Anmeld "Et haveår"


Et haveaar Hvis du kender bogen "Et haveår" og har lyst til at skrive din mening, så skriv din anmeldelse under "kommentarer"  nedenfor.
Se mere om bogen her

24 kommentarer:

 1. Kære Claus,
  Tusind tak for din dedikation i bogen. Nu har jeg fået en poesibog for voksne! Billederne rummer en drømmende poesi om haven og naturen, som giver mig lyst til at komme derud og opleve det selv. De første kommentarer er skrevet ind, startende fra i går d. 17 oktober, hvor den første nattefrost her i Saksild gjorde det af med nogle af sommerblomsterne (dem, der ikke havde fået kyse på). Vinterbillederne gengiver for mig især den tyste venten bag døre og vinduer på endnu en sæson i haven.
  Mange hilsner, Annette Halling

  SvarSlet
 2. Jeg har modtaget bogen i dag og hvor er jeg allerede glad for den. Den er fyldt med smukke, smukke billeder og som ny haveejer, glæder jeg mig til at fylde siderne ud med alle havens gøremål og alle de planter som kommer frem. Jeg er meget spændt på, hvilke planter jeg har "arvet".
  Hilsner Susanne

  SvarSlet
 3. Kære Dalledreng.
  Tusinde tak for endnu en fantastisk bog. Sikke nogle fantastiske billeder og farvesammensætning, glæder mig til at skrive i den.
  Vi havde desværre allerede nattefrost d.8 oktober
  her i Helsinge, så der røg de sarte blomster.
  Kan desværre ikke komme til Frederiksberg på lørdag, men vi ses i Forum.

  SvarSlet
 4. Hvor er det bare en skøn bog. Fantastiske billeder på dejligt kraftigt papir, lige til at notere i. En dejlig bog der appellerer til at man gør sig umage!

  Mange hilsner fra Trine

  SvarSlet
 5. Hej Claus.
  Har lige skrevet en kommentar under dit seneste indlæg, men jeg tror, den forsvandt (der skete ihverfald noget mærkeligt), så nu skriver jeg her - det var en fuldstændig fortjent lovprisning af din bog - jeg hentede den på posthuset i frokostpausen og kunne da ikke vente til jeg havde fri med at se den, så den kom med ind på kontoret, hvor jeg og mine kollegaer kun kunne blive enige om, at den var da helt FABELAGTIG. Vi måtte alle udtrykke diverse ih'er, åh'er og wau'er over alle de flotte billeder. Jeg tror, jeg fik solgt et par stykker. Der var ihvertfald stor begejstring. Nu glæder jeg mig til at udfylde den med mine egne guldkorn, og kan hver dag glæde mig over den lækre udførelse af bogen - jeg synes, den er superflot med alle de douce farver på kalenderbladene og så alle de dejlige billeder - altså billederne af stedmoderblomsterne, akalejer og ikke mindst valmuerne - de er stjerneflotte. Jeg kan kun sige, at den er du sluppet rigtigt godt fra. Tror også min søster skal have en i julegave.
  Ha' en dejlig aften - min kan kun blive god - jeg skal lige kigge lidt mere i bogen.
  Anita

  P.S. Mon du har flere valmuefrø - de er simpelthen så fantastisk flotte, dem du har, så nu prøver jeg lige at sende en mail, så må jeg se, om jeg er heldig.

  SvarSlet
 6. Jeg synes for en god ordens skyld, at jeg vil sætte min anmeldelse fra en anden tråd ind her, i tilfælde af at der i fremtiden er nogle mennesker, som kigger ind i denne tråd, fordi de overvejer at købe en (eller flere) havebøger. De ville jo højst sandsynligt ellers ikke finde indlægget. Så her er det klippet fra tråden "En stor tak":

  "Jeg havde glædet mig meget og havde KÆMPEstore forventninger til Et Haveår efter at have smugkigget på Klematis' hjemmeside. Det kan jo være farligt, men jeg blev alligevel overrasket over HVOR lækker bogen er. Den er rigtig dalbysk maksimalistisk, luksuriøs og superlækker. En pragtfuld gave til sig selv eller en anden, som man gerne vil inspirere og glæde.

  Formatet på bogen er lidt usædvanlig og sammenholdt med det lækre papir, er det med til at give det så positive indtryk. Billederne er selvfølgelig et helt kapitel for sig. Helt vidunderlige og jeg fristes til at sige smukt kunstneriske. Jeg har sagt det før om Claus' bøger, og jeg siger det gerne igen: Jeg ville ønske, at jeg kunne bo inden i dem :) De skaber en pragtfuld stemning.

  19. okt. 2010 00.13"

  SvarSlet
 7. Kære Claus..

  Ja jeg har siddet og været helt væk i bogen siden den blev hentet i postbutikken i dag..:-)
  Jeg tror jeg glemte at trække vejret mens jeg vendte hvert blad, suget de smukke billeder ind.
  Hvor er det en skøn bog og så flot papir. Ja selv fakturaens papir er luksus.;-)
  Jeg ved ikke om jeg kan få mig selv til at skrive i den, iøjeblikket synes jeg det er som at lave hærverk mod bogen. Men når jeg om et stykke tid tager modet til mig så må jeg skrive skønskrift, det fortjener den.
  Jeg elsker bøger, for mig har det altid været eventyrland.Jeg er vokset op "næsten" på biblioteket.Så når jeg læser om at man kan læse bøger på en maskine (iPad)så bliver jeg trist, for den kan aldrig erstatte en rigtig bog.
  Måske det vil være godt for træerne hvis jeg nu skal tænke grønt.;)
  Jeg kan anbefale "Et haveår" til alle. Den er en stor sanseoplevelse, tro mig!

  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
 8. Også stor ros fra mig, dejligt med skrivevenligt papir, vidunderlige billeder,.... og så er det pragtfuldt når en god bog er en tyk bog.

  SvarSlet
 9. Kommer man nogen sinde i tvivl om, HVOR smukt de forskellige årstider tager sig ud her i Danmark, skal man blot slå op i "Et haveår" - hvor som helst på året.

  Her bliver alle mørke tanker om forfald, kulde, mørke og vinter gjort til skamme.
  Man "løftes op i lyset" af de fantastiske fotos og smukke digte.
  Gid verden altid så ud som i "Et haveår"!

  En bog der er værdig til at ligge på ethvert "coffee-table" og en bog til stille stunder.

  Man skal nemlig ikke tro, at det er en dagbog/notesbog, man sådan lige tager med på havevandring, med mindre man har en meget stor kængurulomme i haveforklædet eller overall'en.
  Næh - det ville være synd og skam!

  På havevandringen bruger man sit lille snuskede kladdehæfte - hvorefter man går inden døre, sætter sig i sin bedste stol og med spids og sirlig skrift indføjer sine haveobservationer om alt det, man ellers ville have glemt til næste år.

  Det er sådan en bog Claus Dalby har skabt.
  Den har været savnet.

  P.s.
  Kunne jo ikke dy mig for at anmelde bogen "ordentligt" under det relevante emne.
  Bedste hilsner

  SvarSlet
 10. Hej Claus, jeg har modtaget den skønneste bog med posten, og jeg vil da lige starte med ydersiden af bogen. Det er super skønt at ryggen er i tekstil, så den er rigtig let at bladre i, uden tendens til at klappe sammen og uden at få ryggen brækket. Indeni er den fantastisk, de lækre billeder som er ubeskrivelige, og de skønne digte. Som ny i have verdenen glæder jeg mig til årets gang i denne bog, tak !
  Hilsen Dorthe

  SvarSlet
 11. Han har gjort det igen. Sendt en vidunderlig bog på gaden, som enhver med den mindste interresse for have bare må eje. Super skønnne billeder, der også i den grad henvender sig til såvel fotografisk som til havemæssige inspiration. Tak Claus.

  SvarSlet
 12. Efter at have været i "arbejdslejr" hos det yngste barnebarn (2 år)og fået en ordentlig dosis "postmand Per" film, kommer jeg hjem og ser at min egen Postmand Per har været der i mellemtiden. Ned på posthuset og hente den bog, som jeg for kort tid siden slet ikke vidste, at jeg ønskede mig. Og nu er helt overbevist om at jeg ikke kan leve uden. Tak Claus. Hilsen Birgit

  SvarSlet
 13. Denne bog er for en hver haveejer - både den nye og den gamle.
  Den formår at hjælpe en med at skabe et overskueligt overblik over alt det ser sker i ens have - og så er den året julegaveidé!

  SvarSlet
 14. Kære Claus!

  I begyndelsen af november fik jeg Et haveår i fødselsdagsgave. Allerede nu har jeg haft megen fornøjelse af bogen. Bogen har et dejligt format og det kraftige papir gør, at man straks får lyst til at bladre i den. De mange flotte fotos gør, at man får lyst til igen og igen at kigge i den, og det selv om teksten naturligt nok er noget sparsom endnu. Versene, som indleder hver måned er særdeles velvalgte og beskriver rigtig godt månedens stemning. I starten var jeg lidt tvivlende, om det var muligt at bruge siderne med vintermånederne, da der normalt ikke er den store aktivitet i haven på den årstid. Men jeg skriver nu lidt om vejret, som jo i den sidste ende har stor betydning for planternes trivsel. Ligeledes noteres jeg, hvilke fugle, som ses i haven; sidst på året kan man så evt. lave en opgørelse over antal arter i årets løb. Dette antal afhænger i høj grad af havens indretning med hensyn til fuglevenlige planter. På den måde kan man helt sikkert med tiden få udfyldt de mange sider.
  Bogens styrke er, at den med årene bliver mere og mere værdifuld, og hvem vil ikke gerne være med til at skrive sin egen havebog?
  Som nævnt er illustrationerne meget tiltalende; men jeg kunne dog ønske mig oplysninger om hvilke planter, der er vist.
  Med venlig hilsen
  Finn

  SvarSlet
 15. Kære Claus Dalby
  Jeg købte din " Et haveår" på bogforum og fik i tilgift en lille hilsen.
  Jeg kan kun anmelde fra november til d.d. for jeg har valgt ikke at kigge forud. Hver gang jeg vender side er det nyt ( og jeg har IKKE snydt....) Stor har min glæde været hver gang og familien har vænnet sig til et " Åh eller nej hvor er det pænt" når jeg vender side.
  Stor var min glæde da jeg stødte på et af de skønne billede der også har ligget som postkort som jeg flittigt har brugt som vinterhilsner.
  Nu glæder jeg mig til resten af året.
  Med venlig hilsen
  Ingelise

  SvarSlet
 16. Så fik jeg manden med en tur i Haveselskabets have på Frederiksberg. Der var nu ikke så meget der trak ham der indtil han så dig komme slæbende med en masse kasser. "Det er Claus Dalby! Vi skal lige følge efter så vi kan se hvad han har i alle de kasser!" Bøger - sådan en sku vi ha! Den dejligste havekalender, fyldt med de mest delikate billeder! Manden øver og øver med sit kamera, han begriber ikke hvordan Claus gør. Første indskrift - bortset fra din hilsen - FLERE TULIPANLØG! Anne havde ret. 1000tal er nu det rigtigste. Blomstervæld kan aldrig blive vulgært. Tværtom har jeg aldrig følt mig så rig som når tulipanerne blomstrer! Tak for bogen - også den jeg var så heldig at vinde i fotokonkurrencen!

  SvarSlet
 17. kære Claus
  jeg er meget glad for mit eksemplar af 'Et haveår', som jeg købte på bogmessen i Forum, og tak for den hilsen, du skrev i bogen.
  Jeg HAR været hele bogen igennem, det kunne jeg slet ikke lade være med :) og der er allerede noteret alle mulige sjove ting, også observationer om fx fuglelivet.
  kh
  Mette (i Horns Herred)

  SvarSlet
 18. Kære Claus

  Stor var glæden juleaften, da "Et haveår" lå under juletræet. Og hvor blev jeg glad da jeg læste passagen om at fatte blyanten, for jeg nænnede ikke at anvende andet i så pragtfuld en bog. Nu kan jeg skrive min helt egen havebog og med tiden læse tilbage og frem, så jeg altid er med i min have, selv om vinteren hvor den som nu er dækket under en dyne af sne. Så er det bare at liste bogen ud af reolen og læse lidt frem og tilbage og mindes :o)) Jeg kan dårligt vente. I mellemtiden kan jeg så dvæle ved alle billederne og sukke dybt, for hver side jeg vender. De smukkeste billeder møder mig og inspirerer mig til at drømme. Af hjertet tak til dig for så fantastisk en oplevelse som varer hver dag - haveåret rundt.

  Bedste hilsner

  Flora Danica

  SvarSlet
 19. Et haveår er en fantastisk ide og sikke skønne billeder.
  I 2009 tænkte jeg på hvordan jeg selv skulle få skrevet de forskellige ting ned, så jeg kunne vende tilbage senere.
  Din bog "et haveår" er en rigtig god ide, nemt at overskue - så man nemt kan vende tilbage.

  Fin inddeling, god måde at starte hver måned samt igen skønne billeder.

  Hilsen Sandra.

  SvarSlet
 20. En flott innbundet bok, med vakre bilder- som vel nesten er Claus sitt varemerke. For min egen del trenger jeg nok litt informasjon og tips i tillegg, men det får jeg finne en annen plass. Boken er verdt sin vekt i gull bare pga bildene. Den er et lite skattekammer over hva naturen har å by på av stemninger og variasjoner gjennom årstidene!
  Mvh Monica

  SvarSlet
 21. Den fjerde bog jeg fik i julegave er ” Et have år – min dagbog”
  Hver dag skriver jeg kort hvordan vejret er, hvad jeg har lavet i haven og væksthuset, skriver tanker, blomster navne og ideer ned som skal huskes. F.eks I går rev og fejede jeg gårdspladsen for blade og måtte erkende at enkelte tarakotta fade og en større frø er ødelagt af frosten. Den glæder jeg mig til at skrive meget mere i måske små tegninger af have og blomster. Men en bog jeg har lyst til at skrive i da den er lækker i sin form, tykkelse, og igen dejlige billeder. Måske kunne man lave noget med at tage billeder af udviklingen i haven som kunne sættes ind i bogen så man til næste år kunne se hvad lykkes og hvad skal forbedres.

  Hilsen Susanne Bramstrup

  SvarSlet
 22. Jeg har lige haft fødselsdag og et af mine største ønsker var at få "Mit have år"
  Og min santen i en af gaverne lå den..Jeg blev bare så glad og vi var straks nogle stykker der gik i gang med at beundre den...Og vi blev ikke skuffede..
  Det er en sand fryd for øjet. Lækkert flot papir og sikke smukke billeder...De viser at hver årstid har sin charme og stoltheder..Stor ros til fotografen.
  Versene i bogen skaber stemning og indre ro.
  Nu glæder vi os blot til det sidste sne forsvinder så vi kan komme igang.
  Tusind tak
  Hilsen Pia Nordborg

  Der skulle vel ikke være en mulighed for at få lidt af dine skønne valmuefrø hvis du har flere

  SvarSlet
 23. Denne perle af en bog blev købt samtidig med "Mit haveliv". Hvor er det sandt at man tror man kan huske hvad man gjorde sidste år, men nej. Nu kan der komme styr på årets gøremål og der bliver også plads til små anekdoter fra mit haveliv. Glæder mig til at se hvordan netop min bog ser ud om fem år.

  Mange hilsner fra
  Susanne Grandahl i Glostrup

  SvarSlet
 24. Er så heldig og eie denne flotte boken "Et haveår, min dagbog". Jeg noterer utdrag fra min hverdag 1x pr uke året igjennom, og bruker den også som et oppslagsverk. Her kan jeg gå tilbake og se f.eks når jeg la blomsterløk i fjor. Boken er stilig innbundet, og størrelsen gjør at den er oversiktelig og fin.Dessuten inneholder de mange nydekige bilder, noe som gjør det enkelt og drømme seg tilbake til sommeren, midt på vinteren :)Mvh Reidun i Norge.

  SvarSlet