Video d. 16. oktober

Så er der endnu endnu en video klar.

 

12 kommentarer:

 1. Kære Claus.:)

  Sikken en dejlig video igen,igen...:-o)
  Jeg indrømmer gerne at jeg ser dem tit og ofte.
  Og jeg glæder mig allerede til de nye Havedrømme udsendelser i det nye år..:-)
  Og allermest glæder jeg mig til at få "Mit haveår" med posten i næste uge.
  "Mit Haveliv" står øverst på min julegaveliste og "Pæoner og Bonderoser" har min datter allerede bestilt til mig. Og det passer jo fint at den så først kommer til Marts..:-)
  Jeg skal jo lige have tid til at nyde de andre bøger først.
  Billedet af dueslaget er fantastisk.
  Hvor er de smukke de hvide duer. Vi har et skønt skovduepar som holder til i vores have.
  Unger har de også haft, en af dem reddet vi op fra gårdspladsen da den var ude at prøveflyve.
  Den var vistnok i koma over hvilket vovestykke den havde udført..:-)
  Så den satte vi op i et af æbletræerne og ikke længe efter var forældrene hos den. Så var vi alle glade..:-o)

  Rigtig god weekend fra Lisbeth

  SvarSlet
 2. Kære Claus!

  Tusind tak for endnu en dejlig video-havevandring fyldt med efterårsstemning.

  "Oktober er en symfoni af bestandighed og forandring." -Bonaro W. Overstreet-

  Hold da op Claus, nu er du da godtnok begyndt at lege med de helt store og tunge engelske og amerikanske blomsterdrenge og haveskribenter:o) Prøv lige at tjekke havebogsforfatter og forlægger John Grimshaw`s Garden Diary. blogspot.com ud!!!! Han har lige lagt din blog ind på sin yndlings-blogs-liste, hvor du figurerer sammen med Graham Rice`s, Noel Kingsbury`s og andre store have-skribenters blogs:o) :o) Så nu må vi skandinaver nok snart til at dele "vores" Claus med det store udland:o)

  God weekend fra TANTE GRØN

  SvarSlet
 3. Kære Tante Grøn. Har tænkt på dit Bambi-problem. Læste i dag i min lokale avis om en juletræsavler, der også kæmper med de søde små -de synes friske skud af gran smager godt! Han lægger sokker fyldt med menneskehår ud mellem granerne og siger, det virker. Husk det, næste gang I skal klippes. I Weekend-avisen omtalte en klummeskribent rådyrene som "firbenede dræbersnegle".

  Hilsen Birgit

  SvarSlet
 4. Hej Claus.
  Hvor var det en dejlig video - det er en meget smuk indkørsel, du har. Selv nu hvor alt forfaldet er sat ind, ligner din have en million. Min egen ser lidt fortabt ud nu - pludselig er det gået meget stærkt med bladenes trang til at flygte fra træerne - men alt har jo sin charme - selv om jeg absolut er mest til forår og sommer. Nu går jeg og planlægger, hvad jeg skal have i haven til næste år - har en masse sedler med navne på fantastisk interessante og flotte planter, som jeg har tænkt skal stoppes ind på mit lille frimærke - og ja det er inspirationen fra din dejlige blog, som sætter mig fluer i hovedet. Nu glæder jeg mig til næste uge, hvor jeg tror, der er en pakke på vej til mig med en lækker lækker bog.
  Fortsat god weekend
  Anita

  SvarSlet
 5. Kjekt å høre hva dere pusle med, og eventuelle tips som kan være nyttige. Det må ha vært litt av en jobb å grave ned en meter for å legge fiberduken mot skvalderkål. Jeg trodde det holdt å grave ned 30 cm, men jeg har tydeligvis undervudert rotsystemet til skvalderkålen.

  Jeg var stum av beundring da jeg så alléen din i våres, da tusenvis av Allumni dannet et teppe av såpebobler. Jeg kunne rett og slett ikke la være å plante ned en haug med løker selv i mitt fiolette bed.

  Ha en fin kveld!

  SvarSlet
 6. Kære Birgit:o)

  Tusind tak for det gode Bambi-råd:o)
  Det var ualmindeligt sødt af dig, at tænke på mig, da du læste om juletræsavlerens løsning på problemet. Nu vil jeg jagte familie, venner og bekendte med en frisørsaks, da jeg skal bruge MASSER af hår:o) Kan sikkert også tigge noget hos min søde frisør....

  Claus, rigtig god arbejdslyst til dig. Jeg går ud fra, at dit tastatur er rødglødende... og at du har begyndende vabler på dine flittige forfatterfingrer?

  Tusind tak hilsner fra TANTE GRØN

  SvarSlet
 7. Hej Claus
  En lille rettelse til din video: Den lille uldpil du viser er Salix lantana med de runde uldede blade. S.helvetica, Alpepil, har ovale sølvgrå blade. Husk de begge skal have fuld sol.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
 8. Kære Anne Marie - du har da fuldstændig ret. Tusind tak, fordi du gjorde opmærksom på dette.

  SvarSlet
 9. Ja, nu går det som lyn og torden mod koldere tider, og jeg kan se, at der er "nogen", som er på forkant med planer og gøren :-) Jeg har susende travlt med arbejde, men det kan ikke nytte at blive stresset over havearbejdet, som skal være til glæde og afslapning. Selvom der er så meget, som skal nås. Efteråret er smukt og inviterer til råhygge, men jeg er lige som Anita mest til forår.

  Er MEGET imponeret over at I er ved at vinde kampen mod skvalderen. Jeg har opgivet et bed ind mod en nabo, hvor jeg var nødt til at fjerne alt og så græs sidste år. Det var faktisk i forbindelse med en omlægning af min lille have, at jeg fandt bloggen her. På det stykke har jeg ladet en enkelt kejserbusk stå, men har så i stedet sat nogle krukker. Skvalderkål er ikke grimt, men det er ikke velkomment i min have.

  SvarSlet
 10. Kære Claus,
  Der skal ikke megen fantasi til at forestille sig, hvor dejligt et skue din allé bliver næste år. Hvor I dog arbejder i denne tid! Jeg kan se det hele for mig.
  Apropos bar jord; vær glad for, at du ikke har fasaner i nærheden, for så ville de i løbet af "no time" have omdannet den til "badekar"!!
  Heromkring sker fasanopdræt i "fri dressur", så al bar jord bliver besat til støvbadning. Derfor er selv knapt så kultiverede planter velkomne her, indtil jeg kan finde andet at sætte i stedet.
  Ja, ja - der er mange "fornøjelser" ved at bo på landet.

  Og til kære Tante Grøn vedr. rådyr. Foruden fåreuld, som jeg tidligere har nævnt - afprøvede jeg i sommer et andet middel.
  Fandt den mest afskyeligt lugtende deo-spray og gik ud hver aften og spray'ede rundt om de udsatte planter.
  Det var en ny lugt for dem, så det virkede det meste af sommeren. De vænner sig nemlig til lugten, når der er gået et stykke tid.
  Men har lige læst, at rådyrene nu er blevet ramt af en parasit, så de dør i stort antal.
  Det giver altså et noget ambivalent forhold til de skønne dyr. Vi vil gerne se på dem, men de må ikke æde vores have sønder og sammen, men de må heller ikke dø på stribe.
  Ak ja - livet er ikke nemt!!!!!
  Bedste søndagshilsner fra et solbeskinnet landskab

  SvarSlet
 11. Kære Karen - ja, du har da hodt nok dit at slås med. Men godt, at du ikke helt har opgivet haven og dermed os her på bloggen. Tak for alle dine hyggelige kommentarer.

  Ang. de 'vilde' dyr i haven har jeg en gang hørt om et råd og videregivet det i en af mine bøger: Køb en censor (I, ved sådan en, der for eksempel tænder lyser, når man kommer ind i indkørslen) og slut den til en gammel transistorradio ved hjælp af et genopladeligt batteri. Når dyrene kommer ind i 'zonen' tænder radioen og skræmmer dem (måske?) væk.

  Jeg har for øvrigt også en anden idé, som jeg helt sikkert ved virker (og det handler ikke om at skyde dyrene). Jeg laver et indlæg om dette senere i dag.

  SvarSlet