En midlertidig ‘bygning’

I foråret blev vi færdige med et nyt haverum – The Sunken Garden – som I ser lidt af her. Og allerede inden vi var færdige, begyndte jeg at pusle med en idé. Det ville være praktisk med en ekstra bygning til potter og lignende om vinteren.

 

20101001_095116

 

Tidligere har vi brugt garagen/stalden/portnerboligen til dette, men i takt med, at der hvert år er kommet flere og flere potter til, opstod et ønske om endnu en bygning.

 

20101001_095252

 

Jeg forestillede mig i begyndelsen, at det skulle være en eller anden form for et intermistisk drivhus på ca. 75 kvadratmeter, som kunne stilles op og tages ned igen. Men nej, det ville nok blive for besværligt.

 

20101001_095243

 

Mit ønske var også, at det skulle kunne bruges som drivhus frem til sidst i april.

 

20101001_160348

 

En bekendt kom med den perfekte løsning. ’Hvorfor beder du ikke et teltfirma om at fremstille et professionelt telt til dig?’ Selvfølgelig …

 

20101002_103822

 

Det er under tre uger siden, jeg bestilte teltet, og nu står det her. Særlig kønt er det ikke, men indenfor genren tror jeg ikke, at det fås mere diskret. At have en have som denne kræver en del logistik.

 

20101002_103901

 

 

Nb. I får en video fra haven senere.

9 kommentarer:

 1. Hold nu op!!! Du bliver bare ved med at overgå dig selv, Claus. Dette er dog det mest fantastiske jeg har set i lang tid og en perfekt løsning på dit problem. Ja, man kan godt blive "sneblind" når det kommer til de vante omgivelser og så er det rart at andre kommet med forslag. Glæder mig til at de videoen derfra.

  /Bo

  SvarSlet
 2. ja det må jeg også sige, det er da helt utrolig godt fundet på. Ellers en utrolig smuk "sunken garden" du fik lavet. Jeg havde jo fornøjelsen af at se den i virkeligheden i august, sammen med andre fra Haveselskabet. Fortsat god lørdag :-)

  SvarSlet
 3. Hvor er det smart Claus...:-)

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
 4. Smart løsning, men du har ret i at den ikke er for køn. Heldigvis må resten af haven være smuk og velkomponeret som sædvanlig.

  Er meningen af krukkerne bare skal stå lidt i læ eller frostfrit eller??
  kh Lone

  SvarSlet
 5. Bra ide. Vilken fantastisk trädgård du har.

  Kram Britt

  SvarSlet
 6. Jeg synes det er en fantastisk god løsning du dér har fået, og jeg synes nu at det er meget anonymt at se på, så jeg synes ikke det skæmmer din flotte have.
  Jeg er også lidt nysgerrig omkring hvilke planter du vil opbevare derinde. Det skal vel ikke varmes op, eller?
  Og tusind tak for den dejlige video :-)

  SvarSlet
 7. Kære Hanne - Jeg skal nok på et senere tidspunkt vise noget inde fra teltet. Nej, det skal ikke varmes op. Men faktisk er der rigtig mange planter, som dør af fugt (de rådner) og ikke af kulde. Og i det tidligere forår er der den sidegevinst, at teltet kan bruges væksthus, hvor vi kan give krukkevæksterne et forspring, inden teltet igen tages ned.

  SvarSlet
 8. Godt at nogen kan fremtænke en så enkel og fantastisk løsning.

  Men har du nu sikret dig garanti for, at det ikke pludselig tager flugten ved en rigtig barsk efterårs- ell. vinterstorm - så det ender som et uidentificeret flyvende objekt?

  Har egentlig så tit tænkt på; har du slet ingen rodebunker/rodesteder i haven?
  Egentlig er det jo et dumt spørgsmål, når jeg ved, at du er perfektionist til fingerspidserne - men alligevel!!
  Mange hilsner og tillykke med endnu et vellykket projekt.

  SvarSlet
 9. Kære Katren - jeg ved ikke, hvorfor der er mange, der tror, at jeg er perfektionisk. Det er jeg (desværre) slet ikke. Og dog, jo med nogle få ting.

  Du kan tro, at jeg har rod rundt omkring; jeg skjuler det bare godt!

  SvarSlet