Har I fået lagt tulipanløg?

I dag fortæller jeg i ’Smutvejen’ på P4 om lægning af tulipanløg. Det er næsten ikke til at huske, hvor dejligt, det var her i foråret, og derfor er jeg glad for at have denne blog, der også virker som en reminder for mig selv og jer. Prøv for eksempel at klikke her.

 

20090518_094233

 

Billedet her er fra min maj-have. Tulipaner - ‘Spring Green’ - og pinseliljer i industrielle mængder.

 

En gammel kending her på bloggen er jo Tante Grøn, der skriver så mange gode, kloge og humurfyldte indlæg. De af jer, der ikke har været med så længe, skal også lige have mulighed for at se, hvor skøn Tante Grøns have ser ud i foråret. Klik her.

19 kommentarer:

 1. Noen nye tulipanløk har det blitt her hos meg også. Litt nytt og mer utfyllende hvert år. vakkert skue hos deg og tante Grønn.

  SvarSlet
 2. Tusind tak for reminderen, Claus:o) Var ærligtalt ved at køre godt og grundigt sur i al den løglægning.....men nu, hvor jeg har genset billederne fra din majhave, virker det jo som den rene peptalk og jeg bliver igen topmotiveret til at få lagt nogle flere løg i jorden. Belønningen næste forår er jo alle de ømme muskler værd. Jeg ER den der er smuttet i haven....

  God weekend til alle.

  TANTE GRØN

  SvarSlet
 3. Så fantastiska tulpanbilder! Här har vi också grävt ner många tulpanlökar i år, och hoppas att sork och mullvad ska låta dem vara i fred. Krigislök har vi också satt - det kanska kommer att avskräcka en del?
  Ha det gott,
  Charlotta
  Cesars trädgård

  SvarSlet
 4. Ja, visst är tulpanlökarna planterade!! Vad smukt det är med dina (nästan) vita tulpaner mot vattenblänket! Tycker särskilt mycket om, att de står relativt glest och i stora grupper.
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvarSlet
 5. Hejsa

  Har lige fået en sending, som skal i potter. Knap så mange som sidste år, der kom der cirka 5000 stk løg i jord og sikke et forår. Glæder mig til næste år, kan ikke vente :-)) Det er det hele værd :-))

  Hilsen Pia

  SvarSlet
 6. Litt nye løk harjeg kjøpt i år også, så litt mer blomstring enn i fjor blir det nok. men wow for en vårhage hos dere begge. ja man gruer seg ikke for vinteren, når man vet at man har slike tider i møte:) Ha en god helg:)

  SvarSlet
 7. Nu må jeg vide det - er Tante Grøn mand eller kvinde? ;-) Ja, undskyld jeg spørger, men indlæggene starter med "johnjustesen sagde.." og underskrives af Tante. Claus omtaler Tante Grøn som hunkøn, så det er nok sådan, det hænger sammen. Men altså, det der "johnjustesen" forvirrer mig..
  Mh Achillea

  SvarSlet
 8. Kære Achillea - jo, jo - Tante Grøn er bestemt en kvinde. Skriver blot via sin mands mailadresse.

  SvarSlet
 9. Næ, men det varer ikke længe for min dejlige mand er på vej hjem fra England med tulipanløg til mig i kufferten:0) Jeg glæder mig forresten også meget til at se ham igen!

  SvarSlet
 10. Hjælp hvad gør jeg ved de tulipanløg der er begyndt at titte op. De skulle jo helst ikke tage skade i vinterens løb.

  God weekend til alle.

  Vh Maibritt

  SvarSlet
 11. Kæreste Inga og Karen:o)

  Ved I hvad, I to helt vidunderlige kvinder? Nu er jeg efterhånden ved at blive SÅ glad for jer, at jeg altså snart er nødt til at se jer:o)

  Det ender med at jeg inviterer jer på et landligt weekend-ophold, hvis I fortsætter med at stjæle mit hjerte på denne måde. Det bliver med totalt obligatorisk havevandring!!! Så kan du Inga, lære os at binde i spiral og du Karen, kan se hvad MINE rådyr går og hygger sig med at gumle i sig.

  Uha, og SÅ SKAL VI TALE LATIN......masser af blomsterlatin... ja, og spise kager med hoftecreme i INDUSTRIELLE mængder:o) For vi kan jo også tåle det:o)

  Mange kærlige hilsner og tanker til I to skønne kvinder, der snart bør komme og indkassere alle de knus I fortjener.....

  TANTE GRØN

  SvarSlet
 12. Kære Maibritt - begyndt at stikke lidt op? Forstår ikke helt, hvad du mener. Går ud fra, at du har lagt løgene i tre gange højden, som det foreskrives.

  SvarSlet
 13. Joh da - i et par krukker!
  Ikke noget med industrielle mængder eller big splash her!
  Jamen, det bliver jeg jo nødt til, idet rådyrene og mosegrisene heller ikke kan stå for disse dejligheder.
  Den ene tager sig af det over jorden, og den anden af det under jorden. Så det er så nemt!
  Nu står der så et par krukker i garagen iført trådnet på toppen og venter på forår.
  Håber så på, at musene ikke finder vej til de uforskammet saftige løg.

  Ha, ha, ha - den med hoftecremen kendte jeg ikke.
  Er ganske overbevist om, at det ville blive en aldeles dejlig oplevelse - og meget tøset!
  Foreløbig får både du Tante Grøn og du Inga et knus sendt via cyberspace - det knækker ingen ribben og er så let som et engleknus.
  Claus må såmænd også gerne få tilsendt et - han fortjener det om nogen!
  Hjerteligst

  SvarSlet
 14. Kære Tante Grøn
  Jeg er een af de mange der bliver meget inspieret af dine mange kommentarer her på Claus blog
  Har du en blog selv ??? så jeg kan følge med i din have også ???
  Det er altid skønt at læse jeres små kommentarer og vise ord
  Kh Helle Marqvertsen

  SvarSlet
 15. Jeg har næsten ikke en eneste tulipan,- men hold da op, hvor er der smukt hos dig!!!! Jeg tror nu, jeg nøjes med at nyde dine:)

  Dejligt indlæg nedenunder. Det er så dejligt at få en hilsen, man ikke venter.

  SvarSlet
 16. Kære TANTE GRØN.
  Ikke 10 vilde heste eller en invitation fra Margrethe og Henrik til stående Taffel på slottet ville kunne få mig til at takke nej til en invitation fra dig!!!.
  Jeg kom hjem kl. 01.30 i nat og skulle l-i-g-e ind og se, hvad nyt der var på bloggen. Og hvor blev jeg glad for dit søde "brev". Af hjertet TAK!!! Det gør mig ondt med jeres kat, men du kommer over det - jeg er sikker på, du er en stærk kvinde.
  Og Claus - min englebasse (bare det var mig, der havde fundet på den): Mit gæt er, at I nok er ved at lave kravlegård til dueungerne - eller har du købt den elefant, du skal snakke om på Café Hack i morgen!!!

  SvarSlet
 17. hej
  jeg lægge først tulipanløg + andre løg midt i oktober, især når vi har et mildt efterår som vi har i år, mere så de ikke begynder at spire for tidligt

  SvarSlet
 18. Uha, først nu går det op for mig, at jeg slet ikke fik underskrevet brevet til Tante Grøn, og at Karen havde sendt et knus til mig. Forsinket knus herfra til jer begge.
  Kærlig hilsen Inga.
  Nu håber jeg, der er hul igennem, for jeg kan slet ikke få lov at se dagens video. Er det her eller hos dig Claus, der er noget galt?.
  Også stort knus til dig Claus!

  SvarSlet
 19. Hej Claus

  Jeg har ikke haft tid i weekenden, derfor først respons idag. Nu har jeg gravet et af løgene, der var begyndt at spire op. De var nede i tre gange løgets højde. Nu har jeg gravet dem længere ned. Håber at de overlever til det bliver forår.

  En god dag til alle.
  Maibritt

  SvarSlet