Endnu en gang …

… må jeg lige nævne den dejlige violfrøstjerne, Thalictrum. Der er flere forskellige arter og sorter, men de fleste har takket af nu.

 

claus20101005_090922

 

Mange har sat frø; dog ikke de dobbelte. For de er sterile. Lige nu går jeg og drysser frøene rundt omkring i bedene, hvor frøstjernerne er velkomne. Det er de de fleste steder.

 

claus20101005_091015

 

Der er en sort, som stadig blomstrer og har gjort det gennem et par måneder nu. Det er en forholdsvis ny sort. ’Splendide’ hedder den. Vær endelig på udkig efter denne skønne plante. Jeg har lige fået en ret stor og frisk forsyning hjem fra Belgien, og i næste uge skal de plantes i et af de bede, vi er ved at forny.

7 kommentarer:

 1. Dine violfrøstjerner er aldeles dejlige, men det er dit nye blogbanner sandelig også.
  Sikke farver!
  Det er da indbegrebet af efterårsfarver!
  Herligt, herligt.
  Bedste hilsner

  SvarSlet
 2. De er såå skjønne:)Klem

  SvarSlet
 3. det må være en af mine yndlingsplanter, disse violfrøstjerne. Min dobbelt blomstre stadig. Og hvor er din også smuk.
  Er du sød og skrive på bloggen når din nye bog udkommer. Jeg venter i spænding!
  God weekend

  SvarSlet
 4. Kære Havehyrde - det kan du være helt sikker på, at jeg nok skal gøre.

  SvarSlet
 5. Snyggt! Thalictrum står på min ösnkelista för nästa år!

  SvarSlet
 6. Jeg er total nybegynder hvad angår violfrøstjerne, og kan ikke rigtig lykkes med den. Købte 2 i juni, men når de når en højde på ca. 30-40cm, visner de ned. De står i en krukke med spaghnum blandet med alm. jord, får skygge indtil eftermiddagen. Hvad gør jeg galt? Kan jeg overvintre mine planter, hvis jeg ikke har drivhus? Mvh Benedikte

  SvarSlet
 7. Kære Benedikte - skynd dig at få den plante ud af krukken og plant den i jorden. Den bryder sig hverken om krukke eller spagnum, men skal vokse almindelig havejord. Den overvintrer fint i bedet.

  SvarSlet