Det sker så bar' æ, det der …

I dag kan jeg ikke lade være med at gøre et ret nyt reklameslogan til mit. Jeg har lyst til at skrive, at jeg er både sur, gal, trist og desillusioneret. Nej, bare rolig. Helt så slemt er det ikke.

 

20100308_101232

 

Men vinter NU, med ned til 15 graders frost. Det kan ikke passe. Der er stadig SÅ meget, vi skal have gjort klar i haven. Men det ser ud til, at frosten bider sig fast i en periode, og hvornår kan vi så komme i jorden?

 

20100308_094455

 

Her sner det, og jorden er hvid. Hvordan ser det ud hos jer?

32 kommentarer:

 1. Her på Lavendelgården, små 3 kilometer fra det yderste Nordfyn har vi regn og kraftig blæst. Jeg skal ud med hunde, men de er nu ikke meget for det. (det er jeg da heller ikke :-) - Lad os håbe, de kloge herrer ta'r fejl!!

  SvarSlet
 2. Hej,
  Her i midtjylland sner det, så luften er hvid af hvirvlende snefnug, og jorden er dækket af næsten 10 cm sne! Ja, det er altså også i mine øjne en anelse for tidligt.
  Jeg har et oliventræ-og intet drivhus-ved du hvorlænge det må stå ude, havde et flot et tidligere, og da vi tog det ind, ja- så fik det nok for varmt/tørt, så det tabte alle bladene, og derefter ikke stod til at rede.
  kh.Helle

  SvarSlet
 3. Mette (Horns Herred)23. november 2010 kl. 12.33

  hej Claus
  her hos os i Horns Herred er vi så heldige at have GRØN vinter, altså regn (indtil videre) - og lad det endelig blive ved med det.
  Jeg fik netop sat en rose, lagt tulipanløg, jeg fik søndag, og nogle narcisser (fra sidste sæson) i går INDEN kulden, så det var jo dejligt.
  Er nu helt enig med dig i, at det vinterhalløj godt kan vente ... jeg er helt klart til grønne vintre :)
  mange hilsner
  Mette
  PS: tak for valmuefrøene - og tak for sidst v/bogmessen

  SvarSlet
 4. nede hos os i det sønderjyske, er det ikke så slemt endnu.... Jeg var også klar til at kravle under dynen igen da jeg kikke ud af vinduet, jeg har STADIG MANGE ting som jeg ville have færdiggjort i haven med anlægge nye bed, flytte træer og buske INDEN denne "dumme" sne skulle komme.....
  Jeg er meget tæt på at få SNE-ALLERGI, bare tanken ved den sidste vinter....

  hilsen
  Tim
  tsmaskintekniker@gmail.com

  SvarSlet
 5. Samme her i Malling Bjerge - det sner, nej det fyger gør det!
  Og jeg har ikke nået at fjerne alle bladene fra græsplænen som heller ikke blev slået den sidste gang. Langhåret græsplæne med blade i - øv - og jeg er ikke engang særlig pertentlig med den plæne, men den plejer dog at få en sidste omgang :-)

  God hvid tirsdag til dig :-)

  SvarSlet
 6. Drængrøften går meget snart over sine bredder og i den vestlige indkørsel samt omgivelser har jeg fået noget, der minder om sump. Havde det været sne, så...

  Syntes nok, jeg hørte et skrig her til morgen ;-)

  Hjerteligst fra Regnvejrsøen

  SvarSlet
 7. Her i Kolding har det sneet siden i morges - det er tøsne og bliver kun liggende i et meget tyndt lag på tagene og på græsset.
  Mange hilsner fra
  Ulla S.

  SvarSlet
 8. Sydfalster. Typisk November vejr. Gråt og stille regn - 3 + grader. Alt er simpelthen så vådt og klamt. Desværre har jeg ikke nået at male mit nybyggede træ drivhus indvendig. Håber ikke det tager for megen skade af fugten.
  Nå men fuglene hygger sig på foderbrættet.
  Om 3-4 måneder bliver det bedre - de går hurtigt.
  Mange hilsner
  Per

  SvarSlet
 9. Det sner, men temperaturen er omkring nul. Vi har heldigvis fået ordnet det meste, de sarte planter er i drivhuset i mangel af bedre opbevaringsplads, Georgineknoldene er pakket i halm i en kasse i en garage, så vi håber det går. I øvrigt, mine oliven plejer at stå ude i min ridehal, der er frost, men læ for vind og vejr. Det går helt fint! I år er de dog i drivhuset, så må vi se...

  SvarSlet
 10. Det regner og regner og regner i København

  SvarSlet
 11. Kære Claus

  Her i nordøstsjælland står det på regn og blæst. Hundene har været ude, så resten af dagen går med at læse, blogge og lign. Desuden vil jeg tænde lidt levende lys og drikke en varm kop te eller chokolade. Altså der er dømt hygge.
  KH - Madam Bæk

  SvarSlet
 12. Jeg er også ´godt sur´, har lige bestilt 90 Myrtegedeblad. Efter planen skal jeg hente dem i denne uge!!!!

  Men så må der jo hygges indendøre, helle ikke dårligt.

  SvarSlet
 13. Her i hovedstadsområdet er der endnu kun regn og blæst, men de har lovet en del sne senere i dag/aften.
  Og jeg vil heller IKKE have frost nu. Vi går nemlig og venter på at få sat vores orangeri op, og det er ikke så godt at gøre i frostvejr har jeg lige fået at vide i dag. Kan stadig blive rasende over en uduelig murer, der har forsinket hele projektet.
  Danmark er et skønt land, men ikke egnet til helårsbeboelse - som min mand siger. ;)
  kh
  Lene

  SvarSlet
 14. Hej.
  Her i nordsjælland ligger der en smule sne, måske 1-2 cm. Men det regner så det bliver ikke liggende. Øv øv... Jeg elsker sne. Og min have er så lille at jeg forlængst er færdig. Altså med undtagelse af en ting. Jeg mangler at så Akeleje frø. Skal det gøres nu? De skal jo have frost.
  Men jeg håber at i med store dejlige haver når det i gerne vil. Inden vinterkulden og frosten for alvor tager fat.
  Knus Rikke.

  SvarSlet
 15. Jeg kan godt lide, at du trods alt tager det fra den humoristiske side:-) Men jeg forstår nu også godt din frustration! Som Lavendel skriver - lad os håbe, de tager fejl. Kh. Line.

  SvarSlet
 16. Sikke nogle smukke billeder, men du har ret, ikke særlig praktisk med alt det sne når haven ikke er vinterklar. Her på Østsjælland er det gråt i gråt og bidende koldt. Endnu ingen sne. Der lå en smule i morges men det er væk igen. Må indrømme er jeg er lidt vild med snevejr, så send i bare noget til Sjælland ;o)

  SvarSlet
 17. Oh Mama!
  Makes me cold just to see him in pictures!
  Here we have lowered the temperature about 10 degrees to the last week, but I live a happy island in the Mediterranean, Sardinia, where when it's cold in winter, there are 0 degrees, and we complain.
  Seeing your pictures I have left everything!
  Although I still have to fix some bulb .....
  hugs!

  SvarSlet
 18. Her på sydfyn har vi gråvejr og regn. Der er kun en smule vind og et par graders varme. Frygter sneen kommer når solen går ned.
  Burde smutte ud og placere de sidste fjeldribs som jeg gravede op i weekenden, meen....der ser ikke rart ud derude.

  SvarSlet
 19. Kære Claus! Her midt imellem Isefjorden og Kattegat regner og blæser det. Men temperaturen i min uopvarmede vinterhave er 14 gr., så det er vel en 11-12 stykker udendørs. Og det er egentlig mærkeligt, at der er så stor forskel på Jer og os sommetider, for Rørvig ligger jo lige ud for Århus, bare længere mod øst. Dog, tøv nu lige en kende med mismodet! I mit mere end 70 år lange liv har jeg er faret, at vi næsten altid får lidt kulde, sne og frost omkring min datters fødselsdag, som er den 13. december (måske er det bare lidt for tidligt på den i år); men det varer blot nogle få dage, og så bliver det først rigtig vinter engang i januar. Jeg ved godt, at sådan var det ikke sidste år; men statistikken siger altså ...
  Happy gardenning
  Jytte
  www.danishknitdesign.com
  NB! Mine oliventræer har ofte været udsat for et par frostgrader i et par dage. Det er først ved længevarende frost, at det bliver farligt for dem. Sidste vinter, da jeg var bortrejst i december og januar, var der dog et af dem, der ikke så ret godt ud i min også dengang uopvarmede vinterhave, da jeg kom hjem, og jeg troede, at det var gået ud; men i begyndelsen af sommeren stod det pludselig med blade igen nede i min baghave, som det var blevet forvist til, og i dag har det det udmærket.

  SvarSlet
 20. Kære Claus.
  Jeg vil nu gerne bytte lidt sne med den plaskregn og ruskblæst, vi har her i Lemvig i dag. En pænt snelag kunne også skjule, at jeg IKKE er blevet vinterklar i haven.
  Det gad jeg godt lige glemme, til det er forår igen. Jeg hader at være ude i sådan noget l....vejr, som vi har i dag!!
  Så her står den på lænestol, tæppe, kaffe og strikketøj - hele vinteren!:-)
  Trøsteknus fra Marianne

  SvarSlet
 21. Hejsa.
  Ja her i Randers er der sne, masser af sne og glatte veje.., bor på en lille blind vej hvor der endnu ikke er ryddet, så bilen måtte have lidt "tæsk" for at komme hjem i garagen. Håber sandelig at føret er bedre i morgen ;-(( Men haven, sikke et syn, den er Åhhh så Smuk;-))

  SvarSlet
 22. helt roligt Claus Dalby... jeg har lige haft kontakt til vejrguderne og de lover at vi får almindeligt vintervejr igen, så du/I skal nok kommer i haven igen. Men det tager nok en uge eller to og så må du give den en ordenligt omgang pukleri.
  Her i Hinnerup er der også hvidt, våd sne og blæst. Min oliven står i drivhuset, hvor den overlevede sidste vinter. Den, der stod udendørs mistede jeg.
  Jeg har lige købt to megastore lys som jeg skal have i drivhuset snart, så frosten ikke helt ødelægger det hele.

  kh Lone.g

  SvarSlet
 23. Det er meget godt mede jeres optimisme, vejrudsigten så langt jeg kan se, de næste 5 dage, siger for dette område, (ikke så langt fra Århus):

  højeste temperatur om dagen minus 3, og ned til minus 14 om natten. !!

  Når jeg lige har sundet mig lidt, skal jeg ud med lommelygte og tæpper til gunnera`en. Det æ bar løgn det dær. Frygten sidder der, bliver dether ved til maj måned lige som sidste år!! Og asterskyerne blomstrer stadig, de når ikke at sætte frø, æv æv. Jeg har lovet en nogle frø men det må nu blive en rodklump,, når man engang igen kan komme i jorden! Sidste vinter var en p r ø v e l s e. Det er alt alt for hurtigt, det sker igen med dagevis af frost, frost, og så igen frost. Bare vi kommer op på plus og dagen, er det OK men kære venner, det er der ikke, så langt vejrudsigten rækker.
  Mette

  SvarSlet
 24. ..Tak for kommentarerne om oliventræer, Jytte og tante Tulle..jeg har taget træet ind, hm, og håber sandelig det overlever. Der skulle jo komme hård frost i flere dage nu. Og vi har ej drivhus, ridehal eller deslige, hvor jeg kan stille planter i læ..Synes oliven træer gover sådan en dejlig stemning på terassen blandt alle de andre krukker om sommeren.
  Kh.Helle

  SvarSlet
 25. Kjære Claus.

  Her i sør-vest Norge begynner det nå å bli kaldt...
  Ned mot -6 kuldegrader i natt og -3 nå på dagen. Snø kom det i forrige uke og den har ikke fått sjans til å smelte enda, så den ligger fremdeles som et tynt hvitt teppe over hagen. Men det er da en helt egen stemmning og sjarm i hagen når alt glittrer som krystaller også??
  Det går forresten fint an å gjøre ting i hagen fordi om det er frost... Jeg har den siste uken vært ute fire dager og tilsammen plantet ca. 500 vårløker. Allium, Muscari, Anemoner, Narsisser og snøstjerner, men mest Tulipaner! Og hvordan får man til det når det er 3-4 cm. tele og frost i det øverste jordlaget? Man hugger løs jorden med øks selvfølgelig! Under den frossne hinnen er det fin og løs jord til å plante i... Ja jeg vet at det høres litt desperat ut, men jeg tror at det fungerer.. Og har man egentlig så mye valg når man har kjøpt litt for mange vårløker ved slutten av salget..?

  Beste vinterhilsener
  Eivind.

  SvarSlet
 26. Også masser af sne og blæst her i Nordjylland.
  Sneploven har kørt fra tidlig morgen og en veninde fortalte mig at Hobro var helt lukket.
  Ja vi står med murerarbejde som skulle gøres færdig, men det må vidst vente..:)

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
 27. Ja, sånn er det. Stress i siste liten for å få gjort alt man skal før den magiske nullgrensen på gradestokken er brutt. Løker som ikke er mulig å få i bakken lengre, planter man skulle ha delt og flyttet. I norske medier meldes det om sprengkulde frem til jul, så det lover ikke godt. Flere som ønsker seg en glassklokke til jul? Ikke en liten en, men en som dekker over hele hagen. Dine snebilder var nå riktig fine med sitt Narnia preg. Man får tenke positivt, naturen får vi ikke gjort så mye med.

  SvarSlet
 28. Vendsyssel: Sne, fygevind fra nordøst og temperaturen er på vej ned. Men for en stakkels lønslave er det næsten et pift med alt det hvide, så virker det ikke helt så mørkt, når man kommer sent hjem.

  Under en måned til vintersolhverv! Hvorfor laves der egentlig ikke kalenderlys til den begivenhed?

  Håber for dig, at der kommer mildere vinde igen inden længe, så dine seneste projekter kan blive gjort færdige

  SvarSlet
 29. Hej
  Regn og rusk på Samsø og masser af vand i haven, så mine bittesmå nye træer er ved at drukne. Får 2 nye kirsebærtræer og et par clematis på fredag. Håber det er vejr til at plante.
  Der er ikke noget som snak om vejret, som kan få folk ud af starthullerne :-)
  Kan I alle have det godt i jeres hyggelige huler og glæde jer over, at husene er hule indvendig.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
 30. Kære alle - der er altså noget om det der med, at alle snakker om vejret. Lone G. - jeg stoler på dig.

  SvarSlet
 31. Hehe, ja alle snakker om vejret ....... men ingen gør noget ved det!

  Et tyndt lag hvidt pudder dækker haven og gør vejene glatte. Rigtigt øv, for jeg er heller ikke helt klar.

  SvarSlet
 32. Her sner det også - men det positive er da at ukrudtet ikke kan ses ;)

  SvarSlet