Video d. 4. september 2010

Med den store opbakning jeg fik, da jeg i sidste weekend spurgte, hvor vidt I var var interesserede i flere videoer, er det da klart, at jeg fortsætter. Flere af jer har nævnt, at I gerne ville se noget fra mit udekøkken. Det skal I så nu …

 

Der er sket en del, siden vi begyndte på projektet i foråret. I kan se, hvordan det så ud her. Køkkenet er placeres bag huset mod vest, og her er vi så heldige at have sol fra kl. 11.30, til solen går ned. Se placeringen her.

 

 

Jeg er rigtig glad for køkkenet, og især er jeg lykkelig for min brændefyrede stenovn, som flittigt er blevet brugt. I dag kommer indslaget altså ikke til at handle om have. Men om en af mine andre store passioner – ma lavet helt fra bunden af gode og ærlige råvarer.

 

I kan læse mere om stenovne på www.risbrohus.dk og om verdens bedste mel på www.skaertoft.dk.

 

I morgen vil jeg fortælle mere om selve køkkenet.

17 kommentarer:

 1. Lene Borreskov Andersen4. september 2010 kl. 12.21

  Kære Claus ...har lige set din dejlige video og mit mundvand drypper stadig.. MUMS hvor ser det lækkert ud og jeg er så betaget af dit udekøkken, fik også lige et glimt af smukke, smukke grønne glasting på en hylde :-)) ..sådan
  en ovn kommer nu på ønskelisten sammen med mange af de smukke planter du så gavmildt viser os ..kærligt tak :-).
  Jeg er også meget betaget af dit smukke flammebed, du forstår at få farverne til at flyde sammen let og elegant, og det uden at farverne "støjer" ...UH hvor har jeg forsøgt at bruge netop disse farver mange gange, men uden held for de ender altid op med at "larme" i min
  have.
  Tak for videoen og rigtig hyggelig week-end til
  dig og alle her på bloggen.
  Glade havehilsener fra Lene.

  SvarSlet
 2. Kære Claus:o)

  Du er et fantastisk overskudsmenneske:o) Jeg sidder her og smiler fra øre til øre, fordi du altid bringer glæden frem. Du er en menneskelig juvel:o)

  Tillykke med din debut som tv-kok:o) Frydes over dine evner som multitasker og tv-kok. Det er da helt forrygende at kunne filme med den ene hånd og lave mad med den anden:o)

  Jeg har en god opskrift på fransk bondebrød, der ville egne sig fortrinligt til stenovn. Den skriver jeg senere på dagen. Kanske du en dag skulle få lyst til at prøve den:o)

  Tak for alt det solskin du spreder omkring dig:o)

  Begejstrede hilsner,
  TANTE GRØN

  SvarSlet
 3. Kære TANTE GRØN - det siger sig selv, at jeg (og sikkert også rigtig mange af dine 'kollegaer') gerne vil have din brødopskrift.

  Og du skriver om overskud? Du bobler da også af energi med alle dine skønne indlæg. Tak ...

  SvarSlet
 4. Kære Lene - det er slet ikke så svært at få harmoni. Du skal blot lade være med at inddrage den gule. Senere i dag vil jeg skrive om et lille tips til, hvordan man skaber en farveharmoni.

  SvarSlet
 5. Uhm....sidder og forsøger at styre mit mundvand, så det ikke løber ned i tastaturet:o) Væsker og moderne teknologi er jo en dårlig cocktail!!! Dine pizzaer ser SÅ lækre ud:o)
  Bon appetit!

  Opskrift på FRANSK BONDEBRØD:

  50 g gær
  1/2 l lunkent vand
  2 tsk salt
  ca 700 gr hvedemel
  ca 100 gr grahamsmel
  Et skvæt olivenolie.

  Bageproceduren springer jeg over. Er sikker på, at en dreven kok som dig kender arbejdsgangen.

  Stilles til hævning et lunt sted 30-40 min.
  Formes til 2 brød og efterhæver ca 30 min.

  Dejen er meget klistret, men det forsvinder efter hævningen. Kan evt. røres i røremaskine, hvis man synes, det er en tand for klistret.

  Smager godt tilsat forskellige friske krydderurter, hvis brødet skal indtages som tilbehør til mad.

  Bagetid: Til det er færdigt:o)

  God fornøjelse:o)

  TANTE GRØN

  SvarSlet
 6. PS. Hvis nogle af mine blog-kollegaer (:o) vil prøve at bage brødet, skal det i almindelig ovn bages nederst i ovnen ved 250 gr i 15 min og dernæst i ca 20 min ved 175 gr.

  Men gem det til en regnvejrsdag:o) Idag er vejret jo så vidunderligt, at det er fuldstændig umuligt at opholde sig indendørs!

  Stakkels Zep, der ikke kan komme i haven. Du må lave en masse overspringsmanøvrer midt i rengøringen og søge lidt trøst her på bloggen, ikke? Og Zep , nej jeg ligner slet ikke en gulerod, tværtimod......er snarere æbleformet....suk:o)

  TANTE GRØN, der ønsker smuk sensommerweekend til jer alle

  SvarSlet
 7. Lene Borreskov Andersen4. september 2010 kl. 12.55

  Claus ..tak for kommentaren :-)). Det giver mening ikke at bruge den gule, for jeg har har det lidt svært med gult...er dog begyndt at holde mere af farven efter du har vist alt det smukke i farven måneskinsgul ;-). Glæder mig til at tipset om farveharmoni, som sikkert kan hjælpe mig på vej til flammebedet.
  Jeg er vildt betaget af dine små billeder øverst på bloggen, blomsterne og farverne er en fryd for mine øjne :-).
  Klem fra Lene.

  SvarSlet
 8. Hej Claus

  Superspændende og lækkert! Tillykke med et usædvanligt flot og hvad der ser ud til at være et velfungerende udekøkken. Jeg fik igen inspiration til en ting eller to :)

  SvarSlet
 9. Kære Claus.
  Jeg er målløs! Du er simpelthen enhver svigermors drøm! Man bliver i fantastisk godt humør. Jeg nøjes ikke som dig, TANTE GRØN med at smile fra øre til øre - men har lyd på!!!!
  All TV-kokke: "Gå hjem og vug" - nu vil vi bare have CLAUS DALBY.
  Kærlig hilsen Inga Nygaard Hansen

  SvarSlet
 10. Kære TANTE GRØN - det lyder som et rigtigt stenovnsbrød; Høje varmegrader og fugtig dej. Duften er blomster er uforlignelig, men det samme er duften af nybagt brød. Når jeg har gæster til middag, stiller jeg altid brødet i ovnen en lille time, før de kommer. Så hilses de velkommen af den dejligste brødduft.

  Madduft er simpekthen essentielt, og også derfor er det både trist og pinligt, at det kun er de færreste plejehjemskøkkener, der selv tilbereder mad i dag. Det er ganske enkelt rigtig trist.

  SvarSlet
 11. Kjære Claus, i deilige Danmark!
  NÅ BLE JEG GLAD!!!! Kommer sterkere tilbake senere idag. Gjøremålene er for mange nå til at jeg kan bruke tid på PC. Gleder meg til å se innlegget i fred og ro. Klem fra Grete i Sandefjord.

  SvarSlet
 12. Altså Claus!
  Det er de mest utrolige ting, du er skyld i:
  1. Stod vanvittigt tidligt op for at tage på plantemarked!
  2. Købte mig fattig!:-)
  3. Har ondt i ryg, ben og hænder efter alt det planteri!
  4. Skulle lige holde en pause her ved skærmen - og nu er jeg også SULTEN!:-)
  Men haven bliver bare SÅ flot - lige så stille og roligt!!
  Har du forresten en Blåskæg - Caryopteris - i din have? Kom til at købe én i dag - men ser nu bagefter, at den ikke er fuld hårfør.
  Ved du eller andre, om den kan overvintre her i Jylland?
  Ha' en dejlig lørdag aften!:-)
  KH-Marianne

  SvarSlet
 13. Kære Marianne - plant den lidt beskyttet. Så er den hårdfør. Ja, jeg har den her i haven og er rigtig glad for dens sene blomstringstidspunkt.

  SvarSlet
 14. Det ser godt nok super lækkert ud. Dem vil jeg lige prøve næste gang vi skal have pizza. Vi bruger en super opskrift fra Heibergs bog- helt enkelt. De smager supert. Vi bruger gerne artiskokker. Jeg kan også anbefale mel fra Fuglebjerg gård (hvis du er i nærheden). Da jeg brugte deres mel første gangs fandt jeg ud af at der sørme også er forskel på mel, også den økologiske. Men skærtofte mølle er også god, den fås vist i Irma.
  Men hvor må det dog være dejlig at være gæst hos dig, sikken en forkælelse :-)

  SvarSlet
 15. Kære havehyrde - ja, vel er der forskel på mel. Camilla Plums mel fra Fuglebjerggaard og også Aurions er i topklasse.

  SvarSlet
 16. Hold da op hvor er du bare dygtig Claus...:-o)
  Og så siger man at det kun er kvinder der kan multitaske...lol
  Mmmmmmmmmm hvor ser det lækkert ud, det er lige før man kan dufte pizzaene.

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
 17. Hej Claus.

  Sikke et fantastisk udekøkken, jeg er grøn (som pesto) af misundelse. Nu mangler jeg så bare at få svar på om du også bringer ud af huset? - For så vil jeg gerne bestille en nr 17.....;-)

  /Bo

  SvarSlet