Velkommen

I går var vi omkring mange emner her på bloggen, blandt andet hvorvidt, man kan lide orange, hvad man pynte op med udenfor døren lige nu etc. etc.

 

080927_070724_

 

Det fik mig til at tænke på ovenstående billede, som jeg for et par år siden tog en efterårsdag i Rønnes gamle bykvarter. Når jeg kommer forbi motiver som disse, må jeg simpelthen forevige dem.

 

Jeg synes, det er et brandflot arrangement. Den blå og orange er bare så smukke sammen. Og syltekrukken - anvendt som vase for de dejlige vinterasters - gør bestemt også sit til det vellykkede arrangement.

 

Forestiller mig, at blomsterne ofte bliver skiftet ud. Mon ikke der til jul er lette fyrregrene samt kviste med kogler og måske orange hyben i krukken. Det ville være lige i øjet.

 

Hvilken velkomst! Jeg er sikker på, at der inde bag døren gemmer sig et smukt hjem, at der dufter af hjemmebag og er tændte stearinlys på bordet. Tænk hvor lidt der skal til for at gøre verden blot en smule smukkere.

 

 

NB. Tak for alle jeres kommentarer de sidste dage. Bliv endelig ved. Jo mere I giver, jo mere får I!

18 kommentarer:

 1. Det er en skøn krukke - får mig til at tænke på en veninde, jeg har, som er flyttet til Frankrig med hos sin franske mand. Hun opdagede at butikker og markederi oktober måned fyldtes af de flotteste kæmpestore krysanthemer i krukker - helt overdådige - de skulle hjem og pynte foran døren, mente hun...indtil gemalen kunne fortælle - lidt beklemt - at de KUN var til gravstederne, som familierne pyntede op til Allehelgen! Og jeg så det selv sidste år - masser af krysanthemer på kirkegårdene, ikke én foran hoveddøren!

  SvarSlet
 2. Kære Claus.
  Det er da bare S-Å flot.
  Min "modvilje" mod orange stammer fra min barndom, hvor drengene godt kunne finde på at råbe "gulerod" efter mig (på grund af min hårfarve). Men nu råber de (desværre) ikke efter mig længere, og nu har jeg bestemt ikke noget mod orange eller andre brændte farver mere!
  Jeg stødte lige på denne her:
  Succes gør dig glødende - men kun venner holder dig i gang!
  Kærlig hilsen Inga

  SvarSlet
 3. Du har som altid ret.... du giver bare så meget.
  Hos os pynter for øjeblikket både lyng, krysantemum og græskar krukkerne ved vores indgangsdør.... ved aften tide tændes de levende lys i lygterne på trappen.... og ved indgangen til vores have, hvor lygterne står på et par gamle stubbe... hver årstid har sin charme...
  de bedste hilsener
  Kirsten fra Bornholm...

  SvarSlet
 4. Kære Claus.
  Når orange er den flammede udgave, hvor der er lidt skiftende farvespil, er den meget smuk, og de nuancer er der masser af lige i øjeblikket. Farvesammensætningen på billedet er perfekt - princip omkring komplementærfarver fungerer stort set altid.

  SvarSlet
 5. Meget smukt. Den mørkeblå farve på døren er overraskende god til mange ting. Jeg holder iøvrigt rigtigt meget af orange på denne årstid, det står så flot til efterårsfarverne.

  SvarSlet
 6. Jeg vild med orange farver ... Blå har jeg derimod lidt svært ved, selvom jeg forsøger.
  Men dette foto må jeg indrømme, er superflot :-)

  SvarSlet
 7. Orange og blå sammen virker stærkt og livsbekræftende, og dette dejlige billede minder mig om de allerførste blomster jeg såede i min have til min datter: Morgenfruer og kornblomster i forening. De gjorde virkelig lykke i børnenes buketter. Kan være jeg skulle have sådan et bed igen til næste år...

  SvarSlet
 8. Jeg har altid haft det lidt svært med de tunge farver, men takke være bloggen her vinder de meget frem. Den bedre halvdel ønsker sig gult i haven, og det får han så til foråret i et flammebed. Tak claus fordi du har åbnet mine øjne for forandringer i bedene til glæde for gemalen.

  SvarSlet
 9. Sikke nogen skønne farver sammen..:-)
  Orange er absolut efterårets farve.
  Har slet ikke tid til at være på bloggen, jeg er dybt optaget af mine nye bog der blev hentet i postbutikken idag..:-)
  Nemlig "Mit haveår"!
  Den er fantastisk smuk og jeg har været inde og andmelde den.
  Tak Claus for dine dejlige bøger.

  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
 10. Er der nogen der kan fortælle mig, hvordan man får blog ikonet/billedet med på indlæggene her?? Jeg synes snart, at jeg har været inde overalt.

  De bedste hilsner og håb om hjælp
  Madam Bæk

  SvarSlet
 11. ih hvor det går, nu er der kommet gang i farverne, det er dejligt
  men lad nu være med at blande alle farverne i dahliabede, det er så synd for hver enkelt plante, der drukner:-)sagt i al gemytlighed.
  (ja Claus, det ved jeg godt, du ikke gør, det er bare sagt sådan i al almindelighed.)
  hilsen Mette, der elsker blomster og farver

  SvarSlet
 12. Kære Mette - nej, det kan du være helt sikkert forvisset om, at jeg ikke gør. Synes nemlig, at du har helt ret. Sad netop i får og skrev om dette i et af de afsluttende kapitler til 'Mit haveliv'.

  SvarSlet
 13. Kære Madam Bæk - jeg ved ikke, om jeg kan hjælpe. For jeg forstår ikke rigtigt dit spørgsmål.

  SvarSlet
 14. Kære Claus. jeg kan se, at det nu er lykkedes. Jeg mente det lille billede der er udenfor eksempelvis Claus Dalby sagde... Der er der et billede af dig Claus. Men jeg kan se, at mit blogbilled er kommet på nu selvom det er flere indlæg siden jeg har gjort noget. Bedre sent end aldrig..

  Hmm der er stadig meget jeg ikke har forstået endnu vedr blog, men det kommer ;-)  Kh Madam Bæk

  SvarSlet
 15. Hvad sker der med det blog billede. Nu er det væk igen. men på det forrige indlæg var det på. Jeg har intet gjort udover at skrive??
  Hvad gør jeg forkert??

  SvarSlet
 16. Kære Claus,
  Sikke et foto - det næsten springer ud af skærmen pga. farverne.
  Gad godt banke på døren og kigge indenfor!
  Blot virker det helt sydlandsk med de stærke farver. Ville aldrig have forbundet det med Bornholm, hvis ikke du havde skrevet, hvor du havde foreviget motivet.
  Flot, flot, flot!
  Bedste hilsner

  SvarSlet
 17. Skøn sammensætning. Orange er en farve som nogle elsker at hade. Men her ser godt ud. Desuden er orange da åbenbart ret hot - den blev brugt en del på dette års Chelsea flowershow.

  SvarSlet
 18. Dette bildet var et fyrverkeri av farver! Komplimentærfarver med smell i dette :) Jeg synes absolutt denne komposisjonen var flott, tenk deg krukken med knall rosa (pink) blomster...grøss og gru! Her er det brukt nennsom hånd, utstudert lekkert med krukken som tar opp farvene i døren og veggen.
  Å ja, furugrener og kongler hadde også vært lekkert :)

  SvarSlet