Tre, der klæder hinanden

Lige nu kan jeg glæde mig over endnu en af de aller skønneste roser. Den blomstrer – ligesom ’Rhapsody in Blue’, som jeg fortalte om tidligere i dag – igen. Navnet på denne rose er ’The Prince’. Det er en engelsk rose, som virkelig skal forkæles. Den hører nemlig langt fra til de mest grokraftige, men her i haven har den efterhånden udviklet sig til en een meter høj busk.

 

claus20090903_153315 claus20090903_153132 claus20090902_101026

 

Omkring den står den rosa spydverbena, som jeg har nævnt tidligere. Og desuden en rosa stjerneskærm, der har sået sig selv. Normalt blomstrer stjerneskærm omkring sankthans, og det har denne også gjort. Men midt juli klipper jeg alle mine stjerneskærm helt ned til jorden. Så skyder de igen og kommer i blomst atter en gang her i sensommeren.

 

Jeg har en god lang weekend foran mig, og jeg skal næsten ikke lave andet end at skrive på ’Mit haveliv’. Fra morgen til sen aften eller måske nat. På søndag skal jeg også lige omkring ’Ridehuset’ her i Århus, hvor der er Danmarksmesterskab i blomsterbinding. Det glæder jeg mig rigtig meget til.

12 kommentarer:

 1. Hvor er de smukke dine roser. Roserne blomstrer også igen her, men desværre har regn og blæst givet ar og mærker på både blomster og knopper, gid det dog ville blive godt varigt eftersommer vejr igen :-)

  SvarSlet
 2. Rosene blomstrer også fortsatt her i min hage. Det er en ekstra bonus med remonterende roser. Trikset med å skjære ned Stjerneskjermen skal jeg prøve neste sommer, den er en av de skjønneste stauder.

  SvarSlet
 3. Sååå N Y D E L I G!! Ha en riktig fin helg, Claus!!

  klem klem
  ANETTE:)

  SvarSlet
 4. Oh, min smukke Prince....nu er du der igen og frister min svage sjæl ud over alle grænser. Mit hjerte vil briste, om ej vi to en dag skal blive forenet udi mit lilla rosenbed. Men den ærværdige og megen forstandige Hr Dalby udi Risskov siger, at du er en vanskelig og liden vital herre, så jeg vil sikkert ihjelslå Eder heroppe i mit forblæste verdenshjørne af det lille dronningerige....suk!

  En mageløs smuk trio, Claus:o)En lille genistreg af stjerneskærmen, at selvså sig netop DER.

  Er idag blevet foræret 3 "Jens Munk" (Rugosa Hybrid) roser til det nye vilde bed, jeg er ved at lave. De skulle (næsten) kunne overleve en atomkrig, har jeg ladet mig fortælle, så de kan sikkert godt klare den stride vestenvind, som vi har så meget af heroppe å æ ø. Apropos det med de enkle blomster, så får jeg også mere og mere hang til det enkelte, jo ældre jeg bliver.

  Jeg er dybt misundelig over at du skal til DM i blomsterbinding, Claus. Vil du ikke godt tage nogle billeder til bloggen, please?

  Rigtig god weekend til alle og må skrivegejsten være over dig, Claus:o)

  TANTE GRØN

  SvarSlet
 5. ohhh jag njuter och
  blir såå inspirerad här claus!!!
  helt underbar ros, vilken färg!!
  må gott i helgen, varmkram lotten

  SvarSlet
 6. Post Scriptum: Jeg er iøvrigt dybt taknemlig for alle de gode tricks du har lært mig m.h.t at klippe ned efter blomstring, Claus:o) Det har virkelig været en helt aha-oplevelse. Det er jo fantastisk så lang tid man, - v.h.a en saks - kan strække blomstringen. Tænk, jeg har en ridderspore, der blomstrer her medio september. Den blev sakset lige efter første blomstring, nærmest på forsøgsbasis, og nu står den smukt i blomst igen og er fløjtende ligeglad med, at kalenderen siger efterår.

  Såh det.....

  Taknemlige hilsner fra lærevillige TANTE GRØN

  SvarSlet
 7. Kære Tante Grøn - selvfølgelig skal du/I nok få billeder fre DM i blomsterbinding. Det bliver på søndag eftermiddag/aften.

  SvarSlet
 8. Princen er en af de allerskønneste roser, min står også med knopper :-)
  SKØNT trekløver ! Heldigvis har jeg allerede 2 af de 3 og skal på plantemarked ved Botanisk Have i Århus i morgen så . . . . . måske;-)
  Jeg er bare så glad og taknemmelig over alle de ideer til smukke sammensætninger du overøser os med her på bloggen. TAK!
  Tror der efterhånden må findes rigtig mange små og store stykker "Claus Dalby have" rundt omkring :-)))
  Jeg har for eksempel også lige investeret i 2 Rose "Buff Beauty" til min nye gårdhave - blev så betaget af den, da du beskrev den tidligere på året og den passer perfekt ind i farveskemaet - støvet abrikos/gul/orange med helt mørkt som kontrast :-)

  SvarSlet
 9. Kjære Claus, i deilige Danmark!
  Takk igjen for all inspirasjon og malerisk nytelse du gir oss på din blogg, Claus.
  Heldige oss som følger deg.
  Det er så flott å se ditt mangfold av blomster og alt det andre du skriver om.
  Her i Sandefjord har vi flinke folk annsatt i parkvesenet. Sandefjord har blitt kåret til Norges flotteste blomsterby flere år på rad.
  Dette til glede for oss som er så heldige å bo i denne flotte byen.
  Ser at de bruker mange av de samme planter og blomster som du har i din hage.
  I mitt nærområde har vi en flott idrett og natur park. Parken har iår fremstått som et syn med alle sine ampler og kreativ beplantning.
  Blant annet har de sådd Blomkarse i gamle trestubber. De har også plantet den vi kaller Hurdalsrosa i skogsområder. I parken er det også et vann med ender og et svanepar. Svaneparet har iår fått seks onger og alle har klart seg.
  Rosene her har ikke begynt å blomstre for annen gang enda, det skyldes vell den kalde våren og sommeren vi har hatt iår. Håper høsten blir lang og varm så knoppene kan komme ut før frosten inntar oss.
  Gleder meg til neste innleg på bloggen din, Claus. God helg til deg. Hilsen med klem fra Sandefjord i et flott høstvær.

  SvarSlet
 10. Søde Grete - hvor er det skønt med personer som dig, der glæder sig over al det positive og forstår at dele det med os andre. Du er på 'hitlisten' over yndlingsgæster på bloggen

  SvarSlet
 11. Glæder mig over de dejlige indslag på din blog. Det er inspirerende og giver ide til mange ting. Bl.a. går jeg i drivhustanker og læser også din bog.
  En ting jeg har tænkt på, som jeg syntes ville være en god ide. Når man peger på et billede af en blomst kunne der så i stedet for filnavnet ikke stå hvad blomsten hedder, ved godt at det står i teksten, men et hurtigt overblik ville være en god ide.
  Ilse
  Hvor tager du nogle gode billeder, altid klare og fine.

  SvarSlet
 12. Kære Ilse - jeg er ikke nogen teknikørn. Tror, at jeg 'nøjes' med at skrive navnet i teksten. I skal jo også have noget at lave.

  SvarSlet