Video d. 31. oktober2010

Igen levende billeder. Nu vil jeg gå ud og fotografere skønne efterårsmotiver til mit arkiv.

 

NB. Atter en gang er det lykkes mig at køre lidt rundt I datoerne.

 

3 kommentarer:

 1. Dét var en vidunderlig video kære Claus! Hvis ikke den kan vække efterårsglæde, så ved jeg snart ikke... Så livsbekræftende med alle de planter, der venter og hundebassen drønende glad rundt på stierne og...!

  Og det gippede i mig, da jeg så den lille Ahorn! Jeg plejer at sige, at kun en tåbe frygter ikke haven - sådan ala "Rådet for større etellerandet sikkerhed"'s "reklamer" i fjernsynet, da jeg var barn ;-) Ganske vidst var deres budskab, at man skulle iføre sig redningsvest o.lign..

  Men fandtes der et "Råd for større havesikkerhed", så ville de med garanti anføre netop selvsået Ahorn som noget, man ikke bør vende ryggen til! Nu er jeg ikke den store tilhænger af at fremhæve de trælse sider af havelivet. Men netop som du siger, så er selvsåede Ahorn virkelig svære at komme til livs allerede 2. år. Deres fertilitet på denne matrikel fejler intet og jeg har bitterligt måttet erfare, hvad det kostede ikke at interessere sig for, hvad de små kære planter var for nogle de første mange år, vi boede her. Så ingen regel uden undtagelse; Jeg sætter dem gladeligt på en beskeden liste over "absolut uønskede selvsåere". Så meget hellere de charmerende Acer eksempelvis til at give smukke efterårsfarver - eller Bøg eller den fligede Hyld, for slet ikke at tale om de Rødeg, jeg bl.a. skal bruge til læbælte (er dog nok lidt voldsomme til haven måske) eller...

  Og så er jeg nok ved at have rystet det ubehagelige af mig og tilbage til mit vante jeg ;-) Jeg har kørt en del idag og passeret de mest fantastiske efterårsscenerier, først i sol og siden i svag dis. Farverne var så smukke og variede, at det næsten gav gåsehud. Jeg tænkte ved mig selv, at "Nu bliver det bare ikke bedre". Og med udsigt til blæst i næste uge, så var det nok mit lykketræf, at jeg var på farten idag, selvom billederne måtte lagres i hovedet istedet for på pc'en.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 2. Hej Claus.
  Det var en rigtig dejlig video fra haven - skønt at se en af dine hunde - jeg har selv en pudel - da den var hvalp, gravede den lystigt hele haven igennem - engang gravede den et helt nyanlagt bed fuldstændig igennem, mens den var i haven alene - jeg sad og arbejdede og tænkte ikke videre over, hvad den lavede, men pludselig kom den ind, og var nærmest dækket af jord over alt, og da jeg kom ud, måtte jeg lige trække vejret dybt en ekstra gang, men den er heldigvis vokset fra det siden, og i dag laver den ikke sådanne unoder, og den går helst heller ikke i vejgrøfterne, når vi går tur, den kan bedst - ganske som du sagde - lide at holde sig på vejen eller stien.
  Ja, nu er efteråret for alvor sat ind, synes jeg. Når vi skifter til vintertid, er det uigenkaldeligt, og her det for alvor går op for en, at det er slut for i år. Havemøblerne blev sat ind i går, selv om det var et fantastisk flot vejr, vi havde - der blev revet blade sammen, græsset blev slået, nogle krukker blev tømt osv. Lige kan jeg se ud gennem vinduet og nyde, at solen skinner på de smukke gule/grønne/brune blade på træerne - det ser ganske flot ud. Man kan næsten falde helt i staver over synet. Så selv om jeg er et forårs-/sommermenneske, så er der helt sikkert også noget fascinerende over efteråret.
  Ha' en god dag.

  SvarSlet
 3. Det er alltid like hyggelig med disse lørdags- og søndagvideoene dine Claus. Jeg kommer stort sett ikke på noen bedre måter å bruke litt av helgefritiden min på enn å se hva du finner på i hagen din. Du har jo så mange planteklare planter stående at det ser jo ut som reneste planteskolen hos deg! Og fortellergleden din smitter!
  Jeg finner også fremdeles mye glede i hagen.. Jeg må ut å pussle og rydde litt hver dag. Så mye mer sommerslig en plen kan se ut hvis du raker bort løvet på den! Det er kanskje ikke så mange blomster og blader igjen nå , men jeg ser fremdeles mange flotte "scenarier". Her er det mye fint rødt løv akkurat nå.
  Hyggelig å hilse på Anton, han var da sjarmerende! Selv har jeg mange dyrevenner i familien, bl.a. to kaniner (Robin og Oliver) som løper fritt rundt i hagen og skogholtet ved siden av. De løper fritt hvor de selv vil, og klarer seg selv helt til det blir mørk, da blir "far" bekymret og "gjeter" dem inn så ikke mink, ørn el.l skal smake på dem...

  Med beste ønsker om en fortsatt fin høst (efterår) for deg og dine Claus!

  Eivind.

  SvarSlet