Nu sker det …

… det, jeg har gået og ventet på gennem de sidste par år; at mine urner, søjler, lysthuset og gartnerdrengen fra det engelske firma ’Haddonstone’, skulle begynde at få patina.

 

20101028_082142

 

De sidste måneders fugtige vejr har virkelig sat gang i processen, og inden længe, vil de nævnte arkitektoniske indslag begynde at glide umærkeligt sammen med omgivelserne, for det er jo det, det handler om.

 

20101028_082323 20101028_082113

 

Jeg ved godt, at man kan bruge yoghurt, øl, valle og andre levende materialer til at fremskynde processen, men jeg har aldrig fået det gjort.

 

20101028_082108 20101028_082126

 

NB. Jeg lovede i går aftes om komme med historien om en skøn have. Den vender jeg tilbage til senere.

5 kommentarer:

 1. Sikke en flot fyr du har i din have.
  Ja det lyder mærkeligt at vi ikke kan vente med at se tingene i lidt forfald. Det er da det smukkeste. Sidder selv og funderer over at anskaffe et slags blikfang i haven som kan ses fra mit soveværelse. Så skal jeg da ikke kigge min mand dybt i øjnene hele tiden.
  Det ser i hvert fald godt ud når du laver dine point de vue.

  SvarSlet
 2. Joda, en kan jukse, men jeg synes patineringen blir finest om den kommer helt naturlig, over tid.
  Også er det jo så spennende å følge utviklingen, prøve å gjette på hva som farges først og sist, og hvordan det former og endrer utrykket til skulpturen/husveggen/potten/hva-det-nå-enn-er.

  SvarSlet
 3. jamen du skal have en MOS milkshake
  Se her
  http://www.mossacres.com/retailers.asp
  Så skal der nok komme fut i alger og mosser


  Ellers kan man lave det samme med overkogt ris med rigelig vand , det bruges til japanske haver ( ala rismel vælling men meget tynd)

  SvarSlet
 4. I vores have står en dejlig cement-statue, som har patina. Og dét klæder hende rigtig godt. Hun har desværre fået et skinnebenssår! En revne, hvor vand kan trænge ind, fryse til is, der udvider sig med fare for, at revnen bliver fatal for den smukke kvinde-statue. Er der nogen, der ved, hvordan man bør behandle sådan en revne? Hilsen Vibeke i Birgits Hus ved Tjele Langsø.

  SvarSlet
 5. Dejlig ser han ud. Både med og uden patina.

  Også tak for et spændende link, som har fået en plads i mine favoritter.

  Tålmodighed er en dyd, siges der. Selv er jeg en utålmodig sjæl, men haven er i gang med at lave lidt om på det :-)

  SvarSlet