Det skal være skidt …

… før det bliver godt. Det siger i hvert fald et gammelt ord. Når man kigger rundt i haven her lige nu, kan man godt synes, at det ser lidt trøstesløst ud. Opgravede planter alle vegne og deraf følgende masser af bar jord.

 

20101117_112304

 

Vi er i gang med det årlige del-, byt- og plant rundt-projekt. Og ih, hvor jeg elsker det, for jeg visualiserer mig nemt frem til, hvor meget skønnere og kønnere, det bliver til næste år.

 

20101117_112350

 

Ofte bliver jeg spurgt, hvad det er, der driver mig, i og med at jeg sjældent er i ro. Det er svært at svare på, men det handler nok om, at jeg hele tiden forsøger at perfektionere tingene i haven; gøre dem blot en lille smule bedre.

 

20101117_112407 20101117_112421

 

Heldigvis har jeg jo god hjælp. Jeg placerer planter, og Dave graver ned. Det er en arbejdsfordeling, jeg er vældig tilfreds med.

 

Om nogle dage, når bedet er net og fint, skal I nok få det at se igen.

14 kommentarer:

 1. hej Claus

  Din heldige rad. Dave er vist en god én at have i baghånden, - man kan jo nærmest sige, at han er din forlængede arm.

  Pøj pøj med det hele. Jeg glæder mig - som alle her på bloggen til at se hvad du nu har fundet på.

  Knus
  Eva fra Greve

  SvarSlet
 2. Lækkert at se haveprojekter og se dine medarbejdere. Hey Dave.

  kh Lone.g

  SvarSlet
 3. Herligt med gode medarbejdere og jeg må sige, at jeg er imponeret over alt det du formår. Der er jo nyt på bloggen nærmest hver dag også selvom du er på bogmesse! Hvad er hemmeligheden. Supervitaminer? Så vil jeg gerne høre, hvor man kan få dem?

  SvarSlet
 4. Ja det med at det skal være skidt før det bliver godt kender jeg alt for godt.
  Vores "græsplæne" er 99% mos, kløver og mælkebøtter og hver gang vi kører med en "lufter" og jorden kommer til at se bar ud siger jeg det samme til mig selv.

  SvarSlet
 5. Hej Claus

  Jeg er faktisk rigtig glad for dine billeder i dag. Jeg har nemlig gået og funderet lidt over hvor smuk din have mon er, når frosten har sat ind. Den ser ud lige som jeg forestillede mig. Jeg har mange rhododendron, så min have er ikke så brun om vinteren, men mine staudebede i den ene del af haven er nu lidt øde :o)) Men ligesom dig drømmer jeg om hvordan det nu ser ud næste år. Som Lisbeth Kapper skriver i "En have er en gave" er havefolket blandt andet sådan nogle som graver noget ned, for at se det komme op :o)) Mere rammende kan det da vist ikke siges. Så nu er det bare at vente og læse frøkataloger imens :o)

  Kærlig hilsen

  Flora Danica

  SvarSlet
 6. Fede arbejdsbilleder, det beriger dine havehistorier at se billeder af processen og dem, der deltager.
  Mvh Lise

  SvarSlet
 7. Jeg kan se du også bruger de store netbakker som jeg har hamstret fra det lokale byggemarked i år. De er fantastiske. Det er utroligt hvor meget nemmere arbedet i haven bliver når man har det rette udstyr. Mange står nu fyldt med georginer som har dannet kæmpe rødder henover sommeren. Jeg har været bedre til at gøde lidt men ofte i år, og det kan virkelig ses.
  Jeg tænker at dine georginer må fylde rigtig mange kasser.

  SvarSlet
 8. Kære Flora Danica - ja min have ser helt 'menneskelig' ud på denne årstid.

  SvarSlet
 9. Hej Claus,
  Jeg glædes også over at der her på din blog aldrig står helt stille, uanset årstid, der er en konstant strøm af inspirerende ideer, fotos, tanker, links, gøremål - og det er så dejligt også at følge de projekter, du har gang i, og lære. Og så er der bestemt også mange gode ideer, og kommentarer fra andre havefolk. Det er en hel vitaminindsprøjtning, også selvom det er den nøgne og mørkere årstid.Heldigvis har du til stadighed noget at dele ud af, så mange emner, herligt. Og det bedste er, at du gør det på en personlig og varm måde, og tager dig tid til at svare. Ros igen..men som jeg har skrevet til dig engang,så ..' sætter du spor'..og det er nogle af grundene.
  Go' dag i Risskov
  Kh.Helle

  SvarSlet
 10. Jeg har flyttet alle mine rhododendronner, da jeg absolut skulle have et stort staudebed, nu ser det bare så kedeligt ud, men jeg vil hellere have "braget" til sommer, så jeg lever med det bare og visne her i vinter.

  Hilsen Janne fra Greve

  SvarSlet
 11. Hej Claus
  Hvordan mon det går med dit nye vandbassin projekt ??
  Ser vi snart nogle undervejs billeder ???
  Det er altid så spændende at følge med i processen når noget nyt skal ske ..
  kh Helle

  SvarSlet
 12. Kære Helle - I får noget at senere i dag.

  SvarSlet
 13. Hej Claus
  Pudsigt,Dave har den helt rigtige arbejdsstilling for en 'plantør'. Sådan kan man holde til det i rigtig mange år. Egen erfaring.

  Hej Tina
  Netkasserne giver vi 25,-i pant for,når vi får planter hjem i dem, så pas godt på dem.Det er 'nogens'og de kan holde i mange år.

  SvarSlet
 14. Til Lønbæk Planteskole.

  Mine netbakker er ikke "pantbakker", men købt og betalt i Bauhaus...;o)

  SvarSlet