Den første frost

Jeg ved, at mange af jer allerede har haft frost, men vi har endnu været forskånet. Men måske er det slut nu. Inde i landet lover de ned til minus fire grader i nat, så det er ikke sikkert, at vi gå fri, selvom vi ligger her ude ved kysten. Jeg håber det, men har for en sikkerheds skyld tændt for den store varmeblæser i væksthuset.

 

20101010_143559

 

Selv om det blot bliver enkelt frostgrad eller to kan det straks ses på dahlierne. Bladene bliver mørke, og så er det slut. Derfor har jeg plukket en håndfuld og lavet en buket. Hvem ved, om det bliver den sidste i år.

 

20101010_143940

 

Heldigvis tager det et stykke tid, inden frosten går i jorden. Inden da skal dahliaknoldene op. Men det får vente lidt endnu. Der er så meget andet.

9 kommentarer:

 1. Ja, det er med at redde hvad reddes kan, vi har sat alle de udendørs potter ind i drivhuset for en sikkerhedsskyld. Smuk, smuk buket.

  SvarSlet
 2. En meget smuk, men vemodig buket. Jeg går selv og er så spændt. Hvor længe får jeg lov til at plukke af dahlierne. Men, som du selv har sagt, det er også rart med en pause, og tid til at få ideer til nye projekter.
  Jeg har den indstilling, at min have er min. Den er ikke til for at imponere andre. Den skal ene og alene glæde og fryde mig. Til tider kan der være rod og ukrudt. Det er når arbejdet tager min tid. Men her i efteråret, er der tid til at rydde op, og tid til at evaluere.
  Mange hilsener, Marne

  SvarSlet
 3. Vi har allerede hatt frost flere netter nå, og mine Dahlia`er er kommet i hus, og ligger nå til tørk,i tillegg til Canna og Begonia. I dag er jeg så utrolig glad, for i dag ble mitt første ordentlige drivhus ferdig! Det er på 12,1 kvm, og er et danskprodusert Juliana Premium! Nå gleder jeg meg bare til våren, når jeg kan ta det i bruk!
  Ønsker deg en deilig helg, uten frost ;)

  SvarSlet
 4. Det er en dejlig og vemodig weekend-buket, du har lavet. Nu bliver det tid til indendørs sysler, lys i vinduerne, varme i radiatorerne,- og det er da heller ikke så skidt. Hurra for årstiderne.

  SvarSlet
 5. Ja jeg fik gravet mine dahlia knolde op i går, og sat i kælderen. Dejligt for her i Nordsjælland er der hvidt af frost.
  God søndag

  SvarSlet
 6. Ja - KLASK - sagde dahlia'erne i nat!
  Var ikke så forudseende som du, kære Claus.
  SKØØØØØN buket!
  Bedste hilsner

  SvarSlet
 7. Vestsjælland ditto..

  SvarSlet
 8. Beautiful bouquet Claus!
  Sorry, I was not on your blog for a long time!
  I was mesmerized by your recent post, and I take notes ......

  SvarSlet
 9. Godt at jeg plukkede (næsten alle) dahlia i fredags for at forære dem væk inden frosten kom her i weekenden! Også de stolte kavalerer lod hoveder hænge... men efterlod så mange frøer til genfødsel næste år, et glædeligt gensyn - hvert år.
  nyd det gyldne efterår - forandringen i naturen!
  Kærlig hilsen til den flittige og yderst inspirerende Claus
  fra Erika / Vangede

  SvarSlet