Video 2. oktober 2010

Så er der lidt efterårsstemning.

 

 

Hvis I vil høre lidt om min ikke så kendte fortid, kan I åbne for Cafe Hack på P4 i morgen kl. 11.00. Programmet starter kl. 10.00.

11 kommentarer:

 1. Hej Claus.

  Nu har jeg jo ikke meget forstand på duer, men er det egentlig ikke sent på året at dine har fået unger? - tænker bare, at de skal jo snart stå imod kulde og Frost.

  /Bo

  SvarSlet
 2. Kære Bo - tror, at de klarer det.

  SvarSlet
 3. Mange takker for efterårsstemningen, som jeg sidder her og nyder nu, hvor endnu en travl dag har holdt mig fra at nyde en smuk sensommeragtig dag derude. Jeg sætter stor pris på at kunne dykke ind i de skønne haveglimt i videoen! Ganske vist forsøgte jeg at snige mig til en haverundfart, efter flygtigt at have vandet i drivhuset. De ganske lune vinde, vi har haft (og efter sigende også skulle få i den kommende tid), kræver som minimum et tjek af planterne under glas.

  Druerne derinde, Himrod har nu fået den sidste sødme og så skal der bare guffes - og det bliver der. Ikke langt fra drivhuset står min tvillingehasselnød med de dejligste nødder i år! Den er endnu ikke så gammel, så udbyttet er stadig magert. Men jeg får nok også ganske svært ved at få høstet og gemt til julen. Jeg kan simpelthen ikke lade være med at plukke, knække med kindtænderne (dét skal I ikke fortælle til nogen, at jeg har sagt) og derefter spise den friske nød. Det er bare noget så godt!

  Kirsebærtræerne skuffede i år. Ja ganske vist var de vel næppe skyld i, at så at sige ethvert bær på de voldsomt høje træer mod nord, som er små, sorte og meget sødaromatiske, med et var som fordampet. Jeg har aldrig tidligere oplevet sådan et angreb. Få dage foriden havde jeg og min datter stået og prøvesmagt og blevet enige om, at der ikke ville gå mange dage før høst. Vi nyder dem begge lige fra træet og sidste år startede jeg tradition med at lade et par kg. trække i vodka tilsat sukker, hvilket gav en helt forrygende mandelagtig kirsebærlikør til jul. Ja det var så englene sang ;-) Men ak traditionen blev allerede brudt i år - og jeg måtte istedet ty til et forsøg med solbærlikør, som dog er til nytårsaftensdag, hvor vi har "åbent hus" om formiddagen for venner og familie med æbleskiver, solbærsyltetøj og altså solbærlikør foruden kaffe og saft. Men kirsebærrene, som jeg vist er ved atkomme lidt langt fra blev ikke angrebet af svirrefluer, som jeg ellers plejer at have et lille kapløb med hvert år. De kommer "pludselig" i flok i juli og suger nærmest kirsebærrene til "rosiner" - kunsten er at komme først og overlade resten til dem. De er bestemt velkomne og har sikkert indvirkning på de "manglende" bladlus i roserne... Lige nu er der dog bladlus i ihvertfald Erinnerung an Brod. Men det spiller ingen trille, for den blomstrer kun i forsommeren - desværre. To nye rosenbuske har forresten fundet vejen hertil igår fra Knud; 'Barkarole'. Og så er det ellers op til den enkelte at gætte selv, hvem der har fristet mig til det køb ;-) Til gengæld, så kommer der vel næppe stære (eller hvad der nu så effektivt støvsugede kirsebærrene) og tager de meget smukke høstfarver, som er ved at indfinde sig på træerne. Dem nyder jeg sågar indendørs i køkkenet som meget smuk og skovagtig baggrund for gården. En ren foræring af de store!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 4. Tak for kikket, Claus. Efteråret i haven er så smukt, hvis bare man gider kikke efter.

  Kærlig hilsen
  Iben Louise

  SvarSlet
 5. Takk for nok en flott video og titt inn i din innholdsrike hage!

  Jeg ble veldig inspirert av hosta samlingen din, kanskje er det en god ide og samle de mer, det skal jeg jammen tenke på!

  Og så må jeg bare si det, vår egen Thor Hushovd ble verdensmester i sykling imorges!
  En perfekt morgen; kaffe, sykkel og video!

  SvarSlet
 6. Endnu en god idé! Fik i hvert fald mig til at tænke mig lidt om.

  PS: Claus er på P4 NU

  SvarSlet
 7. Kære Claus.
  Tak for video-runden i din have ... og tak for super hyggeligt radio program. Sjovt at høre om dine tryllerier og om baby-elefanter ... hi hi.

  Vil bare lige fortælle dig at din blog ligger på min top 10 liste denne måned.
  Forsat god søndag.
  Kh Lone

  SvarSlet
 8. De er flotte dine spejlbassiner. Er de lavet hos smeden? Eller er de købt færdig fremstillet et eller andet sted. Jeg overvejer nemlig en lignende løsning i min baghave. :-)

  SvarSlet
 9. Kære Havehyrden - ang. bassiner. Kontakt Heides planteskole i Thisted.

  SvarSlet
 10. Kære Havehyrde - bassinerne fås hos Heides Planteskole i Thisted.

  SvarSlet
 11. Kære Claus

  Tak for videoen :-)
  Et tip til interesserede, og bl.a. til Zep og likøren: Man kan med stor fordel, og til alles velbehag, overtrække kirsebærerne i chokolade og rulle dem i et eller andet krymmel (- mandler, koks,hvad ved jeg). Jeg lader kirsebær trække et par måneder i vodkalage, og bruger dem til konfekt bagefter - har aldrig tænkt at man også kunne indtage vodkaen! Det må jeg overveje;-) Jeg plejer ellers blot at gemme vodkalagen til næste år, så den bliver hele tiden stærkere i kirsebærsmagen ... Nå, blot en tanke :-)

  Bedste hilsner Lisbeth K

  SvarSlet