En gammel kending


Den kender vi godt, er der måske nogen, der tænker, når de ser denne blomst. Det er en staudesolsikke. Derom ingen tvivl. Men sortsnavnet?

 

claus20101005_090049

 

Den ligner en gammel kending med navnet ’Lemon Queen’. Den er skøn til buketter, men er lidt mere problematisk i bedet. Den bliver nemlig et par meter høj og har derfor tendens til at vente. Men ...

 

Heldigvis er der kommet en ny sort – ’Carine’ (det er den på billede) - og det, der er det gode ved den, er at den ikke vælter. Den bliver nemlig kun godt og vel en meter. Jeg fandt den sidste år i England og glæder mig over den i bedene lige nu. Den ligner fuldstændig ‘Lemon Queen’, og jeg tror, at den vil komme til at udkonkurrere den.

9 kommentarer:

Merete sagde ...

Hvor er den fin...

folehave's univers sagde ...

Kære Claus.

Det er sådan en bardomshaveblomst. Jeg tror de findes i forskellige afskygninger, nogle med mørkere midte, tror jeg. Er det noget med Rudbekia familien. Måske? KH Anne

Claus Dalby sagde ...

Kære Anne - ja, der findes en del, men de fleste er varmt gule. Fordelen ved de to nævnte er, at de er citrongule.

Trine Tønners Høj sagde ...

Har lige være på vandring her ude hos Anne Stines Stauder, hvor der var et fantastisk udvalg af staudesolsikker klar til produktion. En utrolig variation.

Nyder selv mit græsplænebed af den gamle slags der breder sig vildt - men det klares let med en studsning rundt om bedet hver gang jeg slår græs.

heidi sagde ...

Hej Claus .
Lemon Queen, har jeg haft i min have i en del år.Jeg så den i Anne Justs have.Og så vidt jeg kan huske,har jeg købt den hos Tina (Staudemarken)men den er aldrig væltet
Mange have hilsner fra Heidi Olsen

enghøj staude have sagde ...

hej claus. Kan det være Helianteus "Sheila´s sunshine" du tænker på. Mvh. Michael
http://www.enghoj-have.blogspot.com/

Claus Dalby sagde ...

Kære Michael - forstår ikke dit spørgsmål.

enghøj staude have sagde ...

Hov. jeg har vist misforstået dette indlæg.

Berit sagde ...

Staudesolsikker er lig med solskin på en gråvejrsdag i efteråret - jeg har fået et "spadestik" af en ukendte gamle sort fra en af vores venners sommhushave. Nu vokser den både i min sommerhushave og i vores fælles byhave til stor glæde for alle her i oktober.
Se evt. min nye haveblog hvor jeg viser den.
hilsen Berit fra Irishaven
www.irishaven.blogspot.com