedsbrev, som jeg er blevet af mit daglige have-fix her på bloggen!

  Hilsner fra
  Helle Lene

  SvarSlet
 5. Nyyydelig:) Lykke til med skrivingen:))

  SvarSlet
 6. Undskyld, jeg er ny i blog-universet: jeg kom vist til at lægge min anbefaling af et frøfirma et forkert sted. Sorry :-(

  SvarSlet
 7. UPS......nu røg "Falstaff" også lige på ønskesedlen:o) Jeg ved ikke, hvad det er, men jeg kan simpelthen ikke stå for de purpurfarvede roser.De drager mig og forfører mig i DEN grad:o)

  Hvor er det en smuk og smagfuld buket, du har kreeret, Claus. Lige min smag. Gid den stod hjemme på mit spisebord:o)

  Jeg bliver mere og mere glad for den tudselilje, som en haveveninde forærede mig. Den er jo underskøn i en buket.

  I det hele taget, er det en stor glæde, stadig at have blomster i haven, som man kan plukke ind af her ved starten af oktober.

  Imorges da jeg gik min vanlige have-promenade, tænkte jeg virkelig på, at leje en helikopter som Mette Wuns kunne transportere dig og dit kamera herop til mit verdenshjørne, Claus. Det var et af de sjældne øjeblikke, hvor haven og årstidens skønhed totalt overvældede mig. Og jeg ønskede bare at dette øjeblik kunne vare evigt/foreviges. Bl.a Rhapsody in Blue`erne var som drysset med englestøv.....et fint sølvagtigt skinnende lag morgendug med frosted look. Spindelvævene var ikke mindre eventyrlige - ligeledes med et magisk og helt fortryllet sølvagtigt skær i morgenlyset.

  Glæder mig over, at endnu flere stauder stadig venter på, at komme på scenen og udfolde deres blomsterpragt. Har således stadig min yndlings-stormhat + en masse høstasters` blomstring til gode.

  Pøj pøj med skriveriet. Håber ikke rosernes duft beruser dig alt for meget, og sætter gang i alt for mange rosendrømmerier:o)

  TANTE GRØN

  Kære Jesper! Nu har du en idè mere til julegaveønskesedlen: EN FALSTAFF:o)

  SvarSlet
 8. Kære Claus
  Tusinde tak for din ros, vedr. mine billeder af Bispebjerg Kirkegård, hvor jeg varmt kan anbefale en tur. Også meget hyggelig at du kan li' min haveblog.
  Jeg har set at du har link til min interiør-blog på din side, noget jeg ikke helt kunne forstå - jeg tænkte måske min haveblog var mere dit område, ha, ha.
  Jeg er ofte inde på din side og du begejstrer og inspirerer mig lige meget hver gang - hva du kan og ved!
  Jeg er lige tosset efter dine duer som Tante Grøn, og elsker dine billeder af dem - det kommer til at være et projekt hos mig i fremtiden:)
  Nydelig buket, 'Falstaff' rosen er vidunderlig!
  Ønsker dig en flot aften!

  SvarSlet
 9. Hejsa.
  Superskøn buket - om muligt endnu smukkere end den forleden.
  Ha' en god aften.
  Anita

  SvarSlet
 10. Kære Claus.
  Denne buket er da bare helt creme-de-la-creme!:-)
  Og tudseliljerne - nu kan jeg ikke stå imod længere - de MÅ bare købes her og nu!!
  Så på nettet mig mig for at finde underskønne variationer!:-)
  KH-Marianne

  SvarSlet
 11. Kære Claus.
  Ustyrlig flot buket, du der har fået banket ned. Den er lige min stil. Og farvesammensætning UG. Spiral? Det må være ligesom, når du s-k-r-u-e-r dine planter ned.
  Er der da ikke en fra Gartnerskolen i Beder, der læser med her??? De kan lære dig at lave den spiral i løbet af ingen tid!
  A propos til eventuelle dueunger. Du skulle da have installeret kamera hos dem, så kunne vi have set dem allerede.
  Claus,hvis man klikker ind under fanebladet "Om mig", så ser det ud som om du sidder med ryggen til haven. Men det gør du da vist ikke hele tiden - og TAK FOR DET.
  Og TANTE GRØN: Hvad siger syrenprinsen dog til dine til tider FLYVSKE PLANER?
  Kærlig hilsen Inga

  SvarSlet
 12. Hej!

  Din blogg är helt fantastisk!! Älskar cottage garden-inläggen, men alla bilderna är underbara - du fångar verkligen själen....

  Trevlig kväll!
  Stina

  SvarSlet
 13. Afdæmpet - jah, men meget, meget eksklusiv!
  Og hvem siger for øvrigt, at buketter SKAL bindes i spiral.
  Det må absolut dreje sig om det færdige resultat, og jeg kan ikke se andet end, at dine buketter er fantastisk smukke - hvad enten du gør dem voluminøse - som den foregående - eller gør dem forholdsvis enkle som ovenstående.

  Og så er det da lige før, du får mig omvendt mht. din lille tudselilje.
  Hm - det skal jeg lige tænke over!
  Bedste hilsner

  SvarSlet
 14. Hvor er det bare en MEGET smuk buket! Og så forresten - Til Lykke med dueungerne og den dermed følgende værdighed :-)

  SvarSlet
 15. Kære Inga:o)

  Syrenprinsen blev meget glad for, at du spurgte til hans til tider hårdt prøvede og hårdt belastede nervesystem. Han elsker nemlig at få lidt medfølelse hos andre kvinder:o)

  HELDIGVIS er han næsten ligeså havetosset som jeg, og det er virkelig en stor gave, at kunne deles om denne passion. Men når det er sagt, så er jeg til gengæld også sikker på, at han nogle gange synes, at der er lidt for kort vej fra tanke til handling hos mig. Jeg er et spontant menneske, der hele tiden får mange nye ideer og flyvske planer, og har mange bolde i luften på een gang. Mit hovede er konstant fyldt med have-"svirrefluer":o) Når Syrenprinsen ser mine små fedtede sedler med overskriften "Idè" liggende allevegne i huset, begynder han straks at få nervøse trækninger og koldsved på panden Så nu har jeg lært at nedfælde alle mine ideer i en bog, som jeg gemmer godt af vejen, så den er ude af Syrenprinsens åsyn. Til gengæld er der ingen, der bliver mere stolt end ham, når ideen så ENDELIG bliver realiseret.

  Måske jeg burde oprette en støtteforening for Syrenprinsen?:o) Der ville nok straks melde sig et utal af især mænd, der føler dybt med ham og som så inderligt forstår ham, da det er mit indtryk, at det især er kvinder, der har mange havedrømme og fantasier.

  Syrenprinsen er en tapper mand:o) Een af hverdagens sande helte:o)

  Kærlige hilsner og tanker fra SYRENPRINSEN OG TANTE GRØN

  SvarSlet
 16. SÅ dejlig buket. Tudseliljer er helt fantastiske og her i perfekt selvskab med de skønneste roser. Jeg synes også bedst om metoden med at arrangerer direkte i vasen, ikke mindst fordi man tit kan nøjes med langt færre blomster på den måde.

  SvarSlet
 17. Kære TANTE GRØN.
  Tak for hilsenen fra både dig og Syrenprinsen. Det der med de flyvske planer var for at henvise til den helikopter, du ville hente Claus i! Jeg er fuld af respekt over det, du gerne vil have, og også får lavet. Efter beskrivelserne synes jeg næsten, jeg kan se det hele for mig. Det er fantastisk, at der er mennesker med den gejst, som både du og Claus (og sikkert mange andre her på bloggen) har. Og jeg elsker at læse om det - også gerne i den med længsel ventede bog.
  Og kære Karen. Jeg må indrømme, at jeg selv har lært at binde i spiral, men jeg bruger det ikke . Jeg skrev det bare, fordi Claus har nævnt det flere gange, og så tænkte jeg, at det kunne være, han gerne ville lære teknikken.
  Ønsker jer alle en rigtig god weekend.
  Kærlig hilsen Inga

  SvarSlet
 18. Kære, søde Inga - det var absolut ikke ment som nogen kritik af "spiral-buketter" - det var blot så'n generelt og så for at pointere, at der er mange måder at gøre tingene på - altså du ved havebrug, buketbinding, madlavning, etc., etc., etc. - måden at leve livet på i det hele taget!!!!!!
  Og dét, der er det rigtige for den ene, kan forekomme den anden helt forkert.
  Og det kan der komme mange heftige diskussioner ud af for somme!!

  Men både Claus og Tante Grøn har en ganske overordentlig pragtfuld måde at gøre tingene på.
  Har det ligesom dig - eeeeeeelsker det på alle måder og sluger både ord og billeder råt!!
  Mange solrige fredagshilsner

  SvarSlet
 19. Åhh altså Fastaff er bare min ynglingsrose i både udseende, farve og duft. Jeg syntes næsten jeg nyder den mere på denne årstid end om sommeren og den er superfræk, (hvis man sige det om en rose :-)), sammen med orange f.eks. morgenfrue. Jeg elsker små buketter med få af flere blomster og hvis jeg mangel lidt grønt der er luftigt, kan jeg anbefale fransk estragon, det ser fantastisk ud. Rigtig god og forhåbentlig haveweekend til alle. Hilen Anne B.

  SvarSlet
 20. Kære Anne - du har helt ret. Både i, at den purpurfarede er smuk sammen med orange og i, at roserne næsten er skønnere på denne årstid. God idé med estragonen. Den er jo også fortryllende, når man nulrer bladene.

  SvarSlet
 21. - buy cialis online
  --- [url=http://buycialisonline-usa.com/#ywww.clausdalby.dk]cialis online
  [/url] http://buycialisonline-usa.com/#44774 - cialis online

  SvarSlet