En dejlig dag

Dagen i dag har været en rigtig dejlig dag. Der er så meget, som skal nås, inden frosten kommer og binder jorden. Men i dag tog vi et kvantespring. For nu har vi flyttet krukkerne ind i teltet, som jeg anskaffede for nogle få uger siden. Det var rigtig dejligt at få det gjort. Vi var fire I konstant vigør hele dagen.

 

20101028_082747

 

Det er faktisk et ret stort arbejde, når man tænker på, at vi har omkring tusind krukker. I nogle af dem er der stauder, så de skulle øverst, og andre krukker blev gjort klar til, at vi skal lægge løg i dem, og det er lidt af et logistisk arbejde. Det vender jeg tilbage til.

13 kommentarer:

 1. Kære Claus.
  Det med at gøre klar til vinteren er noget meget grundliggende i et område, hvor klimaet ikke tillader andet. Det er jo betingelsen for, at det hele kan "genopstå" igen til foråret. Og så i øvrigt til lykke med den nye bog.

  SvarSlet
 2. SÅ flinke dere har vært:) Det må ha vært litt av en jobb. Men for en glede det må være å nyte disse pottene om våren og sommeren, så arbeidet er verdt det:) Jeg håper du aldri går lei, så vi også får fortsette å nyte av din hageglede:) Klem

  SvarSlet
 3. Sidder her og spekulerer lidt på, om alle stauderne fra potterne bliver plantet ud i haven, eller om nogle af dem får lov at hygge sig i teltet til det tidlige forår for så at fortsætte med lidt fornyet jord til den tid. Gad også godt vide, om det er planen at alle potterne skal sove i teltet, efter de er læsset op med forårsløg. Imponerende planlægning du må have gang i med så mange potter.

  SvarSlet
 4. Hjeelp! TUSEN potter?? Jeg var så stolt av at jeg ble ferdig med mine få potter før frosten ankom! Du er jo reneste duracell reklamen som forbereder vinteren i en kjempehage, skriver den ene fantastiske boken etter det andre, opptrer i TV og radioprogrammer, samt skriver blogg flere ganger for dag. Jeg beundrer virkelig din energi Claus! Og er helt enig med Linda i håpet om at du aldri går lei av din hageinterresse - og enda mindre at du skulle slutte å dele den med oss :-D Ha en riktig fin kveld!

  SvarSlet
 5. Ja, man kan få helt stress af at læse alt det du når, men jeg syntes nu også, det er vigtigt, for ikke at vi andre skal få dårlig samvittighed over hvad VI når, at du har hjælpere på!! Ikke, at du ikke har et stort overblik og har travlt...det kan vi jo alle se....men bare for at berolige os almindelige haveejere med mange projekter!! Dejligt at følge din have og få gode forslag!!
  Jeg har selv sat 250 potter væk, eller tømt for sommerblomster og i gang med at sætte løg!!
  Og ja....din bog ser dejlig ud...du er en fantastisk fotograf!!
  God vinterhilsen

  SvarSlet
 6. Himmel! Jeg har vist 25 krukker der skal ind, det er alt! Og rigeligt for mig der knokler derudad med sækkevogn og trillebør :-)
  Kan man mon bare lade dahliaknoldene ligge i krukkerne med jord, når man sætter dem frostfrit?
  Det ville være en lettelse??

  SvarSlet
 7. Først tillykke med bogen!! Lækkerbidsken må jeg sige. Den er på ønskesedlen til jul!!! (og ellers køber jeg den selv).
  Det er lige før, jeg også er begyndt at holde af efteråret pga. af de lækre billeder du sætter på bloggen.
  Inspireret af dig, gik jeg også ud i min have og tog nogle skønne billeder af bl.a. min bøgehæk som har 4 forskellige farver lige nu. Ja man må glædes i det små, når det nu er småt med andre farver lige nu!! TAK for at give glæde i den mørke tid som nu kommer.

  SvarSlet
 8. Du kan sagtens lade dahlia-knoldene ligge i jorden, hvis du stiller dem frostfrit!! Du skal bare passe på, hvor store knoldene er blevet i potten, da de jo udvikler sig gevaldigt i løbet af sommeren og du kan risikerer at potten sprænges, hvis knoldene udfylder potten helt!!

  SvarSlet
 9. Ja, jeg er altså ved at få lidt stress! Jeg har nemlig nogle planter jeg skal have ind, inden der kommer frost! Jeg er flyttet fra min dejlige udestue, hvor mine paradistræer m.m ellers hyggede sig i løbet af vinteren. Måske skulle der være nogle af jer dejlige havemennesker, der har eller kender nogle med god frostfri lagerplads nær Middelfart eller trekantsområdet? På forhånd tak :-)

  SvarSlet
 10. Hej Claus.
  Det er godt du er glad for at vi fik krukkerne ind, jeg var også godt træt i kroppen.
  Jeg har vist løftet de krukker jeg skal i år:)
  Hilsen Preben

  SvarSlet
 11. Kære Preben - uden dig havde vi bøvlet rundt med det endnu. Tak for din altid store indsats og unikke humør.

  SvarSlet
 12. Kære Elin - hvis du lader knoldene ligge i krukkerne, er det MEGET vigtigt, at mulden er helt tør. Ellers rådner knoldene.

  SvarSlet
 13. Tusind tak for rådet om Dahlia knoldene, både til Trine og Claus!
  Nu ved jeg lige hvor jeg vil opbevare dem!
  (det vidste jeg ikke før) :-)

  SvarSlet