Året har 16 måneder

Mon ikke, mange kender dette digt af Henrik Nordbrandt:        

Året har 16 måneder: November
december, januar, februar, marts, april
maj, juni, juli, august, september
oktober, november, november, november, november.

 

Her får han på en behændig måde fortalt, hvordan han har det med november.

 

20101121_100032

 

Som nævnt flere gange før er jeg vældig glad for alle årstider, men vil da godt indrømme, at en dag som i dag - hvor jeg netop har taget billedet herover – kan virke lidt trøstesløs uden døre. Men inde hjælper det, når stearinlysene bliver tændt, og der dufter af nybagt brød og ild fra husets åbne pejse.

 

20090430_111103

 

20090430_111546

 

Når det hele bliver lidt for trist og gråt, sætter jeg mig og kigger på mine billeder. Og tænk en gang – om kun godt og vel fire måneder ser det ud som på billederne her. Det er da en trøst.


 

20090430_110618

14 kommentarer:

 1. Det var et dikt med mye sannhet! Men han burde plusset på et par ekstra for januar og februar også :) Det er trøst å finne i de vakre bildene dine Claus. Ikke minst i Mit Haveliv som kom i går! Jeg har bladd meg gjennom Bibelen din flere ganger og skal nå begynne å lese teksten. En vakker og velskap bok!

  Vinteren har slått seg ned tidlig i år, vi har kulde og sne her nå, selv i det milde delene av Norge. Jeg prøver å glemme at det er nesten et halvt år til våren. Det er mye hygge og kos i om vinteren også. Jeg nyter det estetiske og vakre, også på denne årstiden, og leter etter motiver jeg kan male. Slik bevarer jeg sommeren hele året :)

  SvarSlet
 2. Ud ud ud - man skal ikke kigge ud af vinduet for meget men blot hive de rigtige klær på og se at komme ud.
  Inden man har set sig om har man vandret rundt og pillet i forfaldet i ½-1 time og fantaseret om næste blomstersæson.
  I nat sov børnene på 7 og 9 i telt i haven, fordi de ville prøve at sove i sneen. Det er bare om at komme ud - så kan man jo altid komme hurtigt ind igen :)

  SvarSlet
 3. Hehe, jeg giver Ninni ret. Forfatteren har glemt lidt ekstra på januar og februar :-)

  Desuden vil haven kun se så lækker ud, som den gør på de nederste af dine billeder, HVIS man har lagt løg og luget. Hr. Vinter ser ud til at mase sig på for alvor i den kommende uge. Jeg er aldeles ikke klar til det visit endnu!

  SvarSlet
 4. Hej Claus.Jeg kan også lide alle årstider,og jeg syntes fakisk også min have er fin nu.Men jeg glæder mig selfølgelig når det hele starter forfra.Jeg håber at alle de fine løg ,jeg har plantet kommer op til foåret.Men i melmmtiden vil jeg hygge mig med din nye flotte bog ,og alle de andre,jeg allerede har.Og for slet ikke at snakke om de det fine små video du har givet os, som vi kan kigge på igen og igen.Mange tak for frø,jeg begynte at så dem ,i går.Desværre fik jeg ingen Valmuefrø,som jeg havde skrevet men havemelde,som jeg allerede har. Der er nok opstået en lille fejl.Men tak alligevel.God søndag fra Heidi Olsen

  SvarSlet
 5. Jeg synes efterårs/vinterbilledet med bænkene, fra i dag 21 nov, er det kønneste af de 2 til trods for alle de skønne forårsblomster på billede nr 2.
  Det nøgne trådhegn (om foråret), har jeg som "projekt" der skal løses i min have, da jeg synes, det er ærgerligt at skulle have som havebaggrund for forårsfloret Tænk hvis de 2 billeder kunne blandes, så hegnet var beklædt som nu og med forårsblomsterne foran. I min have må der noget stedsegrønt til op ad hegnet men helt hvad, ved jeg endnu ikke. Jeg kan ikke undvære hegn på gund af fritgående dværghøns.

  SvarSlet
 6. Jeg er helt enig men dig Claus, vedrørende det danske vejr. Hvis vejret som det er i dag, fortsætter sådan hele vinteren, bliver mange mennesker forkølet og render ind i forskellige infektioner. Så lad os hellere få noget sne, frost og sol, som giver os lyst til, at være ude hvor der er vitaminer i luften. Herefter at komme ind i varmen til, som du nævner levende lys, pejsen/brændeovnen, en kop te eller chokolade med hjemmebagte boller. Vi må ikke glemme, at denne årstid har utrolig meget at byde på udenfor bla dejlige fotografidke motiver. Er det ikke underholdning nok, så kan vi jo slænge os i sofahjørnet med en god krimi eller en Claus Dalby havebog.

  Go' søndag

  SvarSlet
 7. Kære Heidi - den fejl skal vi da have rettet op på. Mail mig lige din adresse. Så sender vi valmuefrø.

  SvarSlet
 8. Der er noget i luften... ;-)

  Hjerteligst

  SvarSlet
 9. This is a truly wonderful blog - have added you to my blogroll!

  SvarSlet
 10. Takket være alle mine rhododendron, er min have stadig dejlig at se på. Jeg arbejdede 3 timer ude i eftermiddag og igår var jeg ude alle dagens lyse timer. Det er nok mørkt i vejret, men med al den regn, er jorden nem at arbejde med, hvis der ikke ligefrem er stående vand. Så jeg har trods det triste grå nydt min weekend.
  Vh
  Lisbeth

  SvarSlet
 11. Henrik Nordbrandt er en af mine yndlingsdigtere, men i modsætning til HN er november én af mine yndlingsmåneder, for der gør vi klar til Jul på Vilhelmsdal, som er årets tilløbsstykke her hos os, med juleudstillingen, salg af juletræer på gårdspladsen og besøg af mange skønne mennesker og dertil hørende mange gode samtaler hen over langbordene i pejsesalen, ikke mindst om bondegårdshaver og gårdhaven hvor der stadig lyser et par Hortensia og Ingrid Bergmann roser i frost og mørke . . .
  På gårdspladsen er det de hvide snebær der lyser op mod den svenskrøde lade og linden har fået en projektør op i den enorme krone, så den står som en oplyst skulptur på gårdspladsen. Lad der blive Lys - så kan november bare komme an - og december med!

  SvarSlet
 12. Jo, ja, november er en litt mørk og trist måned, men den gir jo mye rom for annen aktivitet og til å nyte sitt hus fra innsiden. Tenk hvis vi hageelskere skulle gått på høygir året rundt med vår lidenskap, det hadde ikke vært sundt. Vi skal jo ha en tid for planlegging og ettertanke også. Hadde hagen vært der med sin flor året rundt tror jeg kanskje ikke vi hadde satt så stor pris på den. Nå er vi kanskje ekstre heldig vi som bor der verden blir hvit. Da kan vi glede oss over at naturen får et annet vidunderlig uttrykk. Allikevel er vårløk som spruter opp av bakken et forlokkende syn Claus!

  SvarSlet
 13. Det er et digt jeg har husker siden jeg boede i Dk, lige precis sådan synes jeg også det er, det værste er at lyset bare forsvinder som at slukke en lampe, når det vender i januar synes jeg alt bliver nemmere og det er fint at tænke på foråret, men lige nu er det bare, regn, gråvejr, blæst og mudder her, men selvfølgelig ild i ovnen og rart indenfor på trods at novembers grålighed.

  SvarSlet
 14. Thanks for this
  http://www.packersmoversnashik.com/ packers and movers nashik

  http://www.packersmoversinmumbai.com/ packers and movers in mumbai

  http://www.moversandpackersbangalore.com/ packers and movers bangalore

  http://www.transportroad.com/ packers and movers in mumbai


  http://www.packersandmoversmumbai.co.in/ packers and movers in mumbai

  SvarSlet