Dyr i haven

Når jeg en gang imellem her på bloggen har skrevet om dyr, kan jeg af antallet af kommentarer se, at det er et vældig populært emne. For eksempel da jeg fortalte om ’mine’ egern. Dér satte mange sig til tasterne. Derfor besluttede jeg mig også at skrive om dyr i haven i Mit haveliv.

 

20101124_114641

 

Lige nu er det fuglene, det skal handle om. De mange egern har jo gemt forråd rundt omkring, men fuglene er vældig sultne. Sikkert især fordi, jorden nu er dækket af sne, og det kan være svært at finde føde.

 

20101124_114506

 

Det er noget så hyggeligt med fuglene lige udenfor vinduerne her i havestuen, hvor jeg kan følge med i deres gøren og laden. Jeg har en idé om, at det med fugleinteressen stiger i takt med, at man bliver ældre. Et alderdomstegn; det er nok, hvad det er! Da jeg var tyve, var jeg ikke synderligt interesseret i fuglebrættet. Eller haven eller naturen i det hele taget. Mon ikke mange har haft det sådan?

12 kommentarer:

 1. Kære Claus.
  Jeg har selv oplevet ændringen i retning af interesse omkring have og havens dyr, men lidt alder giver helt naturligt et andet perspektiv på mange forskellige områder. Jeg har en fuglebog liggende i køkkenet, hvorfra jeg har udsyn til fuglefodringen, og det er helt perfekt at kunne tage den frem, når der er mere sjældne på besøg.

  SvarSlet
 2. Hej Claus
  Jeg synes også det er hyggeligt med fugle i haven. Især her om vinteren. Fuglene blever fodret rigtig godt i kolonihaven og i de sidste par dage har en stor Skovspurveflok slået sig løs....sikke de kan kvidre! Men er nu mere begejstret for de andre småfulge der ikke "larmer" nær så meget :-)

  SvarSlet
 3. Kære Claus.
  Fugle i haven er jo en herlig ting på flere måder. I sommer månederne er de på en måde vores hjælpere, og i vinter tiden vores ude fjernsyn. Det er derfor en meget stor nydelse, at se dem besøge foderbræt og automaterne. Jeg har for ca 14 dage siden købt tre automater mere for jeg holder bare så meget af, at kigge på dem indefra. Om det er et alderdoms tegn?? Det ved jeg ikke, det skulle da lige være, hvis alderdommen begynder barne og ungdoms årene. Jeg har altid elsket dyr og naturen. Vi overvejer af samme grund, at investere i et 100 til 400 mm objektiv til vores kameraer. Så skal der skydes ( fotograferes) fugle i naturen. Med andre ord så mener jeg, at havens dyr, insekter og os mennesker har meget glæde af hinanden.

  Hilsen fra dyr og naturelskeren
  Madam Bæk

  SvarSlet
 4. Jeg brøy meg ikke noe om fugler før jeg fikk egen hage, da eksploderte interessen og jeg er nå ivrig fugle og ekorn (egern) kikker. Her kommer noen andre dyr innom av og til også, velkommen er de, så lenge de ikke spiser blomster... ;)

  Fuglene er spesielt kjærkommen nå på vinteren, men det aller beste er våren når de kommer på foringsplassen med ungene sine. Fugleunger er noe av det skjønneste! Og en sommer hadde jeg sågar to ekornbarn her, komplett lykke :D

  SvarSlet
 5. Hej Claus.
  Der er også vinter her i Nørresundby, hvor jeg bor. Jeg læser din blog hver dag og jeg kan ikke erindre, at du har fortalt hvor mange due-unger du fik og om de er kommet ud af reden. Det må de være?
  Mange hilsner fra Birgitte.

  SvarSlet
 6. Hej Claus

  Nej! Jeg er i tyverne, og interesserer mig både for haven og naturen! Men det er nok også en trend, der er oppe i tiden lige nu. For jeg er ikke den eneste.

  - Ungersvenden

  SvarSlet
 7. Hej Claus Jeg fodrer også fugle på kraft. Hampefrø er de helt vilde med, også solsikkefrø. Jeg har derimod et problem med mejseboldene. Har måttet "sætte dem i bur", da skaderne hugger dem. Hvor har du købt den smarte krans med mejsebolde?

  Hilsen Birgit

  SvarSlet
 8. Jeg har tidligere set den runde adventskrans-lignende kugleholder og overvejet om det ikke var en idé at erhverve sådan en, så beholderen ikke skal fyldes så tit. De små (og store) med vinger fortjener lidt forkælelse.

  Mht. det med haven og alderen har du nok lidt ret. Camilla Plum har i sit forord til Blomster skrevet: "Man når at være mange mennesker i et liv. Før eller siden bliver man til havemenneske, hvil man vil. Som regel først efter de 35."

  SvarSlet
 9. Jeg elsker dyrene i haven trods mine 34 år har jeg altid fulgt med. Som barn sad jeg på køkkenbordet og kunne se små mus hente fuglefrø lige udenfor ruden om vinteren. Det var hyggeligt!
  I år har vi fulgt med en helt anden familie nemlig 3 små pindsvineunger, som der desværre kun er en tilbage af nu (håber vi).
  http://kolorteland.blogspot.com/2010/09/pindgris.html
  Jeg bliver altid så bekræftet i at have er godt, når man oplever andres glæde af ens arbejde - mennesker som dyr.

  SvarSlet
 10. Hej Claus. Hos mig har fugle- og have interessen vist altid være der, men det er rigtigt at begge dele er eksploderet jo mere midaldrende jeg er blevet. Det kan jo også være fordi, at idag giver jeg mig selv lov og har brug for, den tid og ro som havearbejde og fuglekiggeri bidrager til. Dejligt at der også er dyreliv i dit haveliv, jeg har ønsket mig bogen i julegave og familien er vist klar over at visse ønsker bør indfries. ;o) Iøvrigt også en sød krans til mejsekugler du har...
  Ha' en pragtfuld dag.
  fuglekiggerhilsner fra fru friis

  SvarSlet
 11. Kære Nette - kransen er fra www.vivara.dk. Kloge rod fra Camilla Plum som så ofte før.

  SvarSlet
 12. Hej Claus.

  Min farmor havde den mest eventyrlige have. Blomster, bær og buske som under hendes kyndige fingre stor-trivedes. Allerede som ganske lille var det et paradis for mig. Haven er desværre efter hendes død nu kun en skygge af sig selv. (Min bror bor i huset nu). Men enkelte buske og blomster har overlevet. En kæmpe hosta som jeg helt sikkert skal "stjæle" en klump af til foråret. Og en buskbum som skal formskæres til en kæmpe kugle.
  Åhh jeg kunne blive ved...
  Knus Rikke.

  SvarSlet