Et nyt stort projekt

Vi har netop i dag færdiggjort et nyt stort projekt, som jeg har set frem til i lang tid. Det har betydet, at vi er blevet nødt til at tømme en del krukker i den nedsænkede have. Blandt andet nogle de store kar med klokkeranke.

 

20100930_101748

 

Det var virkelig svært, for de stod så flot. Men vi måtte gøre det. For at det ikke skulle virke så barbarisk, plukkede vi nogle buketter. I morgen skal jeg nok afsløre, hvad det er, vi har haft gang i. Kan I mon gætte det?

 

20100930_101803

10 kommentarer:

 1. For en nydelig bukett, klokkeranke er absolutt en favoritt, da jeg den er vakker i alle stadier synes jeg:) Nei, mon hva du har funnet på?:) Spent på å høre:)

  SvarSlet
 2. Helt vidunderlig bukett! Så vackra färger.

  SvarSlet
 3. Hvilken farvesammensætning!
  Det er jo lige så tænderne løber i vand.
  Får associationer til Helleborus!

  Projektet skulle vel aldrig dreje sig om et vist nyt bassin i din smukke have?
  Mange hilsner

  SvarSlet
 4. Synes dine buketter er fantastiske ;-))

  SvarSlet
 5. hej guru
  hold da helt op hvor er det en fantastisk buket.
  den lilla klokkeranke hvad er navnet på den.
  lige en kommentar til englen ,det har afsender jo ret i Claus ,du er en engel ,du har så meget glæde og godhed ,som jeg fornemmer igennem bloggen, jeg har tidligere sagt at du er min guru ,du har sat havegriller i mig helt tilbage i 2003,hvor jeg flyttede fra Valby til Vestjylland og ikke vidste 0 om have.Jeg takker endnu engang for at nogle satte dig på have jorden og gjorde en forskel halleleluja.mange blomster hilsner fra Maj-Britt,Højmark

  SvarSlet
 6. Claus, dine cliffhangers teaser mig- og får min fantasti til at løbe fuldstændig løbsk.....

  OMG (Oh My God) ...nu gør du virkelig alvor af at anskaffe dig en elefant!!!!!!!!!!!!!!! Og så skal den bo i din nedsænkede have og klokkerankerne måtte lade livet, fordi du skal bruge karrene og krukkerne til bananer og andet elefantfoder. Uha, dit victorianske drivhus går en farlig tid i møde:o)

  TANTE GRØN, der ønsker rigtig god weekend til jer alle

  SvarSlet
 7. Åh, vilka fina blommor! Har provat klockranka flera gånger men aldrig fått den att blomma. Undrar vad jag gör för fel?


  /Mia

  SvarSlet
 8. Hej Mia

  Jeg har prøvet klokkeranke i flere år, med en masse grønt, men ingen blomster som resultat.
  I år fulgte jeg så nedenstående anvisning (copy-pastet fra frøbutik på nettet:-)) og bingo, jeg har blomstrende kolkkeranke! De er helt fantastiske!

  "Frø af klokkeranke bør forspires indendøre – gerne allerede i januar-februar. Planten kan også sås direkte på friland i maj, men da den bruger energien i de første par måneder på at klatre – at danne blade og stængler - betyder det, at man dermed først får blomster allersidst på sæsonen, lige inden frosten slår den ihjel. Derfor er det en god ide at komme i gang så tidligt som muligt. Frøene er normalt tre-fire uger om at spire (kan fremskyndes lidt ved at lægge frøet i blød i lunkent vand et par timer inden såning), stil eventuelt spirepotten på en halvlunken radiator, hvor den får let undervarme (men pas på, at jorden ikke tørrer ud!). I de tidlige forårsmåneder indendøre, er det vigtigt, at de små nye planter får nok lys – man kan eventuelt supplere de spæde forårssolstråler med en gropære. Når risikoen for nattefrost er overstået hen efter den 1. juni, kan klokkeranken plantes ud på friland – gerne et solrigt sted. Sørg for at vande den, så den aldrig tørrer ud. En overbrusning på tørre dage, holder den også af."

  Held og lykke med at prøve - det varer jo kun et par måneder, inden vi skal i gang med forspiringerne! :-)

  Hilsner fra Helle Lene

  SvarSlet
 9. mon ikke du skulle bruge baljer og krukker til tulipaner og andre forårsløg?? ;))

  SvarSlet