Hver sæson sin farve

Har I nogensinde tænkt på, at der stort set ikke findes helt røde eller orange stauder, som blomstrer før midsommer? Jeg kan kun komme i tanke om den orange engnellikerod. Farvebraget starter først for alvor i begyndelsen af juni, hvor de store røde staudevalmuer ’pralende’ åbner deres blomster. ’Se her. Nu er vi tilbage,’ tror jeg, at de siger, for til sidst - når forestillingen er ved at være slut – knejser dybt for at modtage vores applaus.

 

claus20101005_085100

 

Efter midsommer dukker de orange og røde stauder op i en lind strøm, og lige nu glæder jeg mig i den grad over dem i mit Flammebed sammen med de skønne dahlier.

 

claus20101005_085118

 

Skal jeg fremhæve én, må det være den skønne ’David Howard’ med mørkt løv og de smukkeste orange blomster. I samspil med sensommerløvet, bliver det ikke bedre.

 

I får en video fra mit Flammebed senere i dag.

15 kommentarer:

 1. Hej Claus.
  Jeg kan kun være enig. Det bliver ikke bedre. Jeg er selv helt vild med dahlier. Det er en pragtfuld blomst i haven. Og den orange du viser billeder af, er så smuk, og især sammen med efterårsløvet. Dahlier er hele arbejdet værd. (Jeg plukker blomsterne, min mand graver dem i, og op :-)).
  Hilsen Marne

  SvarSlet
 2. Hej Claus.

  Fantastiske farver, indbegrebet af efterår. Og så passer dette indlæg jo helt perfekt med dit nye sidehoved.

  Go' weekend
  Bo

  SvarSlet
 3. Kjære Claus,
  jeg er en kort tur innom et par blogger i dag. Jeg tror du hadde skrevet en hilsen til meg som jeg dessverre slettet ved et uhell... Så om du ikke har fått eller får svar er det ikke av manglende interesse. Det har vært så veldig mye her i det siste, alt med blogg har blitt nedprioritert.
  Nydelige faver i headeren din :). Varm høstklem fra Ninni

  SvarSlet
 4. Kære Ninni - hvor var det dejligt lige at høre fra dig. Jeg forstår helt og holdent, at du nedprioterer bloggeriet, for jeg ved, at du har mange andre gæremål. Men som sagt; det var dejligt at få livstegn fra dig. Klem fra Claus

  SvarSlet
 5. Sørme om ikke det lykkedes dig at føje endnu en plante på min ønskeliste! Jeg er vild med det mørke løv og sammen med den sart-orange (kan man sige det??) er det bare superflot. Åhhh.. hvor er der mange fristelser i denne verden. Glæder mig til video fra flammebedet :o) - og så er det ud og nyde resten af denne skønne dag i haven. Skønne-sensommer-hej fra fru friis

  SvarSlet
 6. Hej Claus - Jeg har set nogle billeder her på din blog, af en hvid lavatera. Ved du hvad den hedder?
  Den kunne jeg godt tænke mig til mit hvide bed.

  Jeg gælder mig til filmen i aften med flammebedet.

  Hilsen Jesper.

  SvarSlet
 7. Kære Jesper - en hedder 'Mont Blanc'.

  SvarSlet
 8. UNDERBARA DAHLIOR.....
  HÄR BLOMMAR ROSORNA FORTAFARANDE RIKTIGT FINT
  ha det gott
  Håkan

  SvarSlet
 9. de er sku' flotte Claus !! Jeg har selv en del dahlia/geoginer hjemme i haven, nok snart FOR MANGE... Men kan da ikke undvære dem. Så kender du nogle som evt. kan bruge et par knolde kunne de bare kontakte mig !!

  Og forresten hilste jeg ret kort på dig i Kolding til plantemarked !!

  mvh.
  Tim
  Sommersted
  tsmaskintekniker@gmail.com

  SvarSlet
 10. Hej Claus - Tak for svaret. Hvordan opbevare du dine lavatera om vinteren?
  Tager du dem ind eller dækker du dem til, hvis du dækker dem til hvad gør du det med?

  Mont Blanc er en flere årig stauder ikke?
  Dejligt endelig at se noget fra dit flammebed igen...
  Kommer der også en film imorgen?
  Hilsen Jesper

  SvarSlet
 11. Kære Jesper,

  jeg misforstod dig. Den 'Mont Blanc' jeg nævner, er en sommerblomst. Mine lavatera-buske bliver ude. De plejer at overleve.

  Ja, der kommer en lille video i morgen igen.

  SvarSlet
 12. Kære Claus!

  Hvor var det fantastisk og elegant formuleret det om staudevalmuerne:o) You got a way with words, Sweet Pea:o)

  Ham "David Howard" er en overordentlig flot fyr:o) Han må meget gerne flytte ind i "mit varme bed". Vil jagte ham, til jeg finder ham:o)

  Dejligt at to gamle kære blogkollegaer, som Ninni og Jette Friis (Fnis:o) er tilbage i kommentatorboksen . I har været savnet:o)

  "En tid forandrer dit grønne jeg.
  En rusten farve skænkes dig". (-J. Bisgård-)

  TANTE GRØN

  SvarSlet
 13. Hei Claus!
  Tusen takk for mange nydelige bilder og god film om flammebed. Det passer perfekt da jeg nå holder på å planlegge et "Hot bed" i min have.
  Jeg håper at Påskeliljer, tulipaner og valmuer kan holde beddet varmt frem til Dahliaer, røde roser og til sist rudbeckia kan ta over.
  Om du har andre tips til vår og sommer -stauder til flammebed blir jeg glad!
  Jeg gleder meg til å se bilder og film fra ditt flammebedd også neste år.

  Takk igjen for flott innspirasjon!
  Hilsen Lin

  SvarSlet
 14. Jeg har en benved, men det er nærmest et lille træ (ca. 4m højt). Der er nogle larver der ynder at spinde i det i juni md. De sidder i klaser helt klistret ind i bladene. For 3 år siden fandt jeg nogle grene midt i noget bevoksning, og da vi fik klippet det ned, viste det sig, at der var et nyt "træ". Så det må jo være fuglene, der har været på spil. Tak for en god blog.

  SvarSlet
 15. Kære Lin - lover dig, at der nok skal komme tips til forårs- og forsommerblomster i flammebedet. Men det bliver først til næste sæson. Dér skal bedet blandt andet 'smøres' ind i morgenfrue, tallerkensmækker, guldvalmue og mange andre af de nemme orange sommerblomster.

  SvarSlet