To slags grønt

Billedet her er taget hos tidligere konsulent ved Haveselskabet, havearkitekt Lisbeth Hvid på Fyn. Jeg er kommet hos Lisbeth en del gange, men havde aldrig lagt mærke til den fine vedbendkant under bøgehækken.

 

081021_094722_

 

Men nu, hvor der er kommet høstfarver, bliver farvespillet mellem bøgehækkens gyldne løv og den stedsegrønne vedbendkant tydelig. En fin efterårsdetalje. Utroligt smuk, synes jeg.

8 kommentarer:

 1. Så fint med hækken med sokker, det er da også ved at være tiden. Claus, jeg har lige besøgt www.bettyegholm.dk En kersmiker som laver meget til have og park/uderum. Meget flotte ting. Måske du kender hende, men ellers så kig lige der ind.Der er flotte ting. KH Anne

  SvarSlet
 2. Jo...begrebet evergreen får en anden betydning her.
  Jeg tænker meget på, hvordan haven også virker på mit humør om efteråret og vinteren. Og det er en sand kunst at gøre haven attraktiv i disse måneder også.
  Vedbend holder jeg nedklippet, fordi den vil ellers brede sig ind på naboejendommen. I klippet stand busker den sig fint.
  Jeg bruger vedbend til "fodposer" ved mine træer, 2 m. op får de lov at vokse, så klippes de.Det største arbejde her, er at fæstne vedbend, jeg sætter den fast i barken.

  SvarSlet
 3. Jeg har fået en ide, jeg skal ud i regnen og grave. Tak!
  En nabo har længe spurgt, om jeg ikke -også- kune bruge hendes vildtvoksende efeu til noget. Jo tak, det kan jeg, jeg har fået ideen. Jeg har allerede efeu men dem nænner jeg indtil videre ikke at røre. For det er efeu I mener, ikke? Jeg må søge på nettet, og finde ud af, hvad forskellen er på vedbend og efeu. Med mindre nogen her har tid til at forklare mig?
  Hilsen Mette.

  SvarSlet
 4. Ja, det er meget fint, men kravler den ikke helt op i hækken på et tidspunkt og overtager alt ?

  SvarSlet
 5. Lisbeth tegner så fine haver så jeg er ikke overrasket over at hendes egen også er dejlig. Ideen er god, men kræver nok som Mutte er inde på en del pasning.

  SvarSlet
 6. Nu ved jeg det, efeu og vedbend er det samme.
  Jeg har knoklet i flere timer men måtte holde inde, på grund af det blev mørkt. I morgen skal jeg nok blive færdig.
  For mig er det modsat, det kommer til at tage ÅR, før soklen er godt og tæt oppe i hækken. Og skulle den engang overtage hele hækken, vil det være helt fint.
  Mette.

  SvarSlet
 7. Kære ... ´

  Anne - Ja, betty kender jeg ganske udemærket. Hun er med i min bog 'Havedrømme'.

  Mette - hvor er det skønt, at jeg sådan helt bogstaveligt kan motivere.

  Mutter - der er noget, der hedder en beskærersaks!

  Mirina - Ja, Lisbeth er meget dygtig. Mht tul vedbenden skulle man tro, at I tror, vedbenden opfører sig som snerler eller 'arkitektens trøst',

  SvarSlet
 8. Nej vedbed er ikke så svær at styrer som snerler, men den er dog meget stærk og meget grokraftig, især som veletableret. Mit havehus på Fejø kunne på bare et par ugers sommerferie blive helt invaderet og hvis man ikke styrer den lidt i sådan en hæk tror jeg nok den kunne kvæle hækken. Tilgengæld er den nem nok at klippe af og de fine blade er gode til mangt og meget.

  SvarSlet