Ikke for at jokke i det

Jeg har tidligere ’pralet’ af min skønne klokkeranke, Cobaea scandens, som jeg rigtig glæder mig over lige nu. Den kravler rundt overalt i haven og især i mine høje jernstativer. Overskriften hentyder til, at jeg hører fra rigtig mange af jer, at I ikke kan få den i blomst. Og Anne Just fik heller aldrig held med klokkeranke. Aner ikke, hvad jeg gør rigtigt.

 

 

claus20100912_092314

 

Hos mig blomstrer klokkeranke, som var den betalt for det, og jeg har jo lovet, at jeg næste år fuldstændig helt fra begyndelsen vil fortælle, hvordan jeg sår og hvornår, planter etc. etc. Det bliver spændende.

 

 

claus20100912_092753

 

Der må altså være nogle af jer, som lige nu har masser af klokker. Jeg er selvfølgelig ikke den eneste. Læg gerne en kommentar her på bloggen.

 

_DSC6563

 

Det findes to typer - en hvid og en blå, og jeg synes lige godt om begge.

18 kommentarer:

 1. Kære Claus.
  Jeg kan desværre heller ikke få klokkeranke til at trives her, så jeg vil se frem til at følge din metode. jeg er helt vild med den hvide udgave.
  Mange hilsner
  Lone ... ny i blog-land

  SvarSlet
 2. Det er jo et aldeles imponerende syn.
  De må stå det helt rigtige sted og i den helt rigtige jord - hvad det så end er for en klokkeranke!?
  Har tit tænkt på, hvad du gør for at holde din jord i "go' form". Der er vel ikke tilgængeligt hestemøg - endsige kokasser - liiiiige i nærheden!
  Solrige torsdagshilsner

  SvarSlet
 3. Hej Claus!
  Jeg vil glæde mig til at, vi "sammen" skal så klokkeranke. Jeg er jo en af dem, der ikke kan få den i blomst. Måske "vi" kan få det til at lykkedes i "fællesskab" ;-)
  Hilsen Tine fra Lolland Falster

  SvarSlet
 4. Jeg har en blå klokkeranke med rigtig mange blomster i, den står i en krukke og kravler flittigt op af min pergola

  SvarSlet
 5. Sikke da nogle skønne billeder:-)) Jeg elsker også klokkeranke og havde held til at få mange blå blomster sidste år. I år er de først i knop nu og har været meget længe om at komme igang.

  Jeg tror nu ikke at klokkeranke er hverken svær eller krævende - den vil bare ikke mangle hverken sol, vand eller varme. Når man er så smuk, kan man jo godt tillade sig lidt primadonnamanerer.

  Claus, jeg tror simpelthen at du passer dine planter rigtigt godt og at du tillige er så heldig at mikroklimaet i din have lige passer til klokkeranken.

  SvarSlet
 6. Jeg har en hvit som har stått i drivhuset, og den bærer mange klokker. Jeg sådde de selv, og de har fasinert meg gjennom hele vekst prossessen, hvordan spirene vrir og krøller seg oppover, og danner vakre formasjoner. Jeg har en blå også, den har stått på verandaen, men den har ikke rukket å komme i blomst. Jeg tror kanskje sesongen har vært for kort i år her oppe. Det var jo kaldt helt ut i juli, og ikke har vi hatt mange gode og varme dager... Men jeg prøver til neste år igjen. Jeg flyttet for et par tre uker siden den blå inn i drivhuset for å gi den en lengre sesong, og den viser små tegn til blomsteranlegg nå... Jeg håper så veldig at den når å komme i blomst:)

  Om noen få timer farer jeg til danmark, gleder meg:) Ha en flott ukeslutt og helg:) Klem

  SvarSlet
 7. Grattis till de fina blommorna!
  Jag har sått både blå och vita för andra året i rad. Förra året hann det bli knoppar men sen blev det frost och plantan dog. I år hoppas jag att Klockrankorna ska hinna blomma. Kommer att följa dina inlägg för att se om det är något jag kan lära mig.

  SvarSlet
 8. Nå klarer vi jo nesten ikke å vente til våren før de gode tips kommer, men det er vel bare å stålsette seg. Har sett dem blomstre i gatene i Uppsala, så det er nok flere som kan. Dine høye stativer er bestilt hos en lokal håndtverker, så da ligger alt til rette for at neste sommer......

  SvarSlet
 9. Hei Claus!
  Vi har en flott klokkeranke som dekker ca 1 x 3m på en sydvegg. Blomstene er plommefarga. Har sådd dem flere ganger med rikelig blomstring. De er jo flotte i buketter, friskt bladverk og flotte blomsterstendere.
  Jeg er ofte inne på din flotte side og har nok sett alle videoklipp.
  Blir litt misunnelig når man bor i sone 4 -5.

  Beste hilsener
  Irene

  SvarSlet
 10. Niks jeg har ikke en sådan skønhed men nyder dine.
  Varme hilsner fra
  Marianne.

  SvarSlet
 11. Hej Claus
  Ja jeg er så også en af dem der har problemer med at få dem til at blomstre. De vokser og spreder sig (utroligt så meget en lille plante kan komme til at fylde). Men jeg har ikke haft meget mere end en til 2 blomster i et par af planterne. Og det er det samme om de er udendørs eller i drivhuset. Ser med længsel frem til en mere udførlig vejledning så jeg kan se hvad det er jeg gør galt. For et eller andet MÅ det jo være ;o)
  Endnu engang tak for en super dejlig blog. Er herinde og kigge næsten hver dag (nogle gange flere gange om dagen), men er nok ikke så god til det med at komme med kommentarer.
  Vil iøvrigt også lige endnu engang sige mange tak for dine valmuer. Jeg fik mange, og nej hvor er de dejlige. Er vild med farven.

  SvarSlet
 12. Hej Claus
  Ja, jeg har også haft held med klokkeranke.. Undre mig lidt over hvad der kan gå galt.. Synes den spirede og groede helt ok...
  Måske man bare skal prøve et par gange og til sidst lykkes det... For det kan sagtens lade sig gøre...
  Trine T

  SvarSlet
 13. Kære alle - hvor er det altså skønt at høre, at I er nogle, der held med klokkeranke. Til næste år skal det være mange flere!

  SvarSlet
 14. Jeg har hatt klokkeranke for tredje året på rad og i år er det første gang den ikke blomstrer. Men det er nok fordi våren var så kald, med mye vind og jeg satte den nok ut litt for tidlig. Den har liksom ikke kommet seg etter den tøffe starten. Men bladverket er også vakkert synes jeg.

  SvarSlet
 15. Jeg kunne såmænd også prale, og hvor ville det være sjovt, at sætte et foto ind. En tidlig start og masser af gødning og vand, så går det.

  Den er særlig fin godt hen på sæsonen, hvor alle stadier findes på samme plane (knop, blomst, frøstand osv).

  I mangel af foto-mulighed, ligger jeg et link til et album med et billede i.

  http://picasaweb.google.dk/HannesHave/Klokkeranke?authkey=Gv1sRgCL_N4qv2mPzmqQE#5517588902775465906

  SvarSlet
 16. Kære Hanne - fine billeder, som jeg kun kan anbefale andre at gå ind og se.

  SvarSlet
 17. Ja, hvor fine de er.... Ville prale, hvis det var mine. :-)
  Har sået begge farver i år, har dem både ude og inde, men men men..... ingen blomster på eller tegn på nogen. Gav en lille plante væk til en kolo-ven og ja.... den har blomstret med en blomst i år !!
  Vil følge med i 2011 og følge "Klokkeranke-krimien" ....vil så gerne ha dem til at lykkes :-) God weekend herfra det blæsende Thy.

  SvarSlet
 18. Hej Claus. Det er uden tvivl en super klatreplante. Jeg var selv sent ude i aar og har den derfor foerst i blomst nu. Men det goer ikke fornoejelsen mindre.
  Jeg har haft planten flere gange og den kommer altid i blomst...dog ofte lidt sent. Maaske er den tidlige saaning hos dig hemligheden?
  Jeg er bestemt med paa en faellessaaning til foraaret. I aar vil jeg saa forsoege mig med at tage egne froe saa jeg ikke skal vente paa levering fra Thompson and Morgan :-)

  SvarSlet