Blomster eller ikke?

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at jeg altid vil have mange blomster i min have – rigtig, rigtig mange. Men det betyder på ingen måde, at jeg ikke kan lide haver, hvor der ikke er ret mange blomster. Faktisk er min horisont ret vid, og jeg kan lide rigtig mange stilarter.

 

20091223_142419

 

Således fortalte jeg forleden om Erik Heides mere minimalistiske havestil, som jeg er stor, stor beundrer af, og jeg lovede at komme tilbage med nogle flere billeder. Det gør jeg så her.

 

 

20091223_141220

 

Billederne viser, hvor fantastiske bøgehække er. Ikke kun om sommeren med deres lysegrønne løv, men også her om vinteren, hvor de står flot gyldne.

 

 

20091223_142243

 

Især er bøgehække flotte, når sneen er faldet, og de står som en smuk kontrast til de lyse omgivelser.

 

20091223_132857

 

’Man skal kunne læne sig op af en hæk, uden at den giver sig’, siger Erik Heide. Og tro mig; det kan man hos ham.

 

Misforstå mig nu ikke, for der er blomster i Erik Heides have, men det er ikke det, der er attraktionen dér.

5 kommentarer:

 1. Kortet over din have i forrige indlæg kender jeg fra Dit haveliv, og gætter på at den effektuerede plan levner plads til mange og forskellge oplevelser. Det er jo vidunderligt.

  Personligt har jeg det haver som med f.eks. malerier og møbler. Jeg kan fínde dem fantastiske og smukke ......... uden selv at ville eje dem, hvis jeg kunne. Derimod ville jeg med glædens forventning overlade nøglen til min have til dig Claus. Give dig frie hænder til at udøve den dalbyske havekunst, mens jeg tog på miniferie. Selv hvis jeg gransker min hjerne, kan jeg ikke komme i tanker om andre, jeg ville overlade nøglen til, uden at jeg ville stille spørgsmål og blande mig.

  Mht. bøgehække må jeg sige, at du har gjort det igen. På samme måde som med de måneskinsgule blomster. Jeg har hidtil ikke været begejstret for bøgehække, men dine bøger og bloggen her har - også - ændret på denne opfattelse hos mig.

  Ja, man skal lære så længe man lever. Og nu vi er ved flosklerne: Man har et standpunkt, til man får et nyt :-))

  SvarSlet
 2. Kære Claus.
  Med eller uden slot, så er du i alt fald vores allesammens blomsterkonge!
  Jeg vil gerne overgå Nette ved at sige, at her måtte du også få nøglen til huset, så kunne du trylle lidt både udenfor og indenfor.
  Billederne fra Erik Heides have minder mig om noget, jeg så på turen til Berlin i september.
  Kærlig hilsen Inga

  SvarSlet
 3. Ja sådan er vi så forskellige. Jeg skal ihvertfald ikke have nogen til at trylle i min have, ikke engang til at luge, og ikke engang Claus Dalby.:-)
  Jeg tror også Claus vil være sig frabedt at have en tryllefe i sin have, mens han er på ferie, også selv om det var selveste Søren Ryge:-)
  Hilsen fra Mette

  SvarSlet
 4. Flot snelandskab - jeg elsker også bøgehækken og farverne den har på denne årstid

  SvarSlet
 5. Nye perspektiver på en kendt have! Meget interessant, hvordan sneen eliminerer alle farver, pånær den rustrøde i kasserne og hækkene. Smukt vinterlys
  Mvh Lise

  SvarSlet