Kan man ønske sig mere?

Når jeg går tur i haven i disse dage, føler jeg en indre glæde over det store flor, der er netop nu. Roserne er nemlig i fuld gang med en ny omgang blomster, og jeg må indrømme, at jeg ofte skønner endnu mere på efterfloret end hovedblomstringen omkring sankthans. Det skyldes givetvis, at der ved midsommertid er så mange andre blomster.

 

clausclaus20090801_111759

 

En rose, der - ikke uden grund - er blevet meget populær de senere år, er ’Rhapsody in Blue’. Den har en helt særlig nærmest lillablå tone. Man har ligefrem kaldt den for den mest blå rose, der nogensinde er framavlet. Særlig smuk er den i knop, og den første dag, blomsten er åben. Senere fader den noget og bliver nærmest gråblå og lidt for åben efter min smag. Men skøn er den.

8 kommentarer:

 1. Den rose er jo fuldstændig fantastisk! Købte rigeligt af den sidste år, og troede de nye planter ville gå til i frosten - men nej! Slet ikke! Og de blomstrer lige nu! og dufter. Det kan jo ikke blive bedre. Godt du med din FINE fine blog er med til at udbrede kendskabet til den rose, så endnu flere kan opleve den :-)
  Kh Katinka

  SvarSlet
 2. Jeg er enig; det å titte på en vakker blomst må vel være toppen av lykke! (Iallefall for oss som aldri har fått oppleve å holde sitt nyfødte barn i armene. Det overgår kanskje hagegledene også..... :-)

  SvarSlet
 3. Kære RoseSommer - det var da en smuk sammenligning.

  SvarSlet
 4. Tillykke til jer alle, der kan holde roserne sunde. Jeg kan ikke, og har derfor fjernet de 60 70 stykker som jeg havde. De så søllede ud uanset om jeg sprøjtede og gødede efter alle kunstens regler. En rose skal absolut være en nydelse, ellers må man hellere kaste sig over andre vækster. Men jeg nyder billederne her på bloggen. På nogle kan jeg næste fornemme duften.
  Madam Bæk

  SvarSlet
 5. Kære Claus

  Jeg bliver altså nød til at male billeder efter dine fuldstændige fantastiske imponerende overordentlige skønne romantiske vidunderlige fotos af blomster.
  Sikke et talent
  Hilsen Lene "slotsfruen"

  SvarSlet
 6. Den står øverst på min ønskeseddel og jeg håber virkelig nogen har læst den og forærer mig den meget snart:-) Får vi snart et overview over din have igen? Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 7. Navnet på den vidunderlige rose får mig altid til at tænke på "Queen" og nummeret "Bohemean Rhapsodie". Et nummer, som egner sig til fuld knald på højttalerne, så instrumenterne fylder tid og rum! Og Freddie Mercury's stemme. Den var POW ;-)

  Jeg lavede selv nogle sidste år. Ja ikke hverkern numre eller højttalere, men derimod stiklingeplanter af "Rhapsodie in Blue". En enkelt overlevede vinteren i drivhuset, hvor jeg i længere tid ikke kunne komme ind at vande, da kilometerlange og høje driver holdt mig ude... Nå jeg overdrivelse fremmer vel forståelsen ;-)

  Hvorom alting er, så står denne nu i drivhuset igen efter sommer i gården og venter på at blive plantet. Jeg har givet den lov til at bruge kræfter på ganske få knopper nu. Jeg kan ikke lade være, selvom jeg burde. Har lige kigget til den og stridt mig tilbage ind med en klase "solmodne" druer - vind og vejr har MAGT på solskinsøen idag.

  Hjerligst og god week-end!

  SvarSlet
 8. Kære Lisbeth - et overview nu vil ikke være meget anderledes end dem, jeg har vist tidligere. jeg skal nok lave et på et tidspunkt.

  SvarSlet