Jeg vil nødigt trætte jer …

… men atter en gang viser jeg nogle af alle de smukke måneskinsgule eller cremede blomster, som jeg har i overmål her i haven. Uanset årstid – forår, sommer og efterår – passer de smukt ind i sammenhængen.

 

claus20090827_050322

 

Billedet herover er taget tidlig morgen, og det er her – i den nederste del af haven – de sarte farver har plads.

 

claus20090911_144642 claus20090902_091519 claus20090827_053840

 

Jeg har ofte erklæret min kærlighed til de engelske roser, og ’The Pilgrim’, som ses til venstre, er en af yndlingene. Den passer så fint sammen med snebynken, Artemisia lactiflora, i midten og den sarte skabiose, Scabiosa ochroleuca, til højre.

 

claus20090911_144727

 

Vingetobak ’Limegreen’ sår vi hvert forår og planter den ud i havens bede. Med sin gulgrønne farve passer den ind alle steder og er i øvrigt smuk i buketter.

 

claus20090827_053922

 

Endelig skal den sjældent sete månestråle, Kirengeshoma palmata, nævnes. Sød ikke?

12 kommentarer:

 1. Hvilket smukt billede du " ligger ud med "
  Tak fordi du deler det med os andre :)
  Iben.

  SvarSlet
 2. Så smukke billeder. Jeg forsøger mig også med et gul/sartgult bed, men det lykkes ikke rigtigt. Lige nu er det kun tagetes der blomstre. Må finde noget der blomstre på denne årstid. Den sart gule scabiose købte jeg sidste år, men den kom ikke igen i år, øv.
  Det er ikke så tit jeg kommentere hos dig, men jeg kikker forbi hver dag og nyder dine smukke billeder og have og får en masse inspiration.
  Annette

  SvarSlet
 3. Kære Annette - det er slet ikke så svært! Heller ikke med det sartgule. I min næste bog 'Mit haveliv' kommer der en masse inspiration til dette.

  SvarSlet
 4. Til Claus
  Du trætter aldrig. Jeg tjekker dagligt din blog og henter meget info der.
  Jeg er selv nybegynder indefor have.
  Så jeg vil samtidigt sige tak for nogen smukke billeder og det utroligt du har tid til at ligge dem ud.
  Hilsen Linda

  SvarSlet
 5. Hej
  Det er først efter at jeg begyndte at følge med i din dagbog, at jeg har fået øjnene op for de
  sartgule farver og på netop den baggrund har jeg i år købt planter i sartgule farver. Månestrålen har jeg haft en del år og hvor den dog blomstrer flot i år.
  Hilsen Lis B.

  SvarSlet
 6. Den bog er vi sikkert nogle stykker der længes efter - min gamle "levende have" bog er i hvert fald brugt flittigt. Igen og igen.
  KH Anne Marie

  SvarSlet
 7. Hej Claus
  Jeg er i gang med et gult/hvidt og grønt bed, og jeg har taget chancen og givet det den bedste plads i haven, nemlig ved terrassen. Blandt favoritterne bliver purpur solhat (White Swan og Sunrise), The Pilgrim, snebolle, løvehale, prydpære, etc. Der er kun en og takke for inspirationen, og det er dig! God aften til jer alle

  SvarSlet
 8. hej
  det var da det smukkeste jeg længe har set, man kan lige frem dufte det :)

  KH sussi

  SvarSlet
 9. Trætter ikke men inspirerer ... rigtig meget gør du ;0)
  har netop takket være dig, fået indkøbt 2 af Sunrise solhatten...
  og jeg glæder mig super meget til af få dem plantet..

  SvarSlet
 10. De lysegule er utrolig dejlige og tak for inspirationen for jeg mangler lidt blomstrende i mit gul-hvid-grønne bed lige nu. Solsikkerne i dit forrige indlæg er rigtig skønne - jeg glæder mig til bogen - måske er der også tips til hvor frøene kan købes:o)

  SvarSlet
 11. At komponere et blomsterbed er vel lidt lige som at sy patchwork, man flytter rundt og bytter ud, til resultatet er, som man (gerne) vil have det. Det cremede/lysegule/lime bed er smukt og meget delikat så kom endelig med flere billeder. Jeg har gennem mange år glædet mig over min Månestråle, der er en af de senest blomstrende stauder.

  SvarSlet
 12. Trætte os? jamen det kan ikke lade sig gøre. Alt med have og blomster er jo uhyre spændende.
  Smukke farver, specielt elsker jeg skabioser.

  SvarSlet