Det rene Molbo-arbejde

Også i dag har vi været i fuld gang i haven. Og vi har haft travlt. Sneen har dalet ned, og det er lidt upraktisk (for at sige det meget mildt), når der stadig er mange planter, som skal plantes, og løg, der skal lægges.

 

20101125_095646

 

Jeg tror, at vi brutto har fået tolv-femten centimeter sne de sidste dage, og det er trods alt ikke mere, end at man kan fjerne det med en bladrive. Det gik vi så i gang med, og efter nogle timer var vi klar til at plante og lægge løg.

 

20101125_113117

 

Heldigvis isolerer sneen, så vi stadig kan komme i jorden. Jeg er rigtig glad for, at det især lykkedes at lægge løgene. Det er hvide prydløg – ’Mount Everest’, som ikke sådan er lige at håndtere. De er nemlig på størrelse med store æbler.

 

20101125_095555

 

Nu er de heldigvis i jorden, og i morgen starter vi forfra med en ny del af haven: Væk med sneen og så plante. I weekenden varsles der snestorm, og så er det spørgsmål, om det stadig er praktisk muligt at flytte sneen. Haven er jo trods alt fire tusind kvadratmeter.

 

20101125_113055

 

Jeg prøver at være positiv og glæde mig over de ting, der er nået, i stedet for at fokusere på de, der mangler. I dag vælger jeg det første.

16 kommentarer:

 1. Det kan heller ikke betale sig at bruge energi på at ærgre sig og der sker jo kun det at jeres arbejde bliver forsinket, men ikke forhindret endnu! Og så har I også oplevet det med - det er jo altid sjovt at mindes senere hen:)) Forsat god arbejdslyst:o)

  SvarSlet
 2. In some cases, when the cold it's coming, you need to make some specific work around your private garden.!

  SvarSlet
 3. Jeg overvejer også seriøst om jeg ikke skal se at få de sidste løg banket i jorden iløbet af weekenden, trods denne forb...... frost og sne !!

  hilsen
  Tim

  SvarSlet
 4. Hos os er der endnu ikke faldet sne, men det fryser et par grader. God arbejdslyst, vi er mange, der glæder os til at se resultatet.
  Et plus ved sneen er at den lyser op i en mørk tid.

  SvarSlet
 5. Som helt have-naiv bliver jeg nødt til at spøtge: Kan det lade sig gøre at smide løgene i jorden i det tidlige forår og stadig få glæde af dem? Jeg har en masse alium, krokus og tulipanløg liggende, og jeg er ikke sikker på at jeg når at få dem i jorden i weekenden. Er de så spildt?
  Tak for en brugbar og hyggelig side.
  MVH/Trine

  SvarSlet
 6. Jeg har godt set på fotos, HVOR mange kasser med stauder der stod langs bedene. Det må være rigtigt øv, men det er bare at klø på. I min uvidenhed troede jeg ikke, at man kunne plante stauder så sent, men så blev jeg så klog. Havde "lidt" der skulle i jorden og nogle krukker der skulle i hus. Men pyt. Ikke helt så slemt. Mærkeligt at vinteren sætter ind så tidligt to år i træk. Hvad med den nye 2 tons vandbalje? Er den i det mindste kommet på plads?

  SvarSlet
 7. Du får mig til at tænke på ham der (det ligger lige på tungen), som har beskrevet et haveår - og havemenneskets tilblivelse... Hvad er det nu han hedder altså?! Åååååh!! Men hvorom alting er, så har han en ganske særlig bøn til vorherre angående vejr og vind, der kan tilgodese haveejeren ;-)

  Jeg skulle også have nået at feje blade og andet sammen i gården. Det nåede jeg ikke. Nu kan det heldigvis være det samme ;-) Jeg nyder istedet den helt fantastisk smukke vinterdragt al det brune har fået. Synes her til morgen trak næsten tårer, så overvældende var det. Men ok haven er også kun for min fornøjelses skyld, så jeg kan tillade mig at trække på skuldrene.

  Hjerteligst og god arbejdslyst!

  SvarSlet
 8. Kære Trine - nej, foråret er for sent. Hvis det bliver ved med at fryse, foreslår jeg, at du lægger løgene i krukker. Sidste frist er sidst i december.

  Kære Nette - det store bassin kommer i morgen og hejses ind med kran. Jeg kommer tilbage omkring dette.

  SvarSlet
 9. Åh hjælp - jeg får stress af at læse det her.

  Er pludselig meget glad for at jeg blev færdig med at plante sidste weekend.

  Ønsker dig et snarligt vejromslag.

  SvarSlet
 10. Kære Claus
  Hvor er du/I bare seje, stor respekt!

  Hvor er det dog skønt at sådan noget som blog findes, så vi kan få inspiration om alt muligt.
  kh Lone

  SvarSlet
 11. det - altså det store bassin - glæder vi os til at se her midt i snemylderet :D

  Snehilsner og god arbejdslyst
  Mette (i Horns Herred)

  SvarSlet
 12. Hei Claus! Jeg trodde det var jeg som var gal, som la tulipanløk i snø og tæle - men så viser det seg at du er ennå galere og at dette rent må ses på som normal galskap :) Bare se her: http://megselvhanne.blogspot.com/2010/11/galskapen-har-tatt-overhand.html

  SvarSlet
 13. Zep, jeg tror, du tænker på Karel Capek: Havemandens Bøn. Den lyder således:

  ”Herre Gud, lav det således, at det daglig må regne fra ca. midnat til kl. tre morgen, men du forstår nok – rigtig langsomt og varmt – så det kan trænge godt ned, men pas på, at det samtidig ikke regner på tjærenelliken, på alys-sum og lavendel og de andre planter, der er dig i din uendelige visdom bekendt som tørkeplanter. Hvis du vil, skal jeg skrive dem op til dig på et stykke papir. Og lad solen skinne hele dagen igennem, men ikke over det hele, f.eks. ikke på astilber og rhododendron, og sørg for, at der er godt med dug og kun lidt blæst, nok af regnorme, ingen bladlus og snegle og ingen meldug. Og giv, at det én gang om ugen må regne med fortyndet ajle og duegødning. – Amen.”

  Han var dog ikke så viis osse at frabede sig sne i november!

  SvarSlet
 14. Du har fuldkommen ret, tak Tine!

  Stjal iø idéen med løvriven og brugte den i min egen have idag. Ikke så meget for at lægge løg, men for at sikre et par stier, som ikke ligefrem har hård belægning. Der var den god, så takker Kære Claus.

  God week-end!

  SvarSlet
 15. Hej claus.
  Hvem er den pæne mand i Arne Skyum-tøjet? :)

  SvarSlet