Endnu en forhave

Jeg fortsætter mit lille forhave-’tema’ med en meget smuk en af slagsen, som jeg har fotograferet et par gange i den dejlige bornholmske by, Svaneke. Jeg har en stor kærlighed til Bornholm, og derfor er der også så hyggeligt, når Zeb rapporterer.

 

_080527_1440 _080527_1438_02

 

Ja, jeg ved godt, at det er et charmerende hus, men ejeren – der er pilefletter – har med enkle midler forstået, at gøre det endnu mere attraktivt med nogle få, men velvalgte planter, for eksempel en Clematis montana. Læg mærke til, hvor flot den passer til den pudsede væg. Disse billeder er taget sidst i maj.

 

 

080703_032936_

 

En god måneds tid efter var jeg forbi igen, og da var det lavendlerne, som var attraktionen. Er det ikke smukt?

 

080703_033118_

9 kommentarer:

 1. Dette var vakkert. Jeg har fått øynene opp for lavendel i år, og skal nok plante flere/dele de jeg har. Nydelig farge, og sneglene liker dem jo ikke :-)
  Kanskje på tide med en tur til Bornholm også neste år? Det har jeg tenkt på lenge, så takk for påminnelsen om hvor vakkert det er der (- alle som har vært der er begeistret!).

  SvarSlet
 2. Ja hvem ved; Måske støder vi en dag ind i hinanden i solskinnet herovre kære Claus. Så vidt vides er jeg den eneste, der er tosset nok til at bære en storblomstret sommerhat på øen ;-)

  På en dag som idag, hvor himlen er høj og fuglene kvidrer, så det er en lyst i det stille solskin, burde jeg have haft tid til en cykeltur. Når jeg ellers gør det og cykler mod Nexø, så tager jeg gerne turen ned til Balka og ind mod byen.

  Langs cykelvejen, skjult for bilisterne er der et stort område fyldt med blomstrende Lyng, som blandet med den skønne saltvandslugt fra havet er noget af det skønneste at have i næsen - og så er det smukt!

  Lige før, man når byen (og Netto) ligger en hel række huse. Set fra landevejen, har jeg aldrig i bil bidt meget mærke i forhaverne. Men baghaverne, som næppe er designede, er noget så livsbekræftende fyldt med alle mulige blomster. Det er helt klart der, folk sidder og nyder udsigten og sommeren og duftene. Det er blomsterhygge ud over alle grænser.

  Men selvom jeg har boet her i 20 år og kommet her fra ganske spæd, så er der eventyrligt meget, jeg har til gode endnu! Derfor er det også ekstra skønt, når der dukker perler fra Østersøens perle op på din blog Claus!

  Svaneke er en meget velbesøgt og charmerende by, som jeg hidtil ikke har kommet så meget i om sommeren - der skal der være plads til en masse dejlige gæster. Men du har fristet mig til et forårsbesøg eller måske flere...

  Hjerteligst

  SvarSlet
 3. Kære Zeb - dejligt, når jeg også kan inspirere dig om din hjemegn. Og for øvrigt tak for blomsterne.

  SvarSlet
 4. Man får lyst til at sætte sig på bænken der i en aftensolstråle.

  SvarSlet
 5. Dejlige Bornholm, her har vi været på ferie en del gange..:-)
  Det er en utrolig smuk ø, masser af skønne huse og dejlige mennesker. Vi har været der uden for sessonen og det nød jeg endnu mere.
  Dejlige billeder fra pilefletterens hus..:-)

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
 6. Hvor det er dejligt at se. Og se hvor det vilde græs understreger det hele. Havde det været gødet og vandet og klippet og sået med lige kanter,havde billedet været spoleret for mit øje at se. Et syn der er både maskulint og feminint på samme tid. Stentrappen er meget maskulin og kan bære det feminine islæt. Den afgrænsede mørke blårosa del af væggen er skøn i helheden. Her er ingen fare for østrogenforgiftning:-). Måske lige den snoede pil skulle op af spanden og plantes i jorden på samme sted, for at være helt i balance. (Måske er der klippegrund). Altså sådan som jeg ser det. Virkelig skønt syn.
  Spændende temaer du tager op Claus Dalby, jeg nyder at se og læse. Det er interessant at fundere over bla forhaver.
  Hej fra Mette Farveglad.

  SvarSlet
 7. Kære Claus Dalby. Dejligt at se dine beskrivelser fra Bornholm hvor jeg bor! Jeg vil gerne som ikke havekyndig, rose dig for dine gode fotografier. Du har øje for steminger. Vil glæde mig til endnu en af dine smukke bøger.

  SvarSlet
 8. Har aldrig været på bornholm men smukt det er det helt sikkert ... ;0)

  SvarSlet
 9. Hej Claus Dalby
  Nu er jeg vendt tilbage til dette sted flere gange.Synes,du har lavet en god "Blårosa Suite"
  og mener,at Mette Farveglad giver en god besrivelse af,hvad der kan tænkes at foregå i
  hovedet på en.

  SvarSlet