Halløj i dueslaget

Jeg har tidligere skrevet om mine duer, og hvor gerne jeg ville have familieforøgelse i haven. Denne historie kan du læse om her. Det viste sig dog, at de to duer, der var tilbage, var hanner, og det kom der jo ikke så meget ud af!

 

20090531_042709

 

Derfor begyndte jeg at se mig om efter nogle flere duer, og det viste sig, at jeg havde været mere end heldig, da jeg første gang fandt en lille flok hos en avler i Hammel - kun en snes kilometer herfra. Jeg ledte og ledte og talte med en mængde forskellige mennesker indenfor brevdueverdenen. De fortalte mig, at hvide brevduer er ret sjældne, fordi de er så synlige og derfor nemt bliver taget af høgen. Det var måske den måde, hvorpå mine første duer forsvandt?

 

20090531_042649 20090519_074132

 

Ad omveje fandt jeg frem til en avler ved Horsens, som havde hvide brevduer og gerne ville sælge nogle unger, når de kunne vænnes fra moren. Dem venter jeg så på nu.

 

Claus20100905_065346

 

I mellemtiden opdagede jeg også, at Birkegårdens Haver på Vestsjælland havde nogle hvide højstjerter til salg. I kender dem sikkert godt. De har en flot påfugleagtig hale og skyder brystet frem, mens de danser rundt i ring, når de kurtisere.

 

Claus20100905_065235

 

Jeg ringede til Merry fra Birkegådens Haver, som jeg kender rigtig godt i forvejen. Og jo, der var stadig duer tilbage. Mig af sted til Sjælland, hvor jeg fik fat i fem.

 

Claus20100904_152617 Claus20100904_152732

 

Med til historien hører også, at min drøm en stor dueflok har resulteret i, at jeg købte endnu en dueslag fra England. Dette passer til en væg, har fem separate rum og hænger nu på bagsiden af vort lysthus.

 

Faktisk troede jeg ikke, at brevduer og højstjerter kunne parre sig, men det har jeg senere fået at vide, at de godt kan. Og jeg tror ikke, at der går lang tid, inden vi får familieforøgelse.

 

Claus20100904_152733
Claus20100904_152736_01

 

Det siges, at duepar holder sammen hele livet, og jeg bliver aldrig træt af at se, hvordan de sidder og nipper, nusser og nysser hinanden.

 

Claus20100904_152812

 

Det skal nævnes, at duerne holder sig på parcellen hele tiden. De tager nogle lange flyveture, men lander kun her. For det meste på villaens tag, hvor de så sidder på rad og række. Om natten overnatter de i dueslaget.

 

I ’Mit haveliv’ fortæller jeg mere om mine duer, og hvordan jeg får dem til at blive i haven. Bogen udkommer aller, aller, aller senest medio november. Det lover jeg.

 

Claus20100905_065012

23 kommentarer:

 1. Dette var hyggelige bilder.
  Jeg har siden jeg var ung vært facinert av dueslag, og har ønsket meg ett. Men, med mye jobb og mye reising forsto jeg at det ikke var så smart å skaffe et. Det fikk bli med drømmen.
  Og til min overraskelse fikk jeg nylig vite at min for lengst avdøde far faktisk HADDE et dueslag i årene får jeg ble født (- han var da 42). Kan slik interesse gå i arv, mon tro? Jeg skvatt litt iallefall, da jeg fikk vite det, for vi snakket aldri om dette. Han trodde nok ikke jeg var interessert. Der tok han feil.....

  SvarSlet
 2. Så usedvanlig vakre duer du har fått deg! Vi får holde fingrene krysset og håpe at hauken holder seg langt unna dem!
  Jeg har aldri selv hatt dueslag, men skulle gjerne om jeg ikke hadde bodd i en leilighet ved Oslo sentrum ;-) Kreves det mye vedlikehold å holde duer? Hvor får du kjøpt det flotte dueslaget? Ha en riktig fin dag Claus.
  Hilsen Stein

  SvarSlet
 3. Hvor er de altså smukke :o) Glæder mig til at høre fortsættelsen, men med de billeder skulle der vist ikke være megen tvivl om udfaldet!!
  Vingesus-hilsner fra fru friis

  SvarSlet
 4. Hehe Claus

  Da du i går skrev om familieforøgelse gættede jeg på en firbenet eller noget med duer :) Jeg har et eller andet sted set, at du har en sortkrøllet firbenet. Jeg selv har samme slags i mindre størrelse og i hvid.

  Fugle er pragtfulde. Jeg bruger mindre formuer på at holde havens bevingede mætte og har da også en indendørs stor grøn én af slagsen, som jeg har haft i adskillige årtier. Faktisk fra jeg var blot 8 år! Og. Jeg må med skam melde, at det er et stykke tid :)

  Jeg har skovduer i min lille have, og har tit hørt fra gæster, at de ikke bryder sig om dem. Det forstår jeg ikke, for selv om de ikke er heeeeeelt så smukke som dine, synes jeg faktisk, at de er smukke med deres fine "tegninger".

  PS: Jeg kan næsten ikke vente på din nye bog, men var dig én af dem der syntes, at det var klogt at udskyde udgivelsen. Det bliver helt sikkert en eftertragtet julegave, som kommer på mange ønskelister :) Selv kan jeg ikke vente til jul.

  SvarSlet
 5. Hvor er de smukke duerne. Jeg har "kun" et par skovduer, men de vender troligt tilbare til samme rede år efter år i vores 30 år gamle æbletræ. De er i år igang med 3.kuld unger og de sidder akkurat som dine hvide og nusser hinanden så kærligt...det er dejligt at være tilskuer til.
  Hilsen Karina.

  SvarSlet
 6. Kære Stein - jeg har købt mine dueslag i England, hos www.dovecotes.co.uk.

  Nej, der er ikke megen pasning med duerne. De får vand og foder hver dag og klarer ellers sig selv.

  SvarSlet
 7. Hvor er de smukke! Der er et eller andet helt specielt og magisk over hvide fugle. Højsterterne er helt fortryllende. Med udslåede vinger ligner de hvide duer næsten engle.

  Håber du får så mange dueunger, at du er nødt til at begynde at sælge ud af dem, for at tynde ud i bestanden. Så vil jeg gerne melde mig som køber til nogle "stiklinger":o)
  Skal dog først lige have Syrenprinsen overbevist om at det er en god ide, og at duerne ikke vil sende deres "gødning" ud over helt matriklen.

  Hvide påfugle er også eventyrligt smukke, men påfugle og blomsterbede er ikke den mest hensigtsmæssige kombination.

  Det kunne være lækkert med et billede af dit nye engelske dueslag engang, Claus:o)

  Mange hilsner fra TANTE GRØN heroppe å æ ø

  SvarSlet
 8. Hej Claus.

  Ja, jeg hører jo til dem som har "rykket" dig for en opdatering vedr. duerne - så tak for det. At dømme ud fra dine billeder skulle der ikke gå længe inden den ønskede familieforøgelse indtræffer :-)

  /Bo

  SvarSlet
 9. Kære Tante Grøn - selvfølgelig skal I da se hele dueslaget. Det ordner jeg.

  Herligt dialektisk udtryk.

  SvarSlet
 10. Hej
  Hvor er de flotte. Der er nu noget fredfyldt over duer. Vi har selv haft hvide højstjerter og også hvide påfugle for år tilbage, dem kunne jeg stå og betragte længe, når jeg fodrede dem. Nu har vi kun de almindelige blå påfugle. De har fået 5 kyllinger i år. Vi kan desværre ikke have dem gående frit på grund af ræven og ham vil jeg ikke dele med. Held og lykke med højstjerterne. Dem bliver du helt sikkert rigtig glade for. Fandt du planter i Geografisk Have som du ikke `kunne leve uden`?
  Hilsen Lis B.

  SvarSlet
 11. Kære Lis - påfugle er kønne og skønne, men bare ikke så praktiske i en have, når de støvbader.

  Hyggeligt at ses i Kolding. Det blev til nogle klematis og hyggelige snakke.

  SvarSlet
 12. Så moro hobby det må være å ha duer. Også beriker det jo hagen masse:) Artig å lese det du forteller, så lærte jeg noe i dag også:)

  SvarSlet
 13. halløj haha Ja det kan man jo godt si det er på mange måder i haven med de bevingende skjønnheder. Vakre fugler Claus.Det er en velsignelse å ha slikt i haven.Kan ikke forstå andet.

  SvarSlet
 14. Hvor er de bare skønne og som altid, nogle helt fantastiske billeder. Spændende hvornår, der kommer dueunger - Jeg X X Xer.
  Glæder mig endnu mere til "Mit haveliv" (hvis det da er muligt)
  MÅ nemlig også bare have et dueslag i min have med hvide engle. SUK !

  SvarSlet
 15. Wow, sikke betagende billeder af duerne. De må virkelig tilføre et helt specielt poetisk indslag i haven. Dejligt at høre lidt om dem igen, jeg havde også gået og tænkt over hvordan det mon gik med dem.
  Jeg bor desværre i en blokbebyggelse, hvor man regelmæssigt skyder duebestanden tilbage fordi det genere nogle naboer at de gerne vil sidde i altankasserne :( Selv synes jeg man må være glad for det natur man kan få, når man bor i en lejlighed, men sådan er vi altså så forskellige!
  Dine duer kan jeg så til gengæld nyde i fulde drag :-)
  Bedste hilsner Lisbeth K.

  SvarSlet
 16. Hvor er dine duer smukke.
  Man får lyst til at få nogle selv.
  Din nye havebog, der snart udkommer, skal jeg helt sikkert ønske mig. Eller købe:)
  Hilsen fra
  Lisbeth

  SvarSlet
 17. Jeg er helt betaget af duerne,Jeg vil ønske mig nogle ti haven.
  Din nye havebog vil jeg slet ikke kunne undvære.

  Glæder mig ti den udkommer.
  Mange hilsner
  Lisbeth vinther

  SvarSlet
 18. Kære Claus,

  jeg er en ivrig læser af din blog men plejer ikke at skrive - det gør jeg nu, for jeg er så betaget af dine smukke duer. Min have er en kolonihave - der kan man vel ikke have duer ? Hvad gør man om vinteren - kan de nøjes med det lille hus ?

  Jeg glæder mig også rigtig meget til bogen :)
  Tak fordi du deler alt det skønne med os !

  Bedste hilsener fra
  Grete

  SvarSlet
 19. Hej Claus. Vi har en hvid due gående her, som "tror" den bor hos os nu.... Vi har snakket med falck samt dansk brev dueforening og der er ingen der vil gøre noget. Hvis den ikke bliver hentet så dør den... Den har fået farvet vingerne grønne på undersiden...?
  Ved du hvad vi skal gøre...?
  Mvh klaus Kune

  SvarSlet
 20. Hej Claus,

  Rigtige flotte duer du holder dig jeg har selv haft en hvid såkaldt "brevdue" som jeg ikke har mere, og prøver nu at finde en igen men jeg ved simpelthen ikke hvad det er for en, og den ligner en White Garden Dove utrolig meget, den boede i bor, så mit spørgsmål går på kan det muligvis være sådan en?, hvis ikke har du så et bud på hvad det kan være for en?

  Mvh Tim Jørgensen, og tak på forhånd :)

  SvarSlet
 21. Kære kim - jeg forstår simpelthen ikke, hvad det er, du spørger om.

  SvarSlet
 22. De er yderst elegante og flotte de hvide duer.
  De matcher og hører ligesom til hos dig.
  Gid jeg havde dine evner til den slags.
  På Stevns vil solen gerne skinne og kommer til det i eftermiddag.
  Jeg har fotograferet violer i græsplænen i dag og glæder mig til udelivet snart.....................
  Ha en rigtig dejlig søndag !!

  SvarSlet
 23. en blog om duer - herligt :-) Måske nogen derude kan hjælpe os lidt. Vi har til stor fornøjelse et duepar på rede ude i vores lille gård her i København. Udover parret er der som regel en tredie due tilstede - er det mon en unge fra sidste år? Den ser ud til at sidde vagt omkring reden. Har nogen oplevet noget tilsvarende.

  Mange tak for svar.
  Tina og Thomas

  SvarSlet