Det er koldt derude …

… og derfor er det rigtig skønt, når man som vi har et par åbne pejse, der kan fyres op i. Det, at det ikke er lukkede brændeovne, giver en ekstra hygge, men der går også megen brændsel til. Heldigvis har vi lige fået nye forsyninger.

 

20101130_092745

 

Den ene pejs er I køkkenet, og der har vi utrolig stor glæde af den. Mange tror, at den er fra husets begyndelse I 1908, men nej – vi fik den bygget for fire år siden I forbindelse med en større renovering af køkkenet. Det er en af vore bedste investeringer, for især her om vinteren opholder jeg mig meget derude. Der syltes, bages, koges og regeres. Her lavet stort set al mad fra bunden. God og veltillavet mad er nemlig en stor passion for mig på lige fod med haven.

 

20101130_091841

20 kommentarer:

 1. Kære Claus.

  Jamen det er jo lige sådan en, jeg sidder og drømmer om. Ikke fordi vi mangler varme. Men fordi sådan en er hyggelig udover alle grænser på så eventyrlig en dag som idag med det smukkeste snelandskab udenfor vinduet, som netop nu gnistrer i en smule solskin.

  Småfuglene kappes om maden, som er kastet ud ved at åbne den øverste del af køkkendøren, så frøene lander på trappen, hvor de ikke synker så dybt i som længere ude. På tørresnoren hænger holderen med fuglebolde, hvor den lille Rødhals har været trofast gæst de sidste par dage. Han er der ene, for han tåler ikke rivaler - ligesom Solsorten, som han af og til må vige for, når den ikke kan nøjes med, hvad der falder ned. Da lyset var kommet idag havde vi fornemt besøg af en Spætte, hvilket er yderst sjældent her.

  Kattene ligger dovent indendøre og fordriver tilværelsen ligesom den øvrige familie. Så nu mangler der bare den der pejs at sidde og strikke sokker ved. Så er der ikke et øje tørt ;)

  Hjerteligst fra Sneøen

  SvarSlet
 2. Hej Claus

  Ild giver den helt rigtige stemning i denne tid! Og har man ikke pejs, kan stearinlys sagtens skabe den samme stemning. I hvert fald i mit hjem.

  God tirsdag.

  - Ungersvenden

  SvarSlet
 3. det ser sku' godt ud, det har charme og sjæl

  hilsen
  Tim

  SvarSlet
 4. Så trivelig det så ut!
  Jeg må ærlig inrømme jeg kan finne vinterkulden veldig trivelig innendørs med en god bok, ild på peisen og et godt glass vin. Kos deg innendørs i vinterkulden Claus!
  Mange hilsener Stein

  SvarSlet
 5. Det ser jättemysigt ut! Dessutom har man, som du säger, mycket nytta och glädje av vedspisen nu, när det är så kallt ute!

  SvarSlet
 6. Hej Claus
  Ih....hvor ser det hyggeligt ud, og jeg kan jo ikke lade være ned at se hvordan det hele passer sammen(undrer mig nu ikke)jeg ved du har en fortræffelig smag.

  venligst Bente

  SvarSlet
 7. Så mysigt kök. Och så vackert grönt glas och keramik! Försöker förstora upp bilden så att jag kan se det bättre.....

  SvarSlet
 8. Ja der er nu ikke noget så skønt som ild og varme i disse kolde tider. Vi er så heldige at vi har brændeovn i vores hus og åben pejs i vores sommerhus. Selvom det er koldt kan man sagtens holde en jul på Ærø med ild i pejsen, det er super hyggeligt. Så er det ligesom i de gode gamle dage, der er så stille på sådan en ø om vinteren. Ren nydelse i disse travle og forjaget tider. Så kommer man helt ned i gear og får slappet rigtig meget af. Får gået nogle dejlige lange ture langs vandet og kommer hjem til pejsen og varmen.
  Hilsen Lina

  SvarSlet
 9. Hej Claus! Vad härligt att få se en glimt av insidan på ditt fantastiskt vackra hus. Det ser lika fint ut som utsidan och trädgården! Jag ser gärna mer av insidan i framtiden! Knus fra Malmö, Elin

  SvarSlet
 10. Hej Claus
  Hvor ser det bare hyggeligt ud, man kan næsten dufte julebageriet.
  Kunne du evt. oplyse hvor lange de hvide hylder er og hvor du har købt dem.
  mvh
  Anne Raschkewitz

  SvarSlet
 11. Hei Claus, i nå kalde Danmark.
  Det hørtes som et hyggelig sted å være nå når kulda har inntatt både Danmark og Norge.
  Det høres også så deilig ut med mat laget helt fra bunnen av, jeg gjør mye det samme selv.
  Her fyres det også på peisene, i tv stua og kjøkkenet.
  Det gir en god varme og er utrolig hyggelig.
  Flotte innlegg på bloggen din Claus, følger deg daglig.
  Skulle gjerne hatt noen oppskrifter av det du lager nå til jul, sikker på at du lager både spennende og god mat.
  Her har det vært en lang kuldeperiode. Det har ikke vært så kaldt i november siden på femtitallet.
  Snø har det også kommet en del av så nå er det riktig julestemning. Ønsker deg en flott kveld foran peisen Claus. Varm advendts klem fra Grete i vinterlige Sandefjord.

  SvarSlet
 12. Kære Anne - køkkenet er lavet af en snedker, så hylderne er ikke i handelen.

  SvarSlet
 13. Hej Claus.
  Hvor ser det bare dejligt ud! Og hvor bliver jeg bare nysgerrig på, hvordan resten af huset mon ser ud på den indvendige side. Tak for kigget:)
  Mange hilsner fra Line.

  SvarSlet
 14. Det er lige stedet til råhygge med gode venner.

  Snehilsen Maibritt

  SvarSlet
 15. Det ser virkelig godt ud!
  Kunne godt tænke mig at se mere af dit hjem (indvendigt) det ser nemlig ligeså godt ud som udvendigt :D

  SvarSlet
 16. Hej Claus

  Det er som alt det andet du gør, super kvalitet over hele linien, håber vi ser lidt mere til dit virke i køkkenet fremover.
  Hilsen Søren og tak for en god hjemmeside.

  SvarSlet
 17. Åh, hvor ser det hyggeligt ud, Claus! Sådan et åbent ildsted, skaber virkelig hygge :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 18. Kære Claus,
  Ved godt, at ovenstående indlæg er af lidt ældre dato, men jeg bliver da nødt til at rose dig for dit køkken med den vidunderlige åbne pejs. Hvor er det smukt.
  Om vinteren lever jeg selv i mit køkken og kunne sandelig godt bruge lignende varmekilde, men det er desværre umuligt.
  Den helt store drøm er egentlig at have et køkken med pejs á la kokken Hugh Fearnley-Whittingstall, du ved ham fra udsendelserne "River Cottage".
  DET er en pejs, der vil noget, men det kræver vist et ældre hus end det jeg allerede bebor!!
  De allerbedste hilsner

  SvarSlet
 19. Hej Claus....
  Kan du give navnet på jeres mure som har laver jeres pejs i køkkenet.... Jeg vil meget gerne have lavet et i vores hus, men jeg får kun lov, hvis jeg finder en der kan sit håndværk.... så den ikke trækker varmen ud af stuen ...osv... så derfor dette spørgsmål til dig...

  SvarSlet
 20. Kære anonyme - har du mon et navn?

  SvarSlet