En dejlig vækst

I får lige et enkelt billede mere fra Mettes have, som jeg besøgte i går. Det var som nævnt en rigtig dejlig have, og det, jeg så godt kunne lide, var, at Mette flere steder havde plantet store grupper af den samme plante.

 

20101103_102116

 

For eksempel som vist herover, hvor det er sankt hansurt, det drejer sig om. Det er ganske enkelt en rigtig skøn plante - fra foråret til helt ind i vinteren, hvor den står med smukke frøstande.

 

At sankt hansurt er nem at formere hører også til dens fortrin. Køber man et par planter i foråret, knækker stænglerne af, når planten er i vækst, fjerner de nederste blade og stikker stænglerne direkte i jorden; så vil man se, at de i løbet af en måneds tid slår rod og begynder at vokse. Ingen anden plante er så nem at få flere af. (Det skulle da lige være skvalderkål!)

6 kommentarer:

 1. Hei Claus
  Jeg må si meg enig at de er en fryd for øyet. Vil bare tilføye at de holder seg fantastisk lenge inne også. Sett dem i en bukett med blå hortensia, kledd i høstfarger og du har den flotteste bukett. Jeg bruker ikke vann i vasen.

  Hilsen Unni

  SvarSlet
 2. Allerdejligst i foråret hvor de er helt vidunderligt buketfyld, men også fine netop nu.

  SvarSlet
 3. Ja, skønne er de. Lige siden jeg var helt lille, har jeg beundret denne vidunderlige plante. Min far havde flere i sit staudebed, og jeg ser dem for mig endnu, hvor de stod med deres flotte blågrønne tuer. Det er absolut min ynglingsstaude.

  Hilsen Janne fra Greve

  SvarSlet
 4. ...og der er en god artikel om Skt Hansurt i det nyeste nummer af Haven. Der er så mange skønne at vælge imellem
  Mvh Lise

  SvarSlet
 5. Ja de er virkelig nemme at formere. Jeg har dem i flere varianter een med brogede blade og een i helt hvid... er altid på kig efter andre varianter af Skt. Hansurt. Tak til Lise for info om Haven.
  Fredagshilsen :0)

  SvarSlet
 6. Jeg har nylig oppdaget denne vakre staude - og jeg skal stjele noen stiklinger av noen naboer :) Skalderkål ja - den er nok letter og soleie!

  SvarSlet