Snart skal der høstes frø

Nu skal vi snart igang med at høste frø. Blandt andet af den fantastiske Angelica gigas  (hvis frøstande ses på billederne her) og Angelica purpurea ‘Vicar’s Mead’. Disse to er meget svære at købe spiredygtige frø af, fordi de i løbet af få mener mister spiredygtigheden.

 

20100913_150158

 

Som jeg har nævnt tidligere, vil jeg gerne dele frø med jer, men for at undgå at blive rendt fuldstændig over ende, har jeg besluttet mig for at sende frø til jer, der køber bøger via Klematis hjemmeside. Jeg har tidligere proklameret, at dette tilbud ville være gældende fra 1. oktober, men jeg trækker det til slutningen af oktober for at sikre mig, at frøene er modne.

 

20100913_150259

 

Jeg kommer også til at tilbyde frø til denne her og flere andre. Flere har skrevet og spurgt, om de kunne forudbestille for at sikre sig frø. Dette er svært for os at administrere, og jeg lover, at der nok skal være frø nok til alle i hvert fald de første par uger.

 

20100914_131504_F

En ny bog, som jeg tidligere har omtalt er på bloggen, er havedagbogen ’Et haveår – din dagbog’, som bliver sendt til tryk i næste uge. Bogen på billedet er blot en dummy.

16 kommentarer:

 1. Fantastisk dejligt at du vil dele ud af din overflod :) Jeg ER gået ind i startboksen, for du har nogle spændende og smukke ting at dele ud af.

  SvarSlet
 2. Ha, dagbogen har jeg skrevet på den gule huskelap på mit skrivebord på pc'eren - så så snart du fortæller om de frø man kan ønske sig - så er jeg helt fremme i have-skoene

  SvarSlet
 3. Nu går jeg helt i selvsving, Claus:o) Så vidt jeg har forstået, er "Vicar`s Mead" en STAUDEAGTIG type af den fuldstændig guddommelige kvan......og nu øjner man en chance for at få frø af denne elskede og inderligt begærede plante...YES! YES! YES!
  Jeg må være kommet i Blomster-himlen, for jeg har lige mødt en frø-engel:o):o) :o)

  DEN bog bliver en visuel himmerigsmundfuld.....mums:o)

  TANTE GRØN

  SvarSlet
 4. Kære Tante Grøn - pas nu på blodtrykket. Ja, det er en staude, og den skal du da have i din nye vilde have.

  SvarSlet
 5. Suk hjerte - brist ikke!
  Jeg vil tage en dyb indånding og gøre et farligt forsøg, selv om denne skønhed ikke er på listen over rådyrsikre planter.
  Det må og skal afprøves, når det bliver muligt.
  Hjertelige hilsner

  SvarSlet
 6. Hej
  Jeg vil lige som så mange andre forsøge om jeg kan blive den lykkelige ejer af - Angelica purpurea ‘Vicar’s Mead’. Jeg købte - Angelica gigas i år og da det er en plante fra i år håber jeg den blomstrer næste år og ikke istedet siger good bye. Jeg har længe gerne villet have bogen juleroser og påskeklokker. Så nu skal det være. Tak - fordi du vil dele frø med os andre. Jeg synes det er en god måde, at gøre det på. Noget for noget. Hilsen Lis B.

  SvarSlet
 7. Godmorgen
  ja Angelica gigas, har jeg selv mange af, meeeen Vicars Mead.. kunne da godt være at jeg skulle bestille bogen via Klematis og ikke boghandlen. Det er også lykkes mig at så Kvanen Ebony, der også er en staude, den får helt mørkt løv og pinkrosa blomster...meget meget smuk

  SvarSlet
 8. Kære Anne Gine - jeg tror, at 'Vicar's Mead' og 'Ebony' måske er identiske.

  SvarSlet
 9. Hej Claus
  jeg har lige være på google for at se på begge kvan, men syntes ikke de ligner hinanden, Ebony er næste sort i løvet. Vicar's Mead har jeg aldrig set live, så jeg ved ikke om billederne snyder. Ebony er rimelig ny,(den bliver knap 100 cm. ) der gik næste et helt år før jeg fik den til at spire fra frø, og glæder mig til at den blomster næste år

  SvarSlet
 10. Kære Claus.
  Da jeg nærmest er en søster til TANTE GRØN, må jeg jo også næsten være værdig til at få nogle frø af "Vicar`s Mead" til MIN nye vilde have!:-)
  Så jeg vil meget snart bestille noget hos Klematis!
  Kærlig hilsen Marianne - mangeårig indehaver af hedengangne TANTE LILLA'S bogklub med tilhørende forlag, patchworkbutik og aftenskole.

  SvarSlet
 11. Kære Marianne - du har givetvis ret. Jeg ville bare ikke 'lokke' dig ud i noget.

  SvarSlet
 12. Undskyld - jeg mente Anne Gine. Det går lidt hurtigt ind imellem!!!!

  SvarSlet
 13. Lene Borreskov Andersen15. september 2010 kl. 15.37

  Hej Claus :-)) ...jeg glæder mig så meget til at få "Et haveår-min dagbog" i hænderne, og skulle jeg være så heldig også at modtage lidt frø fra dig ..så kan det ikke blive meget bedre :-).
  Måske du vil være så venlig lige at give et vink
  her på bloggen, når bogen er til salg hos Klematis og ligeså med din anden nye bog som udkommer i november måned ..begge bøger MÅ jeg eje :-).
  Har lige læst en god artikel om dig og din have i havebladet ...hyggeligt.
  Klem fra Lene.

  SvarSlet
 14. Åh hvor jeg glæder mig til at læse din bog. Den er længe ventet :-). Herligt med havebøger til vinteren.

  SvarSlet
 15. Hej Claus

  I hvilken jord har angelica gigas det bedst. jeg købte en for nogle år siden en i blomst og den kom desværre ikke igen. Jeg blander de mørkløvede ind imellem de andre.

  Med alle de inspirerende plantebeskrivelser og nye tiltag i bøgernes verden, er jeg rigtig glad for at jeg har fået en blankocheck til havebrug af min mand:0)

  vh Maibritt

  SvarSlet
 16. Kære Maibritt -. det var helt naturligt, at din Angelica gigas døde, for den takker af efter blomstringen.

  SvarSlet