En stor tak …

… til alle jer, der har bestilt ’Et haveår’. Det er helt overvældende; især, når man tænker på, at I slet ikke har set den endnu. I, der har bestilt senest fredag, modtager kalenderen med posten i dag (om postvæsenet vil). Og til alle jer, der har bestilt den i weekenden, kan jeg fortælle, at vi sender den i dag.

 

 

20101014_093940

 

Håber (og tror på) at I bliver glade for den nye bog - lad mig gerne få en kommentar; en lille ’anmeldelse’. Som Hanne i Greve netop har skrevet som en kommentar til forrige indlæg, vil hun straks skrive ind i sin nye havedagbog, hvornår den første frost kom i år.

 

NB. Jeg regner med, at kalenderen er ude hos alle landets boghandlere midt på ugen.

27 kommentarer:

 1. Smiler ... jeg bor nu godt nok i Randers.

  Greve er mit efternavn. :-)

  Hanne Greve

  SvarSlet
 2. Kære Hanne - kan godt forstå, at du smiler. Du har nok prøvet noget lignende før. Undskyld. Randers er en dejlig by.

  SvarSlet
 3. Hej Sweet Pea!

  Jeg sidder med et saligt, smørret smil/ grin om munden....og det går helt fra det ene øre til det andet. Kan slet ikke tørre det af igen:o) :o) :o) Julemanden forklædt som postbud, har lige overrakt mig en helt vidunderlig havekalender. Mage til smuk og appetitlig bog, skal man lede meget længe efter.Ren Eyecandy :o)Den bog er virkelig et produkt af din overudviklede æstetiske sans, Claus. Et prydstykke, der ovenikøbet er praktisk. Jeg kan varmt anbefale den til alle. Ikke blot til havenørder, men til alle, der elsker årets gang, de vekslende årstider og som nyder at kigge på udsøgt æstetik. Man kan jo skrive alle former for dagbogsnotater, fødselsdatoer, remindere etc i den.

  Blev så glad for at finde mit absolutte yndlingsdigt på 1. dec, "Vor sol er bleven kold" af Johannes V. Jensen. Og så var der de skønneste mistelten-fotografier på dagen før min fødselsdag. Holder meget af mistelten. Så kan det da bare ikke blive bedre, vel?

  Claus, du gør ikke alene vore haver, men også vore hjem smukkere:o)

  Mange begejstrede hilsner fra TANTE GRØN

  SvarSlet
 4. Kære Claus.
  Sikke skønne billeder. Aldrig har jeg haft så fin en bog at skrive i. Og jeg har allerede prøvet det - med blyant - og papiret er dejligt at skrive på.
  Den er så stor, at man ikke får den forlagt - og nu kan jeg godt vente lidt med at købe nye læsebriller!
  Selv uden en eneste blomst er dit lille smørhul jo SÅ flot (der, hvor december starter).
  Kærlig hilsen Inga
  PS: Nu jeg skal trykke "send" kan jeg lige se, hvad TANTE GRØN har skrevet med at du gør vore haver og hjem smukkere - er det så for stort at skrive OG VORE SIND?

  SvarSlet
 5. Så oprandt dagen, hvor der kom pakkepost fra Risskov.

  Kommer man nogen sinde i tvivl om, HVOR smukt de forskellige årstider tager sig ud her i Danmark, skal man blot slå op i "Et haveår" - hvor som helst på året.

  Her bliver alle mørke tanker om forfald, kulde og vinter gjort til skamme.
  Man "løftes op i lyset" af de fantastiske fotos og smukke digte.
  Gid verden altid så ud som i "Et haveår"!

  En bog der er værdig til at ligge på ethvert "coffee-table".

  Varme hilsner

  P.s. Tre notater er allerede nedfældet.

  SvarSlet
 6. Sikke en dejlig, solid "tyksak"! Jeg måtte altså lige smugkigge allerede i bilen udenfor posthuset. Kunne slet ikke vente med at få åbnet pakken.

  Og hvor er den dog smuk! Lige mine farver på omslaget. Og indeni ... jamen jeg vil nyde det lidt efter lidt. Har slet ikke tid til at nyde den nok lige nu. Det må vente til i aften, og så skal der råhygges.

  Men jeg måtte da lige se hvilket digt, der var i min fødselsdagsmåned ... og selvfølgelig! Det rammmer helt plet for mig: "Jeg ved hvor der findes en have ..." En smuk sang og samtidig titlen på min yndlingsbog - den smukkeste Claus Dalby bog i mine øjne.

  Det bliver grænseoverskridende for mig at skulle skrive i sådan en smuk bog, men jeg har jo lovet mig selv, at den skal få lov at få æselører og patina og personlighed, som jeg blev inspireret til af tidligere kommentarer på bloggen.

  Bogglade hilsner
  Hanne Greve

  SvarSlet
 7. Vil blot sige tak for både indlæg og video fra weekendwn - bliver bestemt ikke træt af at se praktiske ting og gøremål mv fra haven i Risskov. Det, der er så spændende, er jo netop at følge med og 'tændes' af alt det, du finder på, stort som småt. Og at haveåret er 365 dage..Glæder mig til vi nærmer os julemåneden, og også bare den endnu mørkere tid her i november, hvor vi skal se og høre, hvad du sysler med. Der er store forventninger til julehygge, stemning mv, kan du nok høre!! ;-)
  Kh Helle

  SvarSlet
 8. Smuk, lækker og uimodståelig! Jeg kan ikke vente med at tage den i brug - jeg er dog bange for, at jeg meget hurtigt får fyldt siderne op med diverse "remindere" - jeg er nybegynder, så der er meget der kan gå galt, he he. Jeg tror dog ikke, at jeg er den eneste, der må investere i en ny om et års tid, og, Claus, hvis der alligevel skal laves nye oplag eller udgaver(kan ikke huske hvad I kalder dem) må man så foreslå nogle sider bagerst i bogen til at tegne haven op på... Det ville være rigtig dejligt at have både de små daglige drømme og de større gennemgribende streger/planer samlet ét sted.

  Bare et lille ønske fra en novice.

  Lækker hjemmeside, forresten:-)

  Kh Nete

  SvarSlet
 9. Kære Nete - fint forslag. Jeg har det blot som forlægger lidt ambivalent med blanke sider sidst i en bog. For mig ser det ud som om, man ikke vidste, hvad man skulle fylde bogen ud med. Men det er selvfølgelig blot fagidioteri.

  SvarSlet
 10. Jeg vil gerne give den i julegave - er der noget med at hvis jeg bestiller via din hjemmeside så kan man få dig til at skrive i den?

  SvarSlet
 11. Kære Bella - selvfølgelig. I højre spalte er der et felt med teksten 'Bog med autograf'. Tryk på den, så står der, hvad du skal gøre.

  SvarSlet
 12. Jeg har også modtaget bogen i dag og hvor er jeg allerede glad for den. Jeg er først blevet haveejer i august, og glæder mig nu til at bruge bogen til at skrive, hvilke planter som kommer frem i løbet af året og hvilke jeg må tilføje. Smukke, smukke billeder - bare min have bliver lige så smuk.
  Mvh Susanne

  SvarSlet
 13. Mit eksemplar ligger på posthuset..... man får lyst til at kravle ind af et vindue deroppe, når man læser alle ovenstående kommentarer.... men jeg må vel hel're vente til de åbner i morgen - posthuset ligger lige overfor politistationen :) :)

  SvarSlet
 14. Kære alle - tusind tak for de søde ord. Dem er jeg tigtig glad for.

  SvarSlet
 15. Fin og dejlig bog. Jeg er meget i tvivl, om jeg skal skrive med blyant, tus eller eller eller.... Måske skal man bare købe en ny til næste år - måske en redigeret udgave, hvis en sådan kommer på marked. Så kan man gemme minderne og slå op og nyde havens gøremål på skrift år efter år. Hvem ved, hvad Claus kan finde på med fremtidige lækkerier??

  SvarSlet
 16. He inde midt i Århus ingen frost endnu. Zinnia står, georginer står, nasturtier, kornblomster m.m.m.
  Vh
  Marie

  SvarSlet
 17. Kære Claus.
  For en gangs skyld har jeg overhovedet ikke tid til at læse her på bloggen - for jeg har også modtaget en fantastisk lækker bog i dag!:-)
  Og jeg sidder med næsen i den og drømmer - og planlægger! Vender sikkert frygteligt tilbage - snart!:-)
  Knus fra Marianne

  SvarSlet
 18. Jeg havde glædet mig meget og havde KÆMPEstore forventninger til Et Haveår efter at have smugkigget på Klematis' hjemmeside. Det kan jo være farligt, men jeg blev alligevel overrasket over HVOR lækker bogen er. Den er rigtig dalbysk maksimalistisk, luksuriøs og superlækker. En pragtfuld gave til sig selv eller en anden, som man gerne vil inspirere og glæde.

  Formatet på bogen er lidt usædvanlig og sammenholdt med det lækre papir, er det med til at give det så positive indtryk. Billederne er selvfølgelig et helt kapitel for sig. Helt vidunderlige og jeg fristes til at sige smukt kunstneriske. Jeg har sagt det før om Claus' bøger, og jeg siger det gerne igen: Jeg ville ønske, at jeg kunne bo inden i dem :) De skaber en pragtfuld stemning.

  SvarSlet
 19. Kære Nette - tusind tak. Skal jeg være helt ærlig, gav det et lille gip i mig, da jeg læste den første linje. Jeg nåede at tænke: Nu kommer der et eller andet med, at bogen alligevel ikke levede op til forventningerne. Så glad blev jeg selvfølgelig, da jeg læste videre. Hvor er det skønt at blive rost. Tak, tak ...

  SvarSlet
 20. Jeg havde på fornemmelsen, at du kunne narres lidt, og jeg kan se, at det virkede :-)

  Jeg har dog et lille ønske, som desværre nok ikke kan realiseres. Det går på, at nogle af dine vidunderlige fotos af blomster, får mig til at tænke: "DEN må jeg eje", men desværre ved jeg jo ikke altid, hvad jeg kigger på. Bogen er i forvejen en klippert, og jeg ved ikke, om der ville være plads til en "plante-henvisning" bag i bogen. Jeg er næsten sikker på, at det må have været med i dine overvejelser. Og lige meget. Jeg er vild med bogen, som den er :-)

  SvarSlet
 21. Kære Nette - Du har det. Jeg overvejede det med navnene, men kom i et dilemma. Skulle jeg så også skrive om alt vinterløvet og høstbuskene. Så jeg valgte det fra.

  Men i 'Mit haveliv', som er den største bog, jeg nogensinde har skrevet, og som jeg er ved at færddiggøre nu, kommer der navne på alt det, jeg viser. Bogen bliver på omkring 350 sider i stort format.

  SvarSlet
 22. Kære Nette:o)

  Det er simpelthen en genial idè, at bo inde i en af Claus´ bøger. Der er livet altid smukt:o)
  Så jeg ER flyttet ind i "Et haveår". Jeg bor i det første maj-billede - og har valgt at slå mig ned permanent for maj er min yndlingsmåned. Jeg beklager, at jeg har nuppet maj-boligen lige for næsen af dig. Men du må meget gerne komme og besøge mig. Så giver jeg en kop kaffe i drivhuset:o) Uh....her er skønt at være...:o)

  Kære Claus:o)

  Mon Spring-green + græs billedet ved 17. - 18. maj stammer fra Mors? Det gælder et væddemål om en signeret udgave af "Mit Haveliv":o) :o)

  Mange permanente forårshilsner fra mit tulipan-paradis i Risskov og hyg jer med efteråret...
  TANTE FORÅRS-GRØN

  SvarSlet
 23. Kære Tante Grøn - hvor der er hjerterum ...

  Ved ikke, om jeg skal lykønske dig eller hvad? Billedet ved 17.-a8. maj af 'Spring Green' sammen med Iris variegata er ikke fra Mors, men fra Risskov.

  SvarSlet
 24. Tusind tak for info, Claus! YES....jeg vandt:o)
  Nu har jeg håne-retten resten af dagen:o) :o)

  TANTE GRØN

  SvarSlet
 25. Hej Tante forårsgrøn, Jeg drikker nu kun kaffe om morgenen, men du kan sætte vand over til en stor kande te ..... hvis du ellers også har sørget for mælk. Jeg kan se, at du har god smag. Det forholder sig således, at jeg selv flytter en del rundt. Indtil flere gange om dagen! Veksler lidt mellem de forskellige bøger og billeder.

  Så billede 1 den 17.-18. er Iris variegata. Herligt. Det var en af dem, jeg spekulerede på hvad mon var for én. Nu er vi jo kommet dertil, hvor man må have bogen for at kunne følge med i denne tråd :-))

  SvarSlet
 26. Sikke et bog-nomade-liv du fører, Nette:o)

  Jeg skal nok snuppe noget te-vand til dig i Claus` vægfontæne og brygge dig en god kande urte-te af hans spiselige/drikkelige vækster. Mælk kan jeg desværre ikke hjælpe med, men du får et skvæt mælkeklokke i istedet.

  Nu ikke mere fis og ballade med dig og dine overspringsmanøvrer TANTE GRØN....kan du SÅ se at få lettet din brede blogge-bagdel og skrubbe ud i haven og få plantet de roser, selvom det står ned i stænger...

  SvarSlet
 27. Jeg glædede mig bare så meget til at få hentet min pakke på posthuset idag. Hvor er det en fantastisk flot og lækker dagbog du har lavet til os Claus. Alt er så gennemført.

  Den er bladret igennem til en kop mocca og tog mig selv i at jeg sad og smilede og kom til at tænke på, at jeg gør det samme når jeg ser billeder af mine kære børn, da de var små - en dejlig fornemmelse - for så ved jeg at det er en bog jeg bliver rigtig glad for at tage frem igen og igen........
  Knus Anne B.

  SvarSlet