Jeg er også vild

 

20090705_103231 

Det er rigtig interessant at læse jeres kommentarer til forrige indlæg, hvor flere af jer skriver, at I bedre kan lide det vilde. Selv må jeg sige, at jeg tager ’hele pakken’. Jeg kan både lide det vilde og det stramme.

 

20090705_111759

 

Og det er netop det, jeg kommer ind på i ’Mit haveliv’. 354 tætpakkede sider med inspiration dels fra udlandet og dels fra min egen have.

 

20090705_110525 20090705_112549

 

Men til jer ’vildbasser’ har jeg fundet nogle billedet fra den skønne blomsterrige have Great Dixter, som ligger i nabolaget til Sisssinghurst Castle Garden. Det er virkelig vildt på den gode måde.

 

 20090705_111113

 

Her er det de store statelige kongelys, Verbascum, som spiller hovedrollen.

 

 20090705_104147

 

Denne have virker på mig som en stor vitamindsprøjtning. Hvad siger I?

´

20090705_104703 20090705_103642

 

20090705_111326

17 kommentarer:

 1. nøj hvor er det smukt... jeg kan ikke finde flere ord lige nu, men flot sammensætning, tænk hvis man kunne leje et værelse der og vågne om morgenen og kikke rundt i haven i al slags lys, jeg tror at mit kamera vil komme på overarbejde.
  knus Lone.g

  SvarSlet
 2. Her er det rigtig flot med kontrasten mellem det fint klippede og de vilde græsser, blomster o.s.v.
  Det ser det også ud somom du har arbejdet med i din have. En have som jeg håber at få at se en dag ved lejlighed.

  SvarSlet
 3. Når jeg ser disse skønne billeder, så modnes beslutningen om at planlægge en haverejse til England. Jeg glæder mig til endnu mere inspiration når din bog udkommer. Når man som jeg har sommerhushave, så passer "det vilde" rigtig godt i stilen. Hos mig er der også lidt græs og vilde blomster mellem stauderne, så det er rigtig vildt.
  hilsen Berit fra Irishaven

  SvarSlet
 4. Hej Claus
  Great Dixter er spændende og aldeles nydeligt - hovedhuset er jo bare en drøm af et hus!
  Det vilde er også min favorit, samtidig må det ikke være for rodet, men have farver som harmonerer med hinanden.
  Ønsker dig en dejlig weekend!
  NB. Har du besøgt dette spændende stedet: http://thegreengardengate.blogspot.com/2010/10/secret-herb-garden.html

  SvarSlet
 5. Kære Lene - tusind tak fotr tipset. Nej, den have kendte jeg ikke. Den må besøges. Særligt, er det flot med de vejrbidte planker som kantning af højbedene.

  Og til alle I andre - besøg endelig Lenes blog -
  thegreengardengate.blogspot.com Den er rigtig god.

  SvarSlet
 6. Kære Claus og I andre.
  Det vilde og det tæmmet i en skøn forening er også lige min stil. Helt unikt bliver det, hvis der er prydgrææser med.
  Apropos det vilde, så er der et indslag i Alt om haven med Claus D vedr. pæoner. På side 57 ses et billede af en vidunderlig kombination af pæonen Honey Gold sammen med lupin, akeleje og en høj meget tynd stilket sag, som man ikke kan se blomsterne på. Det jeg her efterlyser er navnene på lupin, akeleje og den tynde sag. Håber at nogen kan hjælpe.

  Hilsen fra en med hulens ondt i øret.

  SvarSlet
 7. Kære 'Madame' - normalt er dette jo ikke en 'ønskekoncert', og du er jo også så 'skånsom' at du ikke spørger mig.

  Men jeg findet det pågældende billede i arkivet lægger det på senere og sætter navne på.

  God bedring ...

  SvarSlet
 8. Jag gillar det strama och det vilda i kombination, precis som på Great Dixter, formklippt idegran och "vilda" växter!
  Hälsningar
  Katarina

  SvarSlet
 9. utrolig smuk have, lidt vild men stadig meget engelsk. Den vil jeg huske på når jeg engang skal på havetur i det smukke land:-)

  SvarSlet
 10. Kære vilde Claus ;)

  Det er vist mange år siden, jeg sidst er blevet kaldt en vildbasse hehe.

  Det første foto, med trappen, dét taler til mig. Og det med det lille hus med potterne... Ikke sådan, at jeg disser andre fotos og havestile. Slet ikke, for der ligger altid overraskelser og skønhed i det, som man ikke umiddelbart tænker på at omgive sig med til hverdag. Men får jeg lov til at vælge, såååå ;)

  Jeg har det sådan lidt ambivalent med "rent" grønne have. På sin vis er det utrolig stilrent og elegant og afslappende. Men jeg mangler ofte en ting i "billedet" - rød. Kan ikke forklare hvorfor og hvordan, men blot den mindste smule rød kulør fuldender på en eller anden led.

  Skønne billeder alle til hobe her i indlægget!!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 11. Jeg holder også både af det vilde og det tæmmede, men alle mine haver har forløbigt været halvvilde og jeg kan også mærke at jeg kommer til at forvilde min nye meget grønne have. Jeg genkender præcis hvad zep skriver om at meget grønne haver har godt af rød, men jeg tror at klart gult muligvis kunne have samme effekt og jeg er fristet til at prøve for at få noget nyt at lege med.

  Det sjove er at mange tror at det nemmest at holde vild have, men i virkeligheden er det nok den vanskeligste, fordi man skal kunne genkende de små spirer man vil beholde i foråret og tugte det mest grokraftige for at give plads til det mere sarte. Tilgengæld må jeg sige at min have på Fejø efter tre månder uden pleje stadigt var supersmuk og det tror jeg ikke den ville have været hvis den var tænkt med et mere plejet udtryk.

  SvarSlet
 12. Vilt och vackert.
  Vilken fantastisk trädgård. Det är så snyggt att blanda det strama och det vilda.


  Hälsningar

  SvarSlet
 13. Lisbeth, Half Moon Bay22. oktober 2010 kl. 21.01

  Skønt med alle de gode kommentarer. Det er altid en fornøjelse at læse de sjove og inspirerende indlæg. Jeg er også helt klart til det vilde, men kan da godt se, at det formklippede kan være smukt og lidt zen-agtigt, men kunne ikke selv opgive alle de smukke farver og ikke mindst dufte, man finder i den vilde have.
  God weekend til alle.

  SvarSlet
 14. Kære Claus,
  Du er "a real darling", når du lægger disse dejlige billeder fra England på din blog.
  Får helt hjertebanken.
  Glæder mig i den grad til "Mit Haveliv" - og nu falder den sidste tid meget lang - men det er sikkert kun for os andre, for du lader jo til allerede at være videre i din skriveproces.
  Bedste hilsner

  SvarSlet
 15. Helt vildt smukke billeder!

  Som Marina siger, kan det være vanskeligt at holde en vild have, så de ønskede vækster får gode betingelser.

  I min have har jeg været heldig med et vildt indslag, som egentlig skyldtes tidnød. Et fint staudebed allerbagest i haven (lavet af havens tidligere ejere) fik i årevis lov at passe sig selv. De første år ikke noget kønt syn, men nu er der forår og forsommer lidt løgplanter, lupiner og iris, og her i efteråret tager sommerens sidste farvel helt over og dækker nærmest alt sammen med hvide kæmpemargueritter. Et dejligt lyst syn lige når man trænger mest til det. Der har ikke været luget i årevis, ejheller fjerner jeg de visne staudetoppe. Eksperimentet kan anbefales, men selvfølgelig kræver det, at man har et ubefærdet hjørne, hvor evolutionen kan gå sin gang uden at det går ud over æstetikken i resten af haven :)

  SvarSlet
 16. TAK Claus - dette var lige hvad jeg trængte til!
  Havebilleder i min stil. I går blev jeg faktisk endnu mere deprimeret - over alt det formklippede!:-)
  Mit elskede, første og eneste barnebarn rejste hjem til Canada efter 2½ intense uger hos mormor.
  Jeg var bare så ked af det - og ville trøste mig med verdens bedste haveblog - og hvad ser jeg så? Formklippede grønne buksbommer, som jeg ikke bryder mig om. MEN i dag er jeg glad igen - vilde smukke farverige billeder - TAK!:-)
  Knus fra Marianne

  SvarSlet
 17. Hej Claus

  ... sidder og bladrer gennem de seneste indlæg om buksbom - og jeg nyder virkelig de skønne billeder. Jeg elsker buksbom: det er duften af barndom og den dejlige struktur som de giver fylder mig med ro, selv på billeder. Tak fordi du har sat lidt fokus på denne pragtfulde plante, som jeg savner at se flere steder. Det pragtfulde er jo netop at den kan kombineres sublimt med både traditionelle gamle bondehaver i norden eller det viltre og romantiske engelske tema, som man ser her. Skønt.

  De bedste hilsner Lisbeth K.

  SvarSlet