Vi bliver på Bornholm

Her er endnu et par billedet fra Bornholm; fra Rønnes gamle kvarter. Der er så mange smukke motiver, og herunder får I endnu et, om end ikke med en forhave – men så i hvert fald med en blomstrende velkomst.

 

 

080528_9889_

 

Når jeg rent fotografisk faldt for motivet, var det i høj grad på grund af farverne. Den blå låge, den gule mur og så selvfølgelig blåregnen. I husker nok billedet fra forleden, hvor det også var en blå farve, som gav rigtig meget til motivet.

 

080528_9866_

 

Her er endnu et blåt eksempel. Det er nok et tilfælde, at vinduesrammen og iris’en kompletter hinanden perfekt. Et øjebliksbillede …

 

Mht. ’Mit haveliv’ kan jeg fortælle, at jeg nu sidder og læser teksten igennem en allersidste gang, inden manuskriptet i morgen skal af sted til trykkeriet. Jeg er faktisk rigtig tilfreds. Sidder ind i mellem og smiler: ’Har jeg skrevet den bog? Den er da god!’

10 kommentarer:

 1. Lisbeth, Half Moon Bay26. oktober 2010 kl. 19.36

  Hej Claus,
  Så skønne billeder med de blå toner. Jeg må til Bornholm engang, jeg er altid i Skagen og Odder/Horsens området, når jeg er hjemme i Danmark, men hvor ville jeg gerne en tur til Bornholm også! Blå er min absolutte yndlingsfarve og jeg har rigtig mange blå blomster i haven (samt blå fordør og garagedør!). Kender du foresten Solanum Crispum "Glasnevin"? Jeg ved ikke hvad den kaldes i Danmark, og om den findes i Danmark, men den er så smuk.
  Hilsen fra en solrig vestkyst

  SvarSlet
 2. Så oerhört vackert! Blå blommor är verkligen speciella - man tröttnar aldrig! Mitt frösådda blåregn kom ingen vart i somras - var för dålig på att vattna antar jag...

  Trevlig kväll!
  Stina

  SvarSlet
 3. Kære Lisbeth - ja, skøn plante. Kartoffelblomst hedder den på dansk.

  SvarSlet
 4. Hej Claus
  Ja blå blomster, det elsker jeg også. Jeg har netop her i sommer blantet en blåregn på vores terasse. Den skal klatre op af huset, vi har også blå vinduer - og skodder. Tidligere havde jeg uden held prøvet med forskellige klematis -blå selvfølgelig. De voksede alle fint først på somrene for så pludselig at visne helt ned - ØV ØV. Jeg har hørt det muligvis kan være visnesyge, hvad det så end skyldes. Nå men nu har jeg altså opgivet klematisen og prøver med blåregn. Foreløbig vokser den fint, men efter at have set dit billede håber jeg den kan beskæres lidt med tiden, for ellers bliver den da vist for voldsom.
  Kh Thrane

  SvarSlet
 5. Nu har vi jo lige fået en bog fra dig. Men uden dine kyndige ord. Og selvom det er åh så skønt at nyde dine flotte fotos, som jeg jo er temmelig tosset med - ja så sætter jeg altså bare pris på at du formulerer dig som du gør Claus - og at du lærer fra dig - i alle dine bøger. Så jeg glæder mig - og min jul den kommer på bogmessen i november i år ;)

  kh Eva i Greve

  SvarSlet
 6. ’Har jeg skrevet den bog? Den er da god!’. skriver du. "Dejligt med selvtillid og lækkert hår", skriver jeg, for du har da noget at have det i. Glæder mig, for den bog skal jeg selvfølgelig eje. Du sagde også, da du modtog hædersprisen her den anden dag, at du har lagt meget i den bog, så den må da blive - super duper ding dong - og TILLYKKE med din pris! Er velfortjent. Når jeg ser billederne af blåregnen, kommer jeg til at glæde mig til næste år, for jeg håber, at min vil blomstre lige så fint, meeeeen nok ikke. Den er først blevet plantet i år, så mon ikke den liiiiige skal have lidt tid til at vokse sig til, selvom det er en dværgart?

  SvarSlet
 7. Dejlige billeder fra Bornholm, som er en fantastisk ø....men det er øerne i DK. Sidste år gik turen til Tåsinge, Ærø og Als!! Mange fantastiske billeder blev taget af døre og blomster...især på Ærø, som må være et "Must", at have besøgt, når man bor i Danmark. I år var det Samsø, vores cykeltur gik til!! Også her er der fantastisk....især i Nordby, igen med blomster og døre, men også den storslåede natur, med vilde blomster, er et fantastisk syn. Planen for næste år er Bornholm...en ø jeg har hyppigt besøgt gennem årene, fra lejrskole i 60-erne til idag. Glæder mig til at se og opdage disse fantastiske billeder som også du finder!!
  Danmarks Øer er virkelig værd at besøge!!

  SvarSlet
 8. Ja, komplementære farver kan man lære meget af! Smukt med blåregn og gulpudset mur! Fine fotos og iagttagelser, som altid her på bloggen.
  Her har jeg en lyserød Klematis op af en sort mur på det lillebitte hønsehus mellem træerne. Det er også noget der lyser op!

  Tillykke med bogen, den glæder vi os til!

  SvarSlet
 9. Hej Claus

  Ih, hvor jeg dog glæder mig til at fordybe mig i din nye bog. Det bliver rart med lidt afveksling. Jeg blader rigtig meget i "Den levende have".

  Hilsen Janne fra Greve

  SvarSlet
 10. Det bliver dejligt at gå vinteren i møde med din nye bog. Jeg er så heldig at have fødselsdag 14 nov....mon ikke en lille gave til mig selv er på sin plads. Forventningsfulde hilsner Josefine

  SvarSlet