Forårstegn!

Ja, den er god nok. De første tegn på forår har netop vist sig. For i lørdags fik jeg mit første frøkatalog sendt fra England.

 

20101011_090023

 

Det er fra det engelske firma Plants of Destinction. Et lille lækkert handy katalog – eller rettere to. For de udgiver nemlig også et katalog over grøntsagsfrø.

 

20101011_090044

 

Når Anne Just besøgte mig, spurgte hun altid: ’Har du ikke nogle af de frække blade?’ Det var godt, jeg vidste, hvad hun talte om!

 

20101011_090110

 

Når jeg kigger på billederne, er jeg allerede i gang med en ny sæson, og for mit indre blik åbenbarer de smukkeste bede sig.

 

20101011_090122

 

Jeg elsker simpelthen sommerblomster og det cottage-agtige look, de er med til at give haven. Jeg har lige regnet efter: Om en fem måneders tid går vi i gang med at så. Den tid går hurtigt.

8 kommentarer:

 1. Jeg kan jo slet ikke lide gule blomster...
  Jeg har engang fået fortalt at gul er falskhedens og bedragets farve. Men men men...

  Åhh, jeg må bare have navnet på den Scabiosa til højre. 'Morgana ... ' måske, men hvad mere?

  Og desuden er den heller ikke rigtig gul. Lige som den gule lang sporet Akeleje (min ynglings blomst) heller ikke er, eller hvad med rosen 'The pilgrim', eller Månestråle, eller gule Lupiner ... ok jeg overgiver mig.

  Mit næste have ønske er et gult-grønt bed.
  Frosne have hilsner fra Rikke.

  SvarSlet
 2. Dejligt med et forårstegn og tak fordi vi må kigge med i dine "frække blade", Claus:o) Den sorte Scabiosa frister i DEN grad. Jeg vil gerne ha` lavet en lille afdeling med helt sorte planter, for der findes en hel del efterhånden.

  Selv har jeg også lige været igang med at koldså en masse spændende frø. Håber på et godt resultat.

  Også et stort tillykke med fødselsdagen fra mig, Karen:o) Jeg sender dig en kæmpestor buket blomster i tankerne. Ja, at have fødselsdag den 10.10. skulle give folk en god chance for at kunne huske datoen. Kender een, der var inviteret til fødselsdagsbrunch hos en veninde igår den 10.10. 2010 kl. 10:10:o)

  God solskinsmandag til alle,
  TANTE GRØN

  SvarSlet
 3. Bare der var nogen, som kunne fortælle mig, hvordan "kan ikke lide gule blomster" er opstået, det er jo noget rigtig mange er enige om. Jeg har aldrig forstået det. Selv elsker jeg gule blomster, lige som jeg elsker alle andre blomster af enhver farve.
  Jeg har heller ikke forstået, hvorfor den gule, hvis den overhovedet skal accepteres, skal placeres i en særskilt afdeling.
  Jeg taler ikke for at blomsterne bare skal stå blandet, som det ses med mange dahliabede, det synes jeg er synd for hver enkelt blomst, når den drukner i et vivar. Det er det, ikke at kunne lide blomster med en bestemt farve, som så mange er enige om, jeg ikke forstår. Jeg er glad for at naturen ikke har samme smag, så jeg kan nyde blomstersammensætninger med gult der, og i min egen have. Jeg håber at der er en, som kan forklare mig, hvorfor den gule er blevet nedstemt, den er jo hverken falsk eller bedragerisk, den stråler som en sol. Det har undret mig i flere år.
  Hilsner fra Mette.

  SvarSlet
 4. Hej Claus och tack för det fina tipset om Plant Distinction, den katalogen har jag just laddat ned för att ta en titt på fröer till perenner! Med vänliga hälsningar / Åsa

  SvarSlet
 5. Kjære Claus i deilige Danmark!
  Takk!!!! Claus, for alt du bidrar med av kunnskap og skønhet til meg og alle andre på din blogg.
  Jeg burde legge inn en kommentar vær eneste dag, for selv om du ikke ser noe fra meg er det ikke det samme som at jeg ikke følger med. Jeg er inne på bloggen opptil flere ganger pr dag.
  Du legger igjen et fantastisk oppslagsverk til oss alle, det er bare å nyte og lære.
  I Sandefjord er det virkelig høst nå, fargene er absolutt på sitt beste. Været har vært litt opp og ned med virkelig høststormer til som idag varme og sol fra klar himmel.
  Krukker og kar er tømt og rengjort for vinteren, rosene står i full flor og det er en glede. Idag var det frost på bakken så vinteren er ikke langt unna. Mye skal gjøres før den setter virkelig til her i heimen og på hytta.
  Hjertens fra meg som følger deg med glede Claus. Jeg skal på jobb og må skynde meg.

  SvarSlet
 6. Søde Grete - det er altid så dejligt at høre fra dig, men du må på ingen måde føle dig forpligtet til at komentere. Klem fra Claus

  SvarSlet
 7. Hi hi... jeg kan godt lide din tankegang :-)

  Forleden talte jeg at der kun er 3½ måned til vi ser de første erantis, hvis vi får en normal vinter. Se, det er jo ikke så slemt.
  Der er stadig fuld gang i blomsterne i min have, for jeg har også mange sommerblomster og efterårs-stauder.
  Så det lille pusterum vi får er jo kun lige nok til at planlægge alt det nye vi skal lave næste år. Herligt :-)

  SvarSlet
 8. Må rødmende indrømme, at jeg blev fristet til at bestille et par af disse frække blade, som jeg vil sidde og savle i, når jeg engang får tid til at smække de trætte fødder op og der er ro i huset ;)

  Hjerteligst

  SvarSlet