Endnu en velkomst

Når det handler om planter til krukker, der også klarer sig i efteråret – ja hele året, må vi heller ikke glemme buksbom.

 

 

_RCD0469

 

En af mine rigtig gode veninder – Lone – har denne skønne samling af dejlige potter og herlige buksbom stående udenfor sin hoveddør. Flere af planterne har hun selv bragt til verden fra stiklinger og så klippet dem år efter år.

 

NB: Jeg er liiiige ved at være færdig med ’Mit haveliv’. Den skal til trykkeriet på mandag. Så næste dages indlæg bliver måske lidt korte.

29 kommentarer:

 1. Kære Claus

  Så mange fine idéer man får her på din blog. Her på matriklen er det Halloween græskar og lyng, der skal tage imod gæster.

  Og ih, hvor jeg glæder mig til din nye bog. Skynd lidt på trykkeren, for jeg er nok ikke den eneste, der næsten ikke kan vente :)

  Kærlig hilsen
  Iben Louise

  SvarSlet
 2. Glæder mig meget til "Mit haveliv" udkommer :-)

  Claus, du er for havefolk, hvad sort er for modefolk.

  Man skal ha' en Claus Dalby stående i sin bogreol, sådan et det bare!!

  /Bo

  SvarSlet
 3. Kære Claus,

  God fornøjelse med slutspurten - det må være en fantastisk følelse at blive færdig med en bog! Jeg glæder mig til at se resulatet:-)

  Mange hilsner fra Line.

  SvarSlet
 4. Pøjpøj med trykkeriet kære Claus!

  Havde du ikke haft så travlt, så ville jeg spørge ang. Buksbom... Jeg fik rod på forårsstiklinger, som stadig står i deres flamingokasse... De blev lavet med tanke på, at de skulle ende som kugler engang. Men nu ved jeg faktisk ikke, hvordan jeg kommer videre.

  Nu vil jeg istedet drage ud i strålende solskin og tage mig af "en sidste have", som hører til en af familiens kære. Egentlig en rar tanke, at man ikke mister en af livets store glæder, når det engang er slut.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 5. For pokker, hvor er det flot og æstetisk med de mange krukker med buksbom - og så bare lige en smuk stol ved siden af til at fuldende billedet. Jeg har lige købt 4 nye buksbom, som skal stå ved den ene gavl af mit orangeri, som er færdigt om ca. 14 dage. Jeg kan lige se det for mig :)

  Lene

  SvarSlet
 6. Wonderful collection boxwood.
  I saw this collection in the garden from a museum in Arnhem.
  http://tjorven.web-log.nl/willy/2010/10/zondagmorgen-in-de-tuinen-van-het-openluchtmuseum-arnhem.html
  Good luck with your new book.
  Have a nice day.

  SvarSlet
 7. Kære Zeb - du skal bare gå i gå i gang med at klippe. Begynd med topskuddet, så stiklingen forgrener sig.

  SvarSlet
 8. Glæder mig HELT vildt til "Mit haveliv"! Op til en "fødsel" må man godt slappe af, det gælder så måske ikke hos dig, men lad dig endelig ikke forstyrre indtil mandag! Er sikker på det bliver en fantastisk "fødsel" og endnu et dejligt "barn".
  Spændte knus fra fru friis

  SvarSlet
 9. Super skønt, særligt i denne sammenhæng med den tunge fine dør og det smukke hvide hus. Held og lykke med de sidste dages arbejde. Jeg er sikker på at det bliver til endnu en skøn bog.

  SvarSlet
 10. Hej Claus.
  Flot billede. Super.
  Bare kort: GLÆDER MIG til din bog!

  SvarSlet
 11. Formlippet buksbom passer sååå godt i krukker, det viser du i sannhet her. Visst kan det være frodig med bare grønt også.
  Jeg har akkurat skrevet et blogginlegg om nydelige 'Et Haveår', for en perle den er! Og snart kommer 'Mit Haveliv' også, lykksaligheten tar jo ingen ende dettte etteråret :)

  SvarSlet
 12. Kæreste Ninni - nu ved jeg slet ikke, om jeg tør skrive, at du har været savnet her på bloggen. Men jeg gør det alligevel - for det har du. Vi har mailet lidt sammen,og jeg ved, at du har haft brug for en pause fra bloggeriet. Som vi alle er enige om, må det at blogge ikke blive en pligt. Derfor må du heller ikke føle dig forligtet til at kommentere her. Du har så meget andet, du skal nå også. Tænd et par steinlys og nyd de mørke aftener. Det gør jeg ... Et stort knus herfra - Claus

  SvarSlet
 13. Såå fint, helt i min smak! Jag har många buxbomsklot, men bara ett i kruka, måste nog ändra på det snarast! Ser också fram emot boken, så klart!
  Hälsningar
  Katarina

  SvarSlet
 14. Hvor er det flot - og så i de dejlige potter, jeg tror jeg må finde et sted hvor jeg kan have sådan en lille samling. Jeg printer dit blog indlæg ud og lægger papiret ved maj måned i min nye havekalender :)(nænner ikke at skrive i den endnu) - så husker jeg ideen.

  SvarSlet
 15. Jeg har lige modtaget en VIDUNDERLIG,SMUK og LÆKKER bog med posten. MIT HAVEÅR.
  LYSET og GLÆDEN kom med den, i regn og mørke.DU gør mig så GLAD!Jeg har fulgt din blog fra starten,og frydes altid over de helt vidunderlige skønne billeder og den dejlige tekst!Kommentarerne bliver også læst med glæde.TAK ALLESAMMEN.Jeg har ikke skrevet før,fordi jeg ikke kan finde ud af det.Men nu sidder jeg med tårer i øjnene af rørelse over min smukke bog og vil prøve om jeg kan formidle min taknemmelighed til dig Claus, videre.
  k.h. Dorit

  SvarSlet
 16. Kære Dorit - hvor er det dejligt at kunne bringe lys og glæde ind i dit hjem på en efterårsdag. Og også, at du nu kommenterer. Bliv endelig ved. Jeg kan fortælle, at 'Et haveår' sælger RIGTIG godt allerede, og til alle jer, der ikke har lyst til at bestille noget, I ikke har set, kan jeg sige, at bogen nu er ude hos boghandlerne.

  SvarSlet
 17. Så ser det ud til jeg kan skrive igen - jeg har også modtaget den skønne skønne bog og glæder mig som et barn til at fordybe mig i den og skrive lidt mens jeg kikker ud over haven og nyde dine flotte stemningsfulde billeder :O)
  Charlie/Øerne

  SvarSlet
 18. Kære Claus,
  Nu tror jeg, at jeg kommer til at være lidt underlig og på "tværs".
  Ved godt, at nogle siger, at overdrivelse fremmer forståelsen.
  Men i dette tilfælde synes jeg virkelig, at mindre kunne gøre det.
  "Less is more"!
  Men måske skal jeg blot se det fra en anden vinkel!?
  Engang imellem må man godt være en lille smule uenig - ikke?
  Hjertelige oktoberhilsner

  SvarSlet
 19. Kære Karen - det var Poul Henningsen, der sagde: 'Uenighed gør stærk'. Vi skal ikke altid være enige. Så tak for din kommentar. Nu vil jeg lige indskykde, at det jo ikke er sådan et gængs parcelhus, men et smukt enkesæde til et sydsjællandsk gods.

  Den gamle kulturredikale Henningsen har for øvrigt også sagt: 'I Danmark findes kun god smag. Og den er dårlig'.

  SvarSlet
 20. Kære Claus - ja han var herlig ham den gamle PH, men han havde det jo heller ikke fra fremmede!
  Godser, store krukker og buksbom passer så absolut sammen - men et eller andet støder mit øje. Sorry!
  Hjerteligst

  SvarSlet
 21. Hej Claus! Jag älskar också buxbom, men har problemet att hos mig växer de inte! Jag läser överallt hur man ska klippa och beskära, men inte hur man ska få dem att växa (och då kan man ju slet ikke klippa dem heller...:-) Gärna ett inlägg i framtiden hur du får dina att växa och frodas! Tack för en UNDERBAR blogg!! Kram från Elin i Malmö

  SvarSlet
 22. Til Elin fra Malmö
  Det der har gjort stor impact på mine buksbom er OSMOCOTE... Jeg kan kun anbefale det. Det giver en flot vækst og flot farve. Et godt tip, jeg engang fik fra en klog mand der hedder Claus. ;)
  mvh
  Eva fra Greve

  SvarSlet
 23. Hvor er det fantastisk smukt i sin al sin enkelhed!!
  Tanker fra Anette

  SvarSlet
 24. Remarkable issues here. I'm very glad to peer your article. Thanks a lot and I am having a look forward to contact you. Will you please drop me a mail?

  Stop by my blog :: Password finder

  SvarSlet
 25. Wonderful, what a weblog it is! This website gives valuable information to us,
  keep it up.

  Also visit my web-site - Hack Into Twitter User Accounts To Get Data Back

  SvarSlet
 26. You really make it seem so easy with your presentation
  but I find this topic to be really something which I think I
  would never understand. It seems too complicated and very broad for me.
  I'm looking forward for your next post, I will try to get the hang of it!

  my webpage - play minecraft free

  SvarSlet
 27. Hi there, this weekend is fastidious designed for me, because this occasion i am reading this great informative post here at my residence.  Here is my homepage :: Minecraft Beta

  SvarSlet
 28. It is appropriate time to make some plans for the future and it is time to be happy.

  I have read this post and if I could I want to suggest you few interesting things or suggestions.
  Perhaps you can write next articles referring to this article.

  I wish to read even more things about it!


  Also visit my site ... free tv series online

  SvarSlet