Smilet er den korteste afstand …

… mellem mennesker, er der et gammelt ord, der siger. Og hvor er det rigtigt. Et andet mundheld: ’Smil til verden, og den smiler til dig’. Selv har jeg omskrevet det lidt med eftersætningen ’og den skrupgriner til dig’. Det handler om, at den energi, vi udstråler, får vi – ofte tifold – igen. Et lille medmenneskeligt smil i hverdagen, et kort til én, man gerne vil glæde; eller blot et par rosende ord.

 

20101001_082822

 

Jeg er så taknemmelig, for de vuggegaver, der er blevet mig givet, og også at jeg er blevet mødt af så megen medgang her i livet. Jeg ved, at jeg har skrevet noget lignende før, men i dag er der en ganske særlig anledning.

 

20101001_082718 20101001_082859

 

Der kom nemlig et fint hjemmelavet kort, hvor der blandt andet stod. Kæreste Claus, at der findes engle her på jorden … Det er ganske vist! Men nogle gange forklæder de sig som almindelige mennesker og ifører sig forklæde og gummistøvler/-sko. Men jeg HAR luret dig, Claus! Du er en engel …

 

Samtidig skrev afsenderen andre søde ting, som vi ikke behøver at komme ind på her. Kan I så ikke godt forstå, at man bliver glad?

 

20101001_082934

 

Posten kom også med en lille pakke fra en hollandsk havebekendt, som jeg kun har mødt en enkelt gang, sidst jeg var i Holland. Han sendte et par pakninger frø fra planter, som jeg havde vist interesse for. Er det ikke bare rørende?

 

Og tænk forleden dag stod der lige indenfor porten nede ved vejen et glas med hjemmebagte småkager og karameller (godt, at man kan tåle den slags) påhæftet et lille kort, hvor der stod noget lignende som: Tak for din blog, dit væsen og din have. Ingen afsender på, men hvis du er derude et sted – du dejlige giver – kan jeg kun sige, at du gjorde mig glad.

 

Er det ikke fantastisk, at vi kan glæde hinanden? Husk, at et ældre familiemedlem eller en god gammel ven som regel bliver glad for et brev eller måske en opringning.

 

Smil til verden …

10 kommentarer:

 1. ... og den skrupgriner igen - super omskrivning!
  Men det allerbedste synes jeg, er, at du sætter så stor pris på det - så er glæden ved at give næsten større end at få!
  Birthe

  SvarSlet
 2. Sådanne gaver givet med kærlige tanker er det bedste man kan få.
  Det er da også med dyb taknemmelighed til dig vi sidder her foran skærmen og lader os charmere af din vidunderlige have og skønne billeder.
  Tænk at du vil lukke os ind, det er fantastisk.
  Og ja tulipanløg m.m. er kommet i jorden.
  Mange solskinshilsner fra Lene ( slotsfruen)

  SvarSlet
 3. Kære Claus og alle I andre!

  Efter en barsk start på dagen, hvor min elskede kat Smilla måtte aflives efter at en blandings-muskelhund, havde angrebet hende og såret hende så meget at hun ikke kunne reddes - og efterfølgende lægebesøg fordi hun havde bidt mig adskillige gange, under mine forsøg på at hjælpe hende, er det MEGET MEGET dejligt og livsbekræftende at komme hjem til denne blog, der handler om alt det smukke i livet:o)

  Hov, Claus jeg synes Engle- Claus har hænderne i lommerne?:o) Det er vist aldrig set før i verdenshistorien, at du går med hænderne i lommerne?:o)

  Det er et meget sympatisk og smukt træk ved dig, at du forstår at glæde dig over de små ting i tilværelsen. Det er en stor nådegave. Ligeledes er det en stor nåde, at få evnen til at kunne begejstres i vuggegave. Det er så respektindgydende og smukt, at du hele tiden værdsætter og påskønner dit gode liv og udviser ydmyghed og taknemlighed over din fortjente medgang her i livet. Nogle tager medgang som en selvfølge, hvad det bestemt ikke er.

  Jeg er ikke Buddhist, men jeg føler, erfarer og oplever konstant, at alt hvad vi giver ud, får vi tilbage igen. Godt som skidt. Det vender altid tilbage til os som en boomerang. Måske ikke fra den samme person som du gjorde godt eller skidt og ejheller givetvis på samme tidspunkt....men det kommer.

  Det er jo en glæde i sigselv at gøre andre glade. Og den glæde breder sig som ringe i vandet. Så bliver der lige det ekstra overskud der skal til, for at sende kassedamen et venligt smil på en fortravlet hverdag.

  Som det givende og glædebringende menneske du er Claus, kan du jo slet ikke undgå at få en masse godt tilbage:o) Så retfærdigt er livet heldigvis indrettet.

  Rigig god og smilende 1.okt. til alle:o)

  TANTE GRØN

  SvarSlet
 4. Kære Tante Grøn. Jeg føler for dig og med dig, og tænker på Smilla, hvor hun må have kæmpet for livet. En sorg og et savn.
  Mange år efter min højtelskede kat blev dræbt, kan jeg stadig tænke, når der sker nyt i haven, nu så hun ikke det, det ville hun have nydt.
  Haven er det bedste sted at være med mindet om Smilla. Sådan en smuk dag.
  Et smil til dig fra Mette.

  SvarSlet
 5. Kære Tante Grøn - ja, så er der bestemt ikke noget at smile af. Det er en stor, stor sorg at miste en kær, og det kan være ligeså smerteligt med et dyr som med et menneske. Jeg har gennem årene haft en del hunde, og hvor er det da svært at tage afsked med sådan én, når den ikk kan mare.
  Håber at Smilla har det godt i sin kattehimmel.

  SvarSlet
 6. Efter en træls kommunikation med en kollaga i dag på jobbet, er det så skønt at blive mindet om det, der betyder noget her i livet. Nemlig alle de gode mennesker og oplevelser, der i ens liv. Vil glæde mig til at shoppe vandrestøvler i Århus i morgen med efterfølgende besøg hos gode veninder :)

  SvarSlet
 7. Hej Claus, Må indrømme at Claus-englen var god humor. Jeg fik mig en griner. Hvor dejligt at nogle kan glædes over universets forkælelse af dem. Taknemmelighed er ofte en glemt og overset dyd. Dejligt også at vide at der er mennesker, som giver uden at forvente tak. Tænker på din anonyme giver af karameller og kager.

  Tante Grøn ville jeg gerne skrive nogle trøstende ord til, men ved at ord desværre ikke gør savnet mindre. Svært er det, at miste en man holder af :(

  SvarSlet
 8. Kære Tante Grøn - sikke dog en måde at begynde en ellers dejlig oktoberdag på!
  Føler virkelig med dig.
  Det er så hjerteskærende at se dyr lide, man føler sig ganske magtesløs.
  Engang imellem er jeg glad for, at jeg "kun har vilde dyr". Så må jeg jo undvære alle de glæder, der ellers også følger med det at knytte sig til dyr. Men det er dog overkommeligt!
  Hvordan tager din halvstore datter det?

  Tænk - jeg var lige ved at gætte på, at Tante Grøn havde omskabt Claus til en engel - men måske forholder det sig slet ikke sådan!?
  Men skriften kunne jo også godt stamme fra en udadvendt og glad herre!
  Ikke at jeg har forstand på skrift - men det er da meget sjovt at gætte - ik'?
  Under alle omstændigheder er det er herligt kort!
  Hjerteligst

  SvarSlet
 9. At glæde andre er en glæde i sig selv. Du har bestemt fortjent den opmærksomhed, du får.
  I min have bli'r der ikke lagt tulipanløg i år, for dem får kun rådyrene glæde af. Alligevel - måske skulle jeg glæde dem med en enkelt pose af de billige :-) !!!
  Til Tante grøn - min dybeste medfølelse.
  Venlig hilsen og god weekend

  SvarSlet