Løglægningstid

Der lægges løg på livet løs rundt om i de danske haver, og der er stadig meget at vælge imellem ude på planteskolerne og i havecentrene.

 

claus_PCD8799

 

Tulipaner ser selvfølgelig ikke til at undvære og naturligvis heller ikke narcisser, som jeg i dag fortæller om i ’Smutvejen på P4. Jeg har flere gange berettet om narcisser. Klik for eksempel her for at få inspiration.

 

 

Husk, at inden længe bliver restlageret af løg sat ned ude i havecentrene. Så kan man virkelig gøre en god handel

8 kommentarer:

 1. Her er der dømt "Store Staudebedsomlægnings-weekend". Blomsterløgene har 2. priotitet; men jeg er så heldig, at der er dumpet de skønneste valmuefrø ind ad brevsprækken (tak, Claus) - de passer endda til farverne i førnævnte staudebed.
  Mange hilsner
  Ulla

  SvarSlet
 2. Hvor ser de bare apetitlige ud de tulipanløg. Føler mig meget rig, for jeg har lige lagt en hel masse påskeliljer "Obdam". Kender dem ikke men de skulle være dobbelte og cremefarvede. Har lagt dem i krukker, da jeg ikke er helt sikker på hvor de vil passe bedst, det håber jeg så at finde ud af til foråret! Solen har skinnet det meste af dagen, hvad kan man så ønske mere. Havehygge og sol i nakken, skønt.

  Mange hilsner fra Trine

  SvarSlet
 3. Hej
  Ja jeg venter nu med at lægge tulipan -og allium løg til midt i oktober. Sidste år satte jeg allium løg i september med det resultat at de fik lyst til at titte op i oktober, så med den varme vi har venter jeg nu lidt. God weekend derude

  SvarSlet
 4. Ja der bliver sikkert travlt rundt om i de små haver i den kommende måned Claus. Fantastisk at tænke sig det blomsterflor det giver om en 6 måneders tid mere eller mindre, med en lille indsats her i september/oktober.

  Så er det jo også en god lejlighed til at nyde en kop varm kakao i sensommerhaven efter anstrengelserne. Det vil jeg se frem til :0)

  Dorthe

  SvarSlet
 5. Ej Claus, sender du allerede frø ud? Jeg sidder spændt og venter på at bestille din havekalender, for jeg har alle de andre bøger. Så gem lidt til mig, tak :o))Og så til løgene - min største udfordring er at jeg hele tiden finder nogle, når jeg forsøger at grave plads til nye. Men så om foråret er der jo tomme pladser mellem løgene. Hvordan i alt verden kan man huske hvor der er plads når efteråret kommer?

  Kærlig hilsen

  Flora Danica

  SvarSlet
 6. Jeg skal også snart have sat løg - hvidløg.

  God week-end!

  SvarSlet
 7. Løgplanter er en velsignelse. Jeg er så heldig at en tidligere ejer af vores hus har ladet botaniske krokus brede sig i 2 forskellige arealer over en lang periode - det er gudesmukt allerede i marts. Jeg kan virkelig anbefale de botaniske Krokus i store mængder. De er væk når de andre løg tager over og ikke så anmassende som de almindelige krokus. Hilsen Anne Marie

  SvarSlet
 8. Hej Claus og Flora Danica.

  Min engelske have-veninde, ja, sådan én er jeg så heldig at have :-) gav mig følgende råd. Hun planter sine løg i almindelige plast-potter med 3 eller 5 i hver. Og når det så bliver tulipantid i bedene, så planter hun ligeså fint potterne med de blomstrende tulipaner dér hvor der er huller. Se dét, synes jeg er smart, for jeg får også altid gravet andre op og lavet et forfærdeligt rod.

  SvarSlet