Ih, hvor jeg glæder mig

Jeg har lige hørt vejrudsigten, og de næste dage tegner rigtig godt. Ingen regn, men megen sol. Det er ikke mere end små fjorten dage siden, jeg nævnte, at vi godt kunne bruge noget regn. Men nu har vi fået nok. Tak … Torsdag lover meterologerne helt op til tyve grader. Er det ikke herligt? Godt nok skal jeg skrive, skrive og skrive, men jeg vil også ud og nyde sensommeren.

 

claus20090911_144454 claus20090911_144753

 

Lige nu er der stadig meget at glæde sig over, og de seneste dage har jeg vist flere af mine roser. Det gør jeg også her. ‘Kronprinssesse Mary’ er det, i selskab med vingetobak ‘Lime Green’. Den passer ind alle steder. Men især sammen med de koldt gule toner er den smuk.

 

For lige at dryppe lidt malurt i bægeret, skal det også nævnes, at der fra næste uge varsles nattefrost. Det tager jeg nu roligt, fordi jeg bor ret beskyttet.

6 kommentarer:

 1. NATTEFROST!! Nej, må jeg nu be' om mine himmelblå...!!! Vi har da kun sensommer og dahlia'erne skulle da gerne stå længe endnu.... c".)
  sensommer hilsner fra fru friis med øjne så store som møllehjul....!!

  SvarSlet
 2. Kære Claus.
  Jeg er helt stolt, for jeg har også de to planter du har taget billeder af i dag i min have. Vingetobakken (og specielt Lime Green) er en af de planter, jeg selv har sået i flere år - de er så flotte i buketter sammen med - ja stort set alt. Et år oplevede jeg, at den havde selvsået sig et enkelt sted i haven. Er det almindeligt på beskyttede steder? I år har jeg også haft held med Langsdorffii (har ikke andet navn), hvor blomsterne er mere klokkeformede, men også lime grønne.

  SvarSlet
 3. Kære Vibeke - begge de nævnte tobaksblomster kan fint så sig selv på et lunt og solrigt sted i haven. Så kommer de først i blomst i sensommeren og er til genæld kraftigere end dem, man forspirer.

  SvarSlet
 4. Min tobak har sået sig selv i mellemrummene mellem terrassefliserne - og en enkelt har endda magtet at sætte blomst :)

  SvarSlet
 5. Kronprinsesse Mary är mycket vacker, (ja både rosen och personen ifråga). Claus, jag har blivit så förtjust i olika sorters iris. Tycker att du skall skriva en bok om iris. Tror inte att det finns någon utgiven på svenska, danska eller norska..... Annars väntar jag ivrigt på din pionbok!

  SvarSlet
 6. Kære Claus
  Bare rolig! Jeg plejer at pakke mit lille drivhus ind i masser af bobbelplast og flamingo, når jeg høre om den først nattefrost..... og så plejer det at blive det skønneste sensommervejr...så det skal jeg nok gøre igen!! Solskinshilsner Fru Krull

  SvarSlet